Sistemul ABS

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest laborator prezinta Sistemul ABS.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Sistemul ABS (engleză anti-lock braking system) este un sistem pentru vehicule motorizate ce previne blocarea roţilor în timpul frânării. Aceasta prezintă două avantaje: permite şoferului să păstreze controlul direcţiei in timpul franari şi scurtează distanţa de frânare.

Permite manevrarea autovehiculului chiar si daca se franeaza puternic pe carosabil alunecos. In plus, distanta de franare pe carosabil alunecos se reduce mult fata de franarea fara ABS.

Tehnologia ABS a fost dezvoltata in anii 1930 de compania Bosch,dar primele automobile de serie care sa foloseasca sistemul electronic Bosch au fost disponibile in 1978. Au apărut prima dată pentru camioane şi limuzine nemţeşti Mercedes-Benz. Ulterior sistemele au fost montate şi pe motociclete.

Functionare

Sistemul ABS este compus din 4 senzori de turatie dispusi la roti si dintr-un modul de comanda care transmite semnalele senzorilor de turatie la modulatorul hidraulic

Principiul de functionare este simplu si eficient. Fiecare senzor monitorizeaza cate o roata si cand sesizeaza ca aceasta nu se mai invarte trimite semnal la calculator, care slabeste stangerea pe care o exercita placutele de frana asupra discului sau tamburului permitand rotii sa se invarta si astfel sa-si pastreze aderenta dupa care cand sesizeaza din nou miscare placute se strang din nou pe disc sau tambur franand roata. Daca se senzorul sesizeaza din nou blocarea rotii se reia procesul

Fiecare etrier de frana este comandat hidraulic printr-o conducta separata care vine din unitatea centrala de control.

Sistemul ABS impiedica blocarea rotilor in caz de franare puternica.Prin aceasta,se poate,inca,controla directia automobilului la o franare completa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul ABS.ppt