Protocoale de Acces Multiplu la Mediu

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Protocoale de Acces Multiplu la Mediu.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Retele

Cuprins

1. Scopul lucrării 3
2. Schema structurală a reţelei şi descrierea particularităţilor de funcţionare 3
3. Descrierea succintă a mediului fizic de transmitere, particularităţile structurale,
limitele de viteză şi distanţă, precum şi a topologiei utilizate 5
4. Determinarea vitezei maxime de transmitere a datelor prin canal în banda de frecvenţe
date şi raportului semnal/zgomot 8
5. Bibliografie 9

Extras din document

Studierea structurilor topologice de bază a reţelelor, determinarea unor parametri a canalelor de comunicaţie.

2. Schema structurală a reţelei şi descrierea particularităţilor de funcţionare.

Descrierea particularităţor de funcţionare:

Canalul este compus din 2 switch-uri şi 3 Hub-uri.Mediul de transmitere fiind cablul torsadat.Pe cînd tipologia corespunzătoare este cea de tip stea.

Hub-ul este un dispozitiv de reţea cu mai multe porturi (intrări) necesar pentru interconectarea prin cabluri UTP a cel puţin 3 calculatoare din reţea (host-uri). Hub-ul amplifică semnalul primit de la un host şi îl distribuie către toate celelalte calculatoare. Într-o reţea existentă pot fi adăugate noi host-uri prin conectarea fizică a acestora cu cabluri UTP la hub-ul existent. Există hub-uri cu 4, 8, 16 sau 24 de intrări.

Switch-ul este un dispozitiv de reţea cu mai multe porturi care filtrează şi expediază pachete de date între segmentele reţelei. Operează pe nivelele 2 şi uneori 3 ale modelului de referinţă OSI şi suportă orice protocol de transfer de date (protocol de comunicare, codul de adresare şi împachetare de date care constituie „limbajul comun” al calculatoarelor din reţea).

Principiul de funcţionare a switch-ului are la bază mecanismul „store-and-forward”. Pentru aceasta, fiecare switch întreţine o tabelă de redirecţionare compusă din adrese MAC şi numere de porturi (căi de acces). Pentru un anumit port, care defineşte un domeniu de coliziune distinct, switch-ul memorează adresele MAC ale staţiilor din domeniul respectiv (conectate la acel port). Termenul de valabilitate al intrărilor din această tabelă este dat de un parametru numit „inactivity timer” (timpul mort) sau „age” (vârsta), care stabileşte cât timp sunt reţinute în buffer-e (zone tampon de stocare intermediară de date) adresele MAC ale staţiilor care nu generează şi nu primesc trafic. Prin urmare, valoarea acestui parametru poate influenţa performanţele unei reţele: dacă are valori prea mici, staţiile care generează puţin trafic vor fi mai greu de găsit în reţea de către alte echipamente, iar dacă valoarea parametrului este prea mare, există riscul ocupării buffer-elor şi al blocării echipamentului. După recepţia de date este analizată adresa MAC de destinaţie şi este căutată în tabela de redirecţionare. Prin acest mecanism switch-ul identifică interfaţa prin care este disponibilă staţia de destinaţie şi direcţionează datele printr-un canal de comunicaţie virtual, complet separat de traficul generat de celelalte interfeţe. Astfel se reduce numărul coliziunilor, ceea ce conduce la creşterea benzii de transfer si la optimizarea modului de utilizare a canalului de comunicaţie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Protocoale de Acces Multiplu la Mediu.doc