Laborator 1 Multimedia

Imagine preview
(6/10 din 4 voturi)

Acest laborator prezinta Laborator 1 Multimedia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 7 pagini .

Profesor: GABRIEL GORGHIU

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Grafica Computerizata, Automatica

Extras din document

Canalele pe care programul Adobe Photoshop le asociaz` imaginilor (cum ar fi canalele de ro]u, verde ]i albastru ale unei imagini RGB) sunt folosite ca surs` de informaii pentru culori. Folosind aceste canale individuale de culori, se pot face ajust`ri foarte precise culorilor elernentare din componena unei imagini.

MODURI, TIPURI DE IMAGINI }I CANALE

Un mod de colorare [n programul Adobe Photoshop este modelul de culori folosit pentru afi]area ]i tip`rirea documentelor Adobe Photoshop. CeIe mai frecvent folosite moduri sunt modul Grayscale (tonuri de gri) pentru afi]area documentelor alb - negru; modul RGB pentru afi]area documentelor pe ecran ]i modul CMYK pentru tip`rirea pe cele patru culori de separaie. Adobe Photoshop recunoa]te ]i alte multe tipuri de imagini, cum ar fi cele bitmap, cele [n dou` tonuri ([ntr-un singur ton, [n trei ]i patru tonuri), cele cu culori indexate ]i cele [n modul Lab. Pentru a converti un mod de imagine [n altul se folosesc comenzile din meniul Image, mai precis comanda Mode.

{nainte de a converti, imaginea trebuie [ntotdeauna salvat` sub un anumit nume. Deoarece fiecare model de colorare cuprinde culori diferite, convertind o imagine dintr-un mod [n altul s-ar putea s` se schimbe definitiv valorile culorilor din imagine. La conversia dintr-un mod [n altul este indicat ca imaginea s` aib` straturile comprimate. Salvând imaginea [nainte de a o comprima, poate fi oricând restabilit originalul cu straturile sale, afi]abile prin intermediul paletei Layers.

Este posibil ca cel mai frecvent mod de convertire care se face s` fie cel necesar pentru tip`rirea imaginilor pentru separaia culorilor. Pentru a tip`ri o separaie a culorilor pornind de la o imagine de tip RGB, culori indexate sau Lab, se converte]te imaginea RGB [n modul CMYK.

Convertirea [n modul Lab

Se pot converti imagini din modurile RGB, CMYK ]i culori indexate [n modul Lab. Deoarece gama de culori Lab cuprinde atât gama RGB, cât ]i gama CMYK, modul Lab este folosit intern de programul Adobe Photoshop pentru a converti imagini [ntre modurile CMYK ]i RGB. El este de asemenea recomandat pentru a purta imaginile [ntre sisteme (deoarece este independent de echipament) ]i pentru a tip`ri la imprimante de tip PostScript.

Când se converte]te o imagine RGB [n modul Lab, imaginea va conine [n continuare trei canale (disponibile [n paleta Channels pentru fiecare model de culori). Dar [n loc de ro]u, verde ]i albastru, informaia despre culori va fi coninut` [n canalul luminozit`ii (L) ]i [n dou` canale de culori notate cu a ]i b.

Modul Lab este folositor atunci când se dore]te ajustarea luminozit`ii sau a str`lucirii unei imagini f`r` a-i modifica nuana ]i saturaia (de exemplu, crearea unor combin`ri line de culori). Odat` ajustat` imaginea, ea poate fi convertit` [napoi [n RGB sau CMYK pentru a face ]i alte modific`ri ale culorilor sau pentru a tip`ri imaginea [n culori de procesare. Convertind din modul Lab [n alt mod ]i nu invers, nu sunt afectate valorile originale ale culorilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Laborator 1 Multimedia.pdf

Alte informatii

CONVERSIA IMAGINILOR. INFORMATICA