Ambalaje din Sticla - Cunoasterea Principalelor Tipuri de Ambalaje din Sticla

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest laborator prezinta Ambalaje din Sticla - Cunoasterea Principalelor Tipuri de Ambalaje din Sticla.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Industria Alimentara

Extras din document

Scopul lucrării:

Lucrarea are ca scop cunoasterea unor tipuri constructive de ambalaje din sticlă si profilul gurii acestor ambalaje cu dimensiunile constructive principale. Se prezintă, de asemenea, principalele sisteme de închidere a ambalajelor din sticlă si partile lor principale. În cadrul lucrării este prezentată o gama variată de ambalaje din sticlă utilizate in domenii diverse de activitate si conditiile specific pe care acestea ambalaje trebuie sa le indeplineasca, în functie de produsul care urmează a fi ambalat. Se efectuiază o clasificare a ambalajelor din sticlă, in functie de profilul gurii si modul de închidere.

Aparatură si matereale utilizate în laborator

Pentru efectuarea lucrării sunt necesare o riglă de 50cm, un subler si o balantă electronică pentru mase de pînă la 5kg, cu precizia de 0.1g. Se utilizează trusa cu ambalaje din sticlă existente în laborator (profile diverse ale gurii de umplere pentru borcane si butelii), precum si panopliile existente.

Modul de lucru

1. Se vor identifica ambalajele din sticlădin laborator si se va face o clasificare a acestora.

2. Se vor determina marimile constructive pentru diversele ambalaje din sticlă.

3. Se intocmeste un table cu marimile masurate.

4. Se va identifica si precizia pentru fiecare tip de ambalaj analizat sistemul de închidere utilizat specific acestuia.

5. Se vor reprezenta grafic profilul gurii si sistemele de închidere pentru mai multe tipuri de ambalaje din sticlă.

6. Se determina prin cîntărire masa ambalajelor din sticlă si se va verifica aceasta cu datele din tabelele existente.

7. Pentru ambalajele care permit, se determină analytic capacitătile nominale, în miliilitri. Se determină capacitatea totală, capacitatea nominală-prin umplere cu apă; se compară cu cele obtinute analytic, precum si cele prezentate în tabelele date.

8. Se urmareste cum influenteză si capcitatea ambalajului din sticlă mărimile constructive ale acestuia.

REFERATUL LUCRĂRII

1.Clasificarea ambalajelor din sticlă după diverse criteria

Ambalajele din sticlă se clasifică în functie de profilul gurei si dupa modul de închidere. Buteliile din sticlă trebuie să satisfacă o serie de cerinte pentru a putea fi utilizate în industrie. Se disting cerinte privitoare la capacitate, formă, dimensiuni, materialul din care sunt confectionate, în functie de destinatia acestora. Stabilitatea si rezistenta sunt influentate de acesti factori care devin astfel conditii esentiale pentru utilizarea buteliilor din sticlă în productie de serie mare. Prin standartizare destingem mai multe tipuri de butelii de sticlă si accesorii specific.

În fig.1. este prezentată forma gîtului pentru butelii închise cu dopuri de plută sau din plastic(fig.1.a) si capsule metalice nervurate(fig.1.b), precum si dimensiunile caracteristice ale acestora.

Fig.1. Forma gîtului pentru butelii închise cu dopuri de plută (a) si capsule metalice nervurate (b) acestora.

În fig.2. este prezentată forma gîtului pentru butelii de sticlă închise cu capsule de rupere din aluminiu sau materiel platic.

Fig.2. Forma gîtului pentru butelii de sticlă închise cu capsule de rupere

În fig.3,a,b,d,e,f, sunt prezentate forme ale gîtului pentru butelii închise cu capsule filetate (diverse variante), iar in fig.3.,c este przentată forma gîtului pentru butelii închise cu dopuri metalice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ambalaje din Sticla - Cunoasterea Principalelor Tipuri de Ambalaje din Sticla.doc

Alte informatii

Domeniu de utilizare, tipurile de ambalaje din sticla, si masina de inchis sticle. S-a prezentat la Facultatea de Mecanica.