Functionarea Locomotivei Electrice de 5100 KW

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Functionarea Locomotivei Electrice de 5100 KW.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Energetica, Transporturi

Extras din document

Locomotiva este prevăzută cu două posturi de conducere, A şi B. Acestea sunt folosite în funcţie de sensul de mers, al locomotivei.

Culegerea tensiuni de la firul de contact se realizează prin intermediul pantografeleor 1 şi 2. Pantograful 1 este asociat postului de conducere A, iar pantograful 2 este asociat postului de conducere B. În timpul deplasării este folosit un singur pantograf, celălalt rămânând de rezervă.

Motoarele locomotivei sunt alimentate în curent continuu. Aceasta presupune redresarea tensiunii din curent alternativ în curent continuu. Este de dorit obţinerea curentului continuu. În realitate acest lucru nu se realizează, forma de undă rămânând pulsatorie.

Separatoarele de acoperiş, 3 şi 4, sunt utilizate în funcţie de pantograful utilizat. Curentul de alimentare străbate unul din cele două separatoare, întrerupătorul automat de curent IAC 6 şi alimentează înfăşurarea circuitului primar al transformatorului principal

Întrerupătorul automat de curent IAC este comandat pneumatic şi prin urmare este cu mare putere de rupere. Comanda acestuia este amplasată în sala maşinilor iar contactele sunt amplasate în exterior, pe locomotivă.

Descărcătorul 5 (eclatorul) are rolul de-a limita amplitudinea supratensiunilor atmosferice.

Transformatorul principal are sfârşitul înfăşurării principale pus la masă prin punctul B. Acesta are următoarele părţi componente:

- Autotransformatorul – înfăşurarea de reglaj - T 1.1.

- Înfăşurarea suplimentară - T 1.2.

- Transformatorul de tracţiune - T 1.3.

- Înfăşurările secundare de reglaj - T 1.4 ÷ T 1.9.

- Transformatoare pentru servicii auxiliare - T 1.12. (sericii auxiliare: compresoare şi ventilatoare de răcire).

Înfăşurarea de reglaj este prevăzută cu 20 de prize simetrice (egale).

Locomotiva este prevăzută cu 6 grupuri motoare care sunt aproape simetrice. Se face analiza unui singur grup motor. Funcţionarea celorlalte este identică

Funcţionarea locomotivei:

- Reglarea se realizează pe înaltă tensiune, fapt ce prezintă următoarele avantaje:

- Aparatură de dimensiuni mai mici.

- Se poate lucra folosind curenţi mici.

- Reglarea se poate face lin.

- Alimentarea transformatorului de tracţiune T 1.3 se realizează de la înfăşurarea primară a autotransformatorului T 1. 1 prin intermediul unui aparat de comutaţie numit selector.

- Prizele înfăşurării de reglaj sunt scoase la 20 de bare ale selectorului. Barele selectorului sunt montate în plan orizontal. Pe bare lucrează culegătoarele T 2.1 şi T 2.2.

- Braţele culegătoarelor T 2.1 şi T 2.2 sunt antrenate de un dispozitiv mecanic, numit graduator. Graduatorul este antrenat de un motor de cc alimentat la 110V

- În momentul în care se doreşte alimentarea motorului de tracţiune, se comandă contactorii electromagnetici de ex. S 1.1 şi S 1.3 prin închiderea controlerului de comandă.

- Culegătorul T 2.2 este pe bara 1. Prin intermediul întrerupătorului de sarcină T 3.1, se alimentează cu tensiune T 3.1. Tensiunea ajunge la T 1.3.

- În secundarul T 1.3 se induce o tensiune proporţională valorii trimise primarului.(ex. Dacă la T1.1 - 1250 V, la T 1.4 – 48 V)

Fisiere in arhiva (1):

  • Functionarea Locomotivei Electrice de 5100 KW.doc