Realizarea Unei Instalatii Electrice

Imagine preview
(8/10 din 22 de voturi)

Acest laborator prezinta Realizarea Unei Instalatii Electrice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Electrotehnica

Cuprins

CUPRINS
pagina
CAP.1 GENERALITATI. 2- 9
CAP.2 ELEMENTE COMPONENTE ALE
INSTALATIEI ELECTRICE INTERIOARE. 10-15
CAP.3 ETAPE DE EXECUTIE A UNEI INSTALATII
ELECTRICE DE FORTA:
- ÎNTOCMIREA SCHEMEI SI PLANULUI
INSTALATIEI.
- TRANSPUNEREA IN PLANURI A SCHEMELOR
ELABORATE.
- DIMENSIONAREA ELEMENTELOR INSTALATIE. 15-20
CAP.4 ORGANIZAREA LOCULUI DE MUNCA 21
CAP.5 VERIFICAREA SI RECEPTIONAREA
INSTALATILOR ELECTRICE INTERIOARE 21-23
CAP.6 NORME DE PROTECTIE A MUNCII SPECIFICE 23-27

Extras din document

CAP.1 GENERALITATI

A. Definitii si tehnologie

- Prin instalatie electrica interioara se întelege întreaga instalatie electrica a unui consumator, situata in aval de punctul de delimitare cu furnizorul, ce serveste la alimentarea cu energie electrica a tuturor receptoarelor electrice.

- Prin receptor electric se întelege ansamblul electric care absoarbe energia electrica si o transforma in alte forme de energie (luminoasa, termica sau mecanica ) folosite in scopuri utilitare.

- Prin puterea instalata a unui receptor se întelege puterea nominala a unui receptor electric.

- Prin putere instalata a unui consumator se întelege suma puterilor instalate ale receptoarelor consumatorului respectiv.

- Prin putere maxima absorbita de un consumator se întelege cea mai mare valoare a puterii medii de durata intr-o perioada considerata si intr-un interval de timp de 15-30 sau 60 minute, in functie de caracteristicile sarcinii.

- Prin tabloul de distributie al abonatului se întelege tabloul electric care primeste energia electrica direct din reteaua furnizorului si din care se distribuie energia pe circuitele receptoarelor electrice.

- Prin circuit electric se întelege ansamblul elementelor conductoarele curent care alimenteaza receptoarele electrice. Din tabloul de distributie al abonatului se ramifica circuite separate pentru iluminat si separat pentru prize, dimensionate in functie de numarul de corpuri de iluminat si de prizele montate in locuinta abonatului.

- Prin curent admisibil in conductor se întelege valoarea permanenta a intensitatii curentului pe care o poate suporta un conductor, fara ca de temperatura sa de regim permanent sa depaseasca o valoare specifica.

- Prin curent nominal se întelege curentul admisibil in conductor pe care este prevazuta instalatia electrica.

- Prin curent de suprasarcina se întelege orice curent superior celui nominal, produs intr-un circuit electric fara defect.

- Prin curent de scurcircuit se întelege supracurentul produs de un defect de impedanta neglijabila intre puncte aflate la potential diferit in functionare normala.

- Prin curent de defect se întelege curentul care apare ca urmare a unei strapungeri sau conturnari a izolatiei.

- Prin curent de defect la pamânt se întelege curentul de defect care se scurge in pamânt.

- Prin coloana electrica se întelege partea de bransament prin care se realizeaza legatura dintre firida de bransament si instalatia electrica a consumatorului.

- Prin bransament electric se întelege partea dintr-o instalatie de distributie a energiei electrice cuprinsa intre reteaua electrica si bornele de iesire ale contorului de decontare a energiei electrice.

- Prin racord electric se întelege partea de bransament cuprinsa intre linia electrica de distributie si firida de bransament. Racordul electric poate fi aerian sa subteran.

- Prin firida de bransament se întelege partea de bransament in care se realizeaza legatura intre racordul electric si coloana electrica si unde se monteaza elementele de protectie la suprasarcina si scurtcircuit ale coloanei electrice.

- Prin pardoseala izolanta electric se întelege pardoseala executata din materiale care prin natura lor sunt izolante (lemn, PVC,PE, cauciuc, linoleum, bachelita,)sau pardoseala executata din materiale izolante montate pe suporturi neizolante.

B. Conditii ce trebuie îndeplinite de personalul pentru

executarea de instalatii interioare

1. Executarea instalatiilor electrice interioare se face de catre personalul întreprinderilor furnizoare de energie electrica sau de catre personalul altor unitati autorizate in acest sens.

2. Pentru executarea de instalatii interioare personalul trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:

Fisiere in arhiva (1):

  • Realizarea Unei Instalatii Electrice.doc