Studiul Efectului Seebeck

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Studiul Efectului Seebeck.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Fizica

Extras din document

1. Scopul lucrårii

Lucrarea îsi propune etalonarea unui termocuplu folosit pentru måsurarea temperaturii.

2. Teoria lucrårii

Efectul Seebeck constå în aparitia unei tensiuni electromotoare într-un circuit format din douå materiale diferite, ale cåror contacte (suduri) sunt mentinute la temperaturi diferite.

Un calcul exact ale acestei tensiuni electromotoare se face în cadrul teoriei fenomenelor de transport.

Vom aråta în continuare prin consideratii calitative, cå tensiunea termoelectromotoare (Seebeck) depinde de natura conductoarelor si de diferenta de temperaturå între cele douå suduri.

Fizica statisticå cuanticå si teoria cuanticå a solidului au aråtat cå pentru electronii dintr-un solid (în particular metal) energia se poate reprezenta sub forma unor nivele energetice discrete, într-o groapå de potential, nivelul de energie maximå fiind nivelul Fermi (la 0 K).

Pentru ca electronii så fie scosi din metal în vid, acestora trebuie så li se comunice o energie de extractie , care diferå de la electron la electron, cea mai micå fiind pentru electronii cu energia în apropierea energiei Fermi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul efectului Seebeck.doc