Examinarea Nedistructiva cu Ultrasunete

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Examinarea Nedistructiva cu Ultrasunete.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor: Dumitras C., Popescu I., Bendic V

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Fizica

Extras din document

Noutati in examinarea nedistructiva cu ultrasunete

Examinarea nedistructiva a îmbinarilor realizate cu ultrasunete de tip cupru / cupru, aluminiu / aluminiu si cupru / aluminiu

Examinarile nedistructive, desi sunt relativ limitate de parametrii informationali furnizati, trebuie sa puna accentul pe necesitatea unui control riguros si cât mai complet posibil a calitatii procesului pentru a se asigura un nivel ridicat de încredere în produsele rezultate în urma microîmbinarii.

Exista relativ putine metode nedistructive de examinare aplicabile microîmbinarilor prin ultrasunete, majoritatea încercarilor fiind de natura distructiva.

Conditia de baza ce trebuie realizata este definirea unei metode nedistructive de control prin care sa se verifice functionalitatea îmbinarii în raport cu cerintele Specificatiei tehnice sau, în absenta acesteia, cu destinatia specifica de utilizare.

Pentru cazul microîmbinarilor cu ultrasunete a sistemelor cupru/cupru si cupru/aluminiu, având ca destinatie aplicatii în electrotehnica si în industria constructoare de autovehicule, examinarile nedistructive constau în inspectie vizuala, verificari dimensionale si verificari electrice.

a) Inspectia si examinarea vizuala au ca scop detectarea imperfectiunilor microîmbinarilor, evidentierea prezentei unor fisuri sau crapaturi ale componentelor puse în contact, stabilirea abaterilor dimensionale fata de cerintele conditiilor tehnice de calitate din specificatiile tehnice.

Aceasta inspectie vizuala trebuie sa se faca înainte, în timpul si dupa finalizarea procesului de microîmbinare cu ultrasunete.

Se obtin astfel si informatii privind starea suprafetei sonotrodei, în special date referitoare la gradul de uzura al acesteia, care sunt de un real interes tehnologic.

În cazul îmbinarii unor componente lamelare subtiri, prin inspectie vizuala se determina corectitudinea executiei, existenta desprinderilor sau a unor rupturi în material indicând pozitionarea incorecta a celor doua materiale sau valori inadecvate ale parametrilor tehnologici ai procesului.

În cazul în care cel putin una dintre componentele de îmbinat este reprezentata de un conductor multifilar, inspectia vizuala da informatii atât despre prinderea în îmbinare a tuturor conductorilor, cât si despre respectarea conditiilor dimensionale de gabarit impuse prin norma specifica. În figurile 5.6 si 5.7 sunt prezentate câteva produse realizate prin microîmbinare cu ultrasunete.

Fisiere in arhiva (1):

  • Examinarea Nedistructiva cu Ultrasunete.doc