Laboratoare BEMA

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Laboratoare BEMA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 75 de pagini .

Profesor: IVANESCU Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Metalurgie si Siderurgie

Extras din document

DETERMINAREA VISCOZITATII ZGURILOR CU AJUTORUL VÂSCOZIMETRULUI HERTY.

1.1.Baza teoretica a lucrarii

Marimea in¬versa vâscozitatii o definim fluiditate si ea caracterizeaza curgerea topiturii. Cu cît fluiditatea unei zguri în stare li¬chida este mai mare, cu atît ea va curge, la acelasi debit de alimentare, la o distanta pe orizontala mei mare. Pe acest con¬siderent, Herty a masurat vîscozitatee unor zguri de elaborare, le diferite temperaturi utilizînd aparatul care-i poarta nume¬le, din fig.1.1. Cu cît vîscozitatea este mai mare,cu atît lun¬gimea de curgere în canalul orizontal este mai mica si invers. Pentru stabilirea variatiei vîscozitatii în functie de tempera¬tura, se utilizeaza în cazul metodei Herty o curba de etelonare · = f (L) stabilita pentru o zgura de compozitie si vîscozitate cunoscuta.

Fig. 1.1 Vâscozimetru obisnuit (Herty) pentru zgura bazica

Vâscozitatea reprezinta frecarea interna dintre straturi¬le de lichid care se deplaseaza cu viteze diferite unul fata de celalalt. Desfasurare a proceselor metalurgice este puternic influentata de vîscozitatea zgurii. De nivelul ei depind: ca¬pacitatea zgurei de a se separa de metalul util, omogenizarea temperaturii în agregatele metalurgice , intensitate e schimburi¬lor de masa si energie între zgura si baia metalica, viteze de deplasare a încarcaturii în furnal sau cubilou. Vâscozitatea zgurei scade exponential cu cresterea temperaturii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Laboratoare BEMA.doc

Alte informatii

Laboratoare la BEMA semestrul 1 anul 3 de la facultatea de metalurgie, sau anul 2 semestrul 2! depinde de facultate cum sa facut materia