Testul Color Lusher

Imagine preview
(7/10 din 12 voturi)

Acest laborator prezinta Testul Color Lusher.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Psihologie

Extras din document

Înainte de a citi textul acestei carti faceti propria dumneavoastra selectie.

Instructiuni preliminare pentru administrarea testului.

1. Luati cele 8 cartoane colorate dintre paginile 92-93. Împartiti-le si puneti-le –culoarea în sus - în fata dvs.

2. Priviti-le si decideti care va place cel mai mult. NU ÎNCERCATI sa asociati culorile cu altceva, ca materiale de îmbracaminte, mobile, automobile, etc. Alegeti culoarea pentru care simtiti cea mai mare simpatie dintre cele 8.

3. Luati cartonul ales si plasati-l –culoarea în jos – deasupra si la stânga celorlalte 7 ramase.

4. Priviti culorile ramase, alegeti pe cea care acum va place cel mai mult dintre cele vizibile si plasati-o –culoarea în jos – lânga si la dreapta alegerii precedente.

5. Repetati operatia 4 cu cele ramase, una câte una, pâna când toate vor fi în siruri cu fata în jos, cea mai placuta la stânga si cea mai nesimpatizata la dreapta.

6. Cititi de la stânga la dreapta numerele care apar pe spatele cartoanelor si scrieti-le în ordine pe o bucata de hârtie.

7. Culegeti cele 8 cartoane colorate, reamestecati-le, si asezati-le jos din nou –culoarea în sus – în fata dvs.

8. Repetati operatiunile 2-6. NU încercati în mod constient sa va reamintiti sau sa reproduceti prima dvs. selectie, (nu trebuie facut nici un efort constient de a o reproduce). Alegeti culorile ca si când le-ati vedea pentru prima oara.

9. Scrieti numerele celei de a doua selectii pe hârtia folosita anterior, dedesubtul numerelor deja alese. Nu pierdeti aceasta bucata de hârtie deoarece veti avea nevoie de aceasta selectie înregistrata dupa ce veti citi textul.

Interpretare preliminara

1. Odata realizate cele doua selectii, veti avea doua serii de 8 numere, unul sub celalalt, de exemplu: 5 1 4 3 2 0 6 7

1 4 5 2 3 6 0 7

2. Împartiti fiecare sir în perechi, prima pereche fiind notata cu +, a doua cu x, a treia cu =, si a patra cu -. De exemplu vor rezulta urmatoarele grupe:

+ 5 + 1 x 4 x 3 = 2 = 0 - 6 - 7

+ 1 + 4 x 5 x 2 = 3 = 6 - 0 – 7

3. În plus, prima si ultima cifra din fiecare sir, constituie un al cincilea grup marcat cu + -. Aceasta duce înca la doua grupe: + 5 – 7 si + 1 – 7.

4. Priviti tabelul I din tabelele de interpretare,(pag. 96), care da interpretarile pentru grupurile + 5 + 1 si + 1 + 4.

5. Tabelul II (pag. 105) va furniza interpretarile pentru functia „x”. Tabelul III (pag. 116) da interpretarea pentru functia „=”. Tabelul IV (pag. 126) da interpretarea pentru functia „-„. Tabelul V (pag. 157) da interpretarea pentru functia „+-„. (Nota: a doua selectie apare de obicei mai spontan de aceea e mai valida decât prima, mai ales în cazurile nesigure).

6. Acum, ca selectiile dvs. sunt înregistrate, continuati si cititi textul. Apoi, daca alegeti, puteti regrupa si nota selectiile în functie de descrierea din Capitolele III si IV, realizând o mai patrunzatoare analiza.

Instructiuni pentru distribuirea testului

Nota: metoda „simpla” de realizare a testului color Luscher, descrisa în paginile dinainte, este suficienta de obicei pentru obtinerea unei interpretari de o exactitate rezonabila. Metoda subliniata mai jos si simplificata în Capitolele III-IV, este considerabil mai complexa si aduce o informatie mai profunda si mai demna de încredere, despre persoana testata si de aceea este de preferat pentru folosire profesionala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Testul Color Lusher.doc