Geografia Marii Negre

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Geografia Marii Negre.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Geografie

Extras din document

Scopul:

Deprinderea datelor și tehnicilor de analiză a rezultatelor din sondarea austică, trasarea curbelor batimetrice, întocmirea hărții batimetrice și diagnoza formelor de relief într-o zonă costieră.

Etapele:

1. Trasarea liniei de bază între două repre care reprezintă extremele regiunii studiate.

2. Amplasarea profetelor care vor fi ridicate acustic, se duc perpendiculare la linia de bază la intervale stabilite în functie de gradul de detaliere a lor; cu cât harta va fi mai detaliată, cu cât numărul perpendicularelor va fi mai mare.

3. În lungul fiecărui profil se execută sondaj acustic => ecogrămele.

4. Se prelucrează ecograma și se stabilește pozitia punctelor cu o anumită adâncime. Poziția se stabilește prin distanța față de linia de bază. Adâncimile care ne interesează sunt: 0,-10,-20,-30,-40,-50,-100,-150,-200,-500,-1000,-1500 m; aceste distanțe se exprimă prin distanța față de linia de bază.

5. Se trece pe hârtia milimetrică o hartă la scare 1:50000 pe orizontală și 1:10000 pe verticală, se trec punctele cu aceeași adâncime în lungul perpendicularei pe linia de bază;

6. Se delimitează harta batimetrică ștergând liniile și punctele ajutătoare, rămân doar batimetrele și nivelul de 0 m.

7. Se execută profile morfologice transversale și se interpretează datele.

VALOAREA SALINITĂȚII APEI MARINE LA STAȚIILE CONSTANȚA, MANGALIA ȘI AGIGEA

La Constanța

În prima lună a anului valoarea salinității este de 14,1 %0, valoare care scade la sfârșitul lunii la 13,5 %0 la fel și în luna februarie unde la început de lună salinitatea este de 14,7 %0 și ajunge la 12 %0 în a treia decadă a lunii.

Luna martie începe cu cea mai mică valoare a salinității de 9,5 %0, dar crește brusc la 15,9 %0, la sfârșitul lunii după care crește la 18,1 % în luna aprilie.

Începând cu luna iunie salinitatea înregistrează ușoare creșteri, ajungând de la 13,8 %0 în iunie, la 16,2 %0 în iulie. În lunile august și septembrie, salinitatea oscilează în jurul valorii de 15 – 16 %0.

Lunile octombrie și noiembrie, încep cu valori scăzute ale salinității, urmând să crească către sfârșitul lunii.

Salinitatea este de 14 %0 în luna decembrie, după care scade la 12,6 %0 la sfârșitul lunii.

La Mangalia

La această stație, atât luna ianuarie cât și luna februarie debutează cu valori ridicate ale salinității după care scade ușor spre sfârșitul lunii.

Luna martie începe cu valoarea de 11,5 %0, urmând să crească la 18,4 %0, în luna aprilie. În lunile mai, iunie, iulie salinitatea oscilează între 15 – 16 %0.

Începând cu luna septembrie, salinitatea creste ușor, ajungând de la 15 %0 la 16,4 %0 în luna octombrie.

Luna decembrie începe cu valoarea de 15,5 %0 și scade șa 14,3%0 în a treia decadă a lunii.

La Agigea

În cadrul acestei stații valoarea salinității prezintă oscilatii, coborând și urcând ușor pe parcursul unui an. În primele trei luni ale anului, salinitatea nu depășește 16 %0 , aceasta fiind și cea mai ridicată valoare a salinității, iar cea mai mică fiind de 10,1 %0.

În luna aprilie se înregistrează cea mai mare salinitate din tot cursul anului, aceasta fiind de 18,9 %0.

Fisiere in arhiva (1):

  • Geografia Marii Negre.docx