Lucrarea individuala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Lucrarea individuala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Management

Extras din document

Domeniul agricuturii este exploatat în zonele rurale din România atât de locuitori cât și de investitori străini. Pentru rezolvarea problemelor sau oportunitățile ce apar într-un astfel de domeniu, se pot realiza proiecte specifice.

Plecând de la domeniul ales, se identifică două oportunități ce pot fi rezolvate prin intermediul proiectelor, astfel:

1. exploatarea unui teren extravilan (2.000 mp), în formă dreptunghiulară, din localitatea Petresti, jud.Iași. Terenul se află la marginea localității, în vecinătatea râului Jijia și la o distanță de 500 m. de casele locuite.

Soluții ralizate cu ajutorul proiectelor:

a. înființarea unei ferme de melci;

b. înființarea unei societăți de închiriere a utilajelor agricole.

Soluția nr. 1: înființarea unei ferme de melci, la inițiativa societății X SRL, al cărui proprietar locuiește în localitatea Petresti. Aceasta presupune creșterea melcilor de rasă prcum Helix Aspersa, Muller și Maxima, ce se adaptează la captivitate și exportul acestora în tări consumatoare precum Franța, Italia, Spania, etc.

Soluția n. 2: înființarea unei societăți de închiriere a utilajelor agricole, întrucât localitatea este locuită preponderent de către mici agricultori care nu dispun de utilaje performante. Astfel, se achiziționează prin intermediul proiectului utilaje de îngrijire implicit întreținere a terenurilor agricole (tractoare, combine, etc.) destinate închirierii.

2. creșterea numărului de agricultori tineri implicit modernizarea afacerilor: în ultima perioada a crescut numărul tinerilor care încep mici afaceri în domeniul agriculturii, aceștia fiind deschiși cu privire la modernizare. Soluțiile implică proiectele PNDR 2020:

a) platforma online de informare și achiziționare a mijlocelor necesare domeniului agriculturii;

b) achiziționarea abatoarelor mobile pentru fermele mici din zona rurală.

Soluția nr. 3 constă în realizarea unei platforme în ajutorul tinerilor din domeniu unde pot accesa posibilități de modernizare a afacerilor, prețurile și detaliile tuturor elementelor înscrise în baza de date, precum utilaje, linii tehnologice și pot achiziționa ce au nevoie.

Soluția nr. 4 achiziționarea abatoarelor mobile necesare pentru abatorizarea animalelor pe loc, fără a mai fi necesar transportul animalelor în abatoare mari. Acest proiect implică achiziționarea abatorului, a mijlocului de trensport specializat (pentru materia primă) și modernizarea unității de procesare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrarea individuala.docx