Calculul Transmisiei prin Curele Trapezoidale

Imagine preview
(8/10 din 10 voturi)

Acest laborator prezinta Calculul Transmisiei prin Curele Trapezoidale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor: Ion Marina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Mecanica

Extras din document

2°.3 CALCULUL TRANSMISIEI PRIN CURELE TRAPEZOIDALE [2]

Curelele trapezoidale se utilizeaza în general pentru transmiterea unor puteri P mai mici sau egale cu 1200 [kW], la viteze periferice v de pîna la 40 m/s si rapoarte de transmitere pîna la 7 (exceptional 10).

În functie de marimea raportului dintre latimea de calcul masurata pe linia neutra si înaltimea sectiunii curelei h, curelele trapezoidale se executa în doua variante: clasice si înguste.

Curelele trapezoidale clasice se executa în urmatoarele tipodimensiuni: Y, Z, A, B, C, D, E, putându-se utiliza la viteze periferice v de pâna la 30 m/s.

Curele trapezoidale înguste se executa în urmatoarele tipodimensiuni: SPZ, SPA, SPB, SPC, putându-se utiliza la viteze periferice v de pâna la 40 m/s. Ele poseda o capacitate portanta mai mare, ca urmare a repartizarii mai bune a sarcinii pe latime, asigurând astfel posibilitatea reducerii cheltuielilor materiale pentru curea si roata. Datorita acestui fapt la constructiile noi se recomanda utilizarea curelelor trapezoidale înguste, cele clasice fiind utilizate numai la utilaje existente, în cazul unor reparatii sau modificari.

Pentru dimensiunile principale ale rotilor de curea se va consulta STAS 1162-77.

Alegerea distantei axiale între cele doua limite prescrise se face tinând seama de influenta acesteia asupra durabilitatii curelei, numarul de curele necesar precum si de anumite conditii de gabarit impuse. Daca nu avem limitata distanta axiala prin conditii de gabarit, se recomanda alegerea distantei axiale spre limita maxima pentru a mari durabilitatea curelei prin micsorarea frecventei îndoirilor si micsorarea numarului necesar de curele.

A. DATE DE BAZA

1. Puterea de calcul la arborele conducator, Pc:

Pc = 2,56 kW;

2. Turatia rotii de curea conduse, n1:

n1 = 1430 rot/min;

3. Turatia rotii de curea conduse, n2:

n2 = 700,98 rot/min;

Fisiere in arhiva (1):

  • Calculul Transmisiei prin Curele Trapezoidale.doc

Alte informatii

CALCULUL TRANSMISIEI PRIN CURELE TRAPEZOIDALE