Studiu de piata a zaharului marca Zahar Cinci Inimioare in Republica Moldova

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Studiu de piata a zaharului marca Zahar Cinci Inimioare in Republica Moldova.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Redactat in Republica Moldova

Profesor: Lect. Univ. Saharnean Liliana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Marketing

Extras din document

1.1. Analiza documentelor

În procesul cercetării o importanță deosebită îi revine documentării cât mai complete în informațiile deja existente pe fiecare domeniu . Ca urmare a creșterii volumului informațional, a diversificării științelor, a apariției mai multor sisteme de cunoștințe, problema documentării devine din ce în ce mai dificilă și în acest moment continuă să capete o importanță din ce în ce mai mare, iar informatica documentară se transformă într-un sistem de cunoștințe necesar cu aspect evolutiv de trecere într-o disciplină aparte ca fiind “o concepție științifică modernă cu privire la procesul emiterii, înmagazinării, prelucrării și transferului de informație ”

Acceptând faptul existenței unui volum enorm de informație, având bine stabilită o problemă de cercetare, este necesar să identificăm și să folosim corect informația.

Am stabilit ulterior că orice demers științific are un sens în cazul când cercetătorul cunoaște bine toate sursele literar-științifice de importanță majoră cu referire la problema supusă cercetării.

Documentarea este o etapă necesară a cercetării și are drept scop cunoașterea experienței științifice în domeniul supus investigației, în domeniile afiliate și în celelalte domenii de cunoaștere a realității. În istoria dezvoltării cunoașterii științifice sunt cunoscute situații de substituire chiar a tehnicilor de cunoaștere (O. de Balzac prin operele sale a făcut cunoscută istoria dezvoltării sociale mai elocvent decât prin orice manual de istorie).

Documentarea este indispensabilă cercetării oricărui cercetător. Cu ajutorul și grație documentării putem face cunoștință cu fondul de bază, cu noile concepții, cu

Cercetarea propriu-zisă cu publicarea rezultatelor (noile descoperiri în dezvoltarea științifică). problemele domeniului mai mult sau mai puțin cercetate, cu noile publicații științifice, cu ipotezele noi ș.a.

În acest mod are loc o reordonare a cunoștințelor existente în tema abordată (concepte, definiții, ipoteze), sensibilizarea unor deficiențe în abordarea anterioară a domeniului supus investigației, sugerarea unor noi aspecte de cercetare etc.

O condiție de bază a cercetării și documentării în domeniu este cunoașterea profundă a limbajului științific, metodelor și metodologiei de cercetare, cunoașterea logicii dezvoltării domeniului, analiza critică a realizărilor din domeniu.

O parte considerabilă din informațiile necesare într -o cercetare de marketing există deja, cei care efectuează cercetarea neavând altceva de făcut decât să le identifice, să le extragă, să le evalueze actualitatea, veridicitatea, obiectivitatea, valabilitatea etc. și să le utilizeze.

Comparativ cu sursele primare, sursele secundare de informații de marketing prezintă următoarele avantaje:

- permit o foarte mare operativitate în obținerea informațiilor, operațiunea cea mai greoaie fiind doar cea de găsirea lor;

- implică un efort mic de culegere, fiind, de regulă,multiple, ele dau posibilitatea confruntării informațiilor pe care le furnizează,mărindu-le astfel gradul de încredere;

- adeseori au caracter unic, oferind informații indisponibile altfel;

- conținând informații obținute în alte scopuri decât cel propus de cercetarea în cauză, au ocredibilitate mai mare, din aceleași motive, informațiile pe care le conțin au un caracter obiectivmai accentuat etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de piata a zaharului marca Zahar Cinci Inimioare in Republica Moldova.docx