Plan de Interventie

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest laborator prezinta Plan de Interventie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor: Neamtu, N

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Sociologie

Extras din document

Familia Rozsa a ajuns in atentia Directiei pentru Protectia Copilului in urma unei sesizari telefonice, facuta de o vecina a familiei, in data de 17.01.2006. Aceasta vecina (d-na Paula) a apelat ,,Telefonul Copilului’’ informand Directia ca familia Rozsa, formata din parinti si 3 copii minori, cu varste cuprinse intre 7 ani si 7 luni locuiesc intr-o baraca improvizata, sufera de foame si frig.

In luna martie 2007 am fost desemnate de catre Ioana Bora, sefa Centrului de Coordonare si informare pentru Protectia Copiilor strazii sa ne ocupam de cazul familiei Rozsa.

1. Rezumarea situatiei familiale

In present, familia este compusa din urmtorii membrii:

a) tatal: Rozsa Radu, nascut in 19.10.1971; ocupatie: colecteaza fier vechi

b) mama: Rozsa Hortensa, nascuta in 09.06.1979; ocupatie: casnica

c) copiii- Rozsa Radu Florin, nascut in 16.12.1998; urmeaza cursurile clasei I, la Scoala Speciala nr 2, deoarece nu face fata invatamantului de masa; arecertificat de handicap mediu, gr III;

-Rozsa Maria Alexandra, nascuta in 28.11.2002, este inscrisa la cresa saptamanala (str Borsec nr 2); are handicap mediu (retard psiho-motor)

-Larionesii Raluca Andreea, nascuta in 06.05.2005; aceasta fetita nu este inregistrata, procesul pentru inregistrarea ei fiind pe rol

-Rozsa Ioan Alexandru, nascut in 06.06.2006

2. Problemele, asa cum au fost ele identificate de client

La momentul in care am lua contact cu familia, ei au identificat urmatoarele probleme:

a) lipsa unui spatiu adecvat de locuit

b) lipsa certificatului de nastere pentru Larionesii Raluca Andreea, care nu a fost inregistrata la nastere

3) Problemele, asa cum au fost ele identificate de noi

- lipsa unui adapost

-hrana insuficient de variata

- lipsa de protectie, datorata nesiurantei mediului in care traiesc

- lipsa acte de identitate

- lipsa locului de munca

II Istoricul problemei

1) Circumstanele in care s-a ajuns la asistentul social

Familia Rozsa a ajuns in atentia Directiei pentru Protectia Copilului in urma unei sesizari telefonice, facuta de o vecina a familiei, in data de 17.01.2006

In data de Rozsa Hortensa este gasita la cersit cu fetita Maria. La acel moment,era despartit de Rozsa Radu, concubinul din acea perioada, ulterior sot, si cersea pentru intretinere. Fetita a fost plasata de urgenta in Centrul de Plasament nr 1 Cluj-Napoca.Tatal, impreuna cu bunica paterna solicita revocarea masurii si ambii isi asuma responsabilitatea fetitei. De la acea data nu au maifost incidente de acest fel in familia Rozsa.

2)Eeforturile familiei de a cere ajutor si efectele acestora

Familia Rozsa este de asemenea in atentia Serviciului de Adulti aflati in dificultate, in cadrul DGASPC. Asistentul social care se ocupa de cazul lor ete Gabalean Dan. Impreuna cu d-l Gabalean si noi, depun eforturi pentru solutionarea situatiei lor locative. Noi ii asistam in completarea dosarului pentru locuinta sociala, precum si pentr ajutor social, dar doamna Rozsa depune eforuri pentru a-si procura toate actele necesare.

In ceea ce priveste inregistrarea Mariei, nu s-au prezentat la Tribunal in data de 23.05.2007, cand aveau termen, motivand ca nu au fost reinstiintati, si astfel n-au fost siguri de data procesului. In schimb, sunt foarte hotarati sa se prezinte in 20.06.2007, cand au un nou termen.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Interventie.doc

Alte informatii

planul interentiei intr-un caz de protectie sociala