Studierea Interfetelor Sistemului GSM

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Studierea Interfetelor Sistemului GSM.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Retele

Extras din document

1.1. Scopul lucrării: studierea necesității diferitor interfeţe prin intermediul cărora stația de bază de tipul RBS transmite inforrnaţia de la ME către MSC şi invers.

1.2. Obiectivele lucrării: să studieze şi să memorizeze toate tipurile de interfeţe, pe ce segmente ale legăturii de comunicaţii se utilizează diversele interfeţe în sistemul GSM, care este structura şi caracteristicile acestor interfeţe.

2. Interfețele BSS

2.1. Noţiuni generale

Există patru interfeţe primare în cadrul BSS în cazul în care informaţia de trafic şi de semnalizare este primită şi transmisă. Aceste interfeţe sunt: Interfaţa A, Interfaţa A-ter, Interfaţa A-bis şi Interfaţa Air (Radio). Interfaţa A face schimb de informaţie dintre MSC/VLR şi TRC, interfaţa A-ter - între TRC şi BSC-uri, A-bis-Interfaţa transmite informaţia între BSC si BTS, în timp ce Interfaţa. Radio Air operează între BTS şi MS. in figura 2.1 sunt indicate interfeţele BSS pentru o reţea GSM.

Se utilizează două moduri de a construi interfețe:

• Interfaţa. PCM (E1) de 2 Mbps. Canalul fizic El este împărţit în 32 intervale de timp, fiecare cu o rată de bit de 64 kbps. Aceasta este configuraţia normală reţea GSM 900 şi GSM 1800.

• Interfaţa. PCM (TI) de 1,5 Mbps. Canalul fizic Tl este împărţit în cadre a cîte 24 de sloturi de timp, fiecare cu o rată de bit de 64 kbps. Aceasta este configuraţia normală într-o reţea GSM l 900.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea Interfetelor Sistemului GSM.docx

Alte informatii

studierea necesității diferitor interfeţe prin intermediul cărora stația de bază de tipul RBS transmite inforrnaţia de la ME către MSC şi invers