Hidrologie Lucrari Practice

Imagine preview
(9/10 din 7 voturi)

Acest laborator prezinta Hidrologie Lucrari Practice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 10 fisiere doc, rtf de 13 pagini (in total).

Profesor: I. Sarbu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Geografie

Extras din document

BAZINUL SI RETEAUA HIDROGRAFICA

Elemente referitoare asupra bazinului hidrografic

Trasarea cumpenei apelor

Aceasta se face pe linia celor mai mari inaltimi delimitand doua bazine hidrografice vecine, traversand perpendicular curbele de nivel. Pentru separarea unui bazin hidrografic trebuie sa urmarim cu multa atentie mersul curbelor de nivel, distributia retelei hidrografice si punctele cu cea mai mare altitudine. Cumpana principala de ape se traseaza cu o linie groasa intrerupta de culoare neagra sau rosie incepand cu gura de varsare. Cumpenele secundare cu o culoare neagra intrerupta si mai subtire. Reteaua hidrografica va avea culoarea albastra, cea permanenta cu o linie continua si cea temporara cu o linie intrerupta, afluentii sunt delimitati prin cumpene de ape secundare ce urmaresc partea pozitiva a curbelor de nivel. Se va calcula inaltimea medie a cumpenei apelor atat pentru malul drept, pentru malul stang, cat si pentru intreaga cumpana de ape.

Calcularea suprafetei interbazinale si bazinelor secundare

Se poate efectua prin metoda planimetrului sau cu ajutorul hartiei milimetrice peste care se suprapune foaia de calc a suprafetei bazinului hidrografic.

Metoda planimetrului - Planimetrul este un aparat cu ajutorul caruia putem determina cu multa precizie suprafata bazinului hidrografic. Dintre planimetre mai cunoscute sunt tipurile : Otto-Kemtes, Maho, Reiss si Amsler. Cel mai simplu aparat si frecvent folosit este planimetrul cu roti sau planimetrul polar.

Descrierea planimetrului: planimetrul a fost construit si folosit pentru prima data in anul 1254 si se compune din bratul polar , bratul port carucior si caruciorul.

Dupa delimitarea bazinului prin cumpana de ape principala si prin cumpenele secundare ale afluentilor obtinem 9 bazine hidrografice si 12 suprafete interbazinale. Pe aceeasi harta calculam arealul fiecarui bazin in parte prin determinarea cm2 plini si neplini care insumati si inmultiti cu scara hartii vor da suprafata respectiva.

Datele obtinute le inscriem pe o harta separata si pe un tabel centralizator.

Din datele redate in tabelul centralizator si din cele existente pe harta mentionata se constata ca bazinul Florica are o suprafata de 8,97 km2. Suprafetele bazinelor le numerotam cu cifre romane si suprafetele interbazinale cu cifre arabe.

Fisiere in arhiva (10):

 • Hidrologie Lucrari Practice
  • BAZINUL SI RETEAUA HIDROGRAFICA.doc
  • CERCETAREA HIDROGEOLOGICA 1.rtf
  • CERCETAREA HIDROGEOLOGICA 2.rtf
  • Coperta LP Potamologie.doc
  • Harta cu hidroizophipse si hidroizobate.doc
  • Hidrograful cu variatia zilnica si lunara a Np.doc
  • HIDROGRAFUL VARIA TIILOR ZILNICE SI LUNARE ALE Np.doc
  • Index Dosar Hidrometrie.doc
  • Potamologie LP - APELE SUBTERANE.doc
  • Profilul hidrogeologic.doc