EP

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta EP.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 9 fisiere doc, xls de 16 pagini (in total).

Profesor: Sporea Nicoleta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Recipiente sub presiune, materiale de costructie pentru recipiene sub presiune, semifabricate

1. Sa se deseneze un recipient cilindric vertical, precizându-se elementele componente.

1 corp recipient, 2 fund, 3 capac, 4 manta, 5 flansa, 6,7 prezoane, piulite, 8 racord alimentare agent termic, 9 racord evacuare agent termic, 10 placa deflectoare, 11 dop aerisire manta, 12 racord golire, 13 racord evacuare condensat.

2. Sa se detailieze zona racordului de golire.

3. Sa se detailieze zona racordului pentru evacuarea condensatului.

4. Care este rolul placii deflectoare?

Placa deflectoare are rol de a proteja corpul recipientului de contactul direct cu agentul termic. În lipsa ei, locul în care jetul de agent termic loveste corpul recipientului se corodeaza mai intens.

5. Ce dificultati întâmpinam la sudarea aluminului si ce masuri trebuie luate pentru realizarea unei suduri corespunzatoare?

La suprafata metalului se formeaza o pelicula de oxid care îngreuneaza sudarea. Pentru a asigura un cordon de sudura de calitate, aluminiul se sudeaza în atmosfera de argon.

6. Care este semnificatia urmatoarelor simboluri: K410.2b; R510.5b si în ce conditii de temperatura se utilizeaza?

K410.2b otel utilizat la temperturi mai mici de 0 0C, cu rezistenta minima la tractiune 410 MPa si clasa de calitate 2b.

R510.5b otel utilizat la temperatura ambianta si temperaturi scazute, cu rezistenta minima la tractiune 510 MPa si clasa de calitate 5b.

7. Când se utilizeaza tablele din otel-carbon placat cu otel înalt aliat, cât de gros trebuie sa fie stratul de placare si cum se obtin tablele placate?

Pentru grosimi între 12 si 25 mm se utilizeaza otel carbon placat cu otel înalt aliat. Tablele placate se obtin prin laminare la cald, explozie sau depunere cu electrod înalt aliat. Grosimea stratului de placare este între 1,5 si 3 mm.

Fisiere in arhiva (9):

 • lab1.doc
 • lab2.doc
 • lab3.doc
 • lab4.doc
 • lab5.doc
 • lab6-1.xls
 • lab6-2.xls
 • lab7.doc
 • lab8.doc

Alte informatii

EP-lab sem1