Uzarea Pieselor si Procedee de Diminuare a Acesteia

Imagine preview
(9/10 din 7 voturi)

Acest laborator prezinta Uzarea Pieselor si Procedee de Diminuare a Acesteia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Stiinta Materialelor

Cuprins

SUMAR:
Cap. I : -Memoriu de prezentare
Cap. II : -Alegerea semifabricatelor si materialelor necesare mecanismului pentru probe de uzare
Cap. III : -Proiectarea tehnologiei de ansamblu a mecanismului pentru probe de uzare
Cap. IV : -Notiuni de normare tehnica 44315exd42kkd3k
Cap. V : -Tehnologie de executie pentru mecanismele specifice probelor de uzare
Cap. VI : -Norme tehnice de securitatea muncii

Extras din document

Uzarea nu constituie o problema exclusiv pentru tarile cu o economie in tranzitie, deoarece si tarile cu o economie de piata inregistreaza precupari privind politicile optime de reducere a uzarii. De multe ori in tarile cu economie de tranzitie lipsesc resursele necesare, iar problema reclama o solutie globala intrucat exista interdependente intre tarile cu economie de piata si cele cu economie de tranzitie in privinta reducerii gradului de uzura.

Multe tari cu economie de piata sa-u confruntat cu probleme privind procedeele de diminuare a uzarii, intrucat numeroase unitati industriale au fost proiectate fara a se acorda atentia cuvenita acestui aspect.

Constiente de cresterea costurilor provenind din neglijarea datorita aspectului mai sus mentionat in ultimele trei decenii multe tari cu e conomie de piata au efectuat cercetari si studii privind dezvoltarea industriala si ingineria in domeniul procedeelor de prevenire si reducere a uzurii.

Tarile cu economie de tranzitie nu au atins in general o pozitie comparabila cu tarile cu economie de piata privind informatiile referitoare la prevenirea uzurii pentru a servi ca baza de date si de formulare ale unor actiuni intreprinse in vederea diminuarii uzurii.

Capitolul II

Alegerea semifabricatelor si materialelor necesare mecanismului pentru probele de uzare

Procesul de uzare

Prin proces de uzare, se intelege orice pierdere de material de pe suprafetele solide in frecare, avand ca urmare modificarea dimensiunilor, a formei geometrice si a jocurilor. Acest proces apare ca un fenomen complex, datorat unor cauze diverse si determinat de un numar mare de factori si conditii (proprietatile, mecanice, particularitatile micro sau macrogeometrice ale suprafetelor, parametrii functionali, calitatea ungerii, lubrifintii folositi).

Pentru a diminua efectele frecarii in lagare, se utilizeaza lubrifianti care trebuie sa separe cat mai complet suprafata de frecare. Lubrifiantii servesc totodata la evacuarea caldurii datorate frecarii si la protejarea anticorosiva a suprafetelor in contact.

Dupa starea lor fizica, lubrifiantii se impart in:

- lubrifianti lichizi (uleiul)

- lubrifianti consistenti (unsori)

- lubrifianti solizi

Uleiul intra in reactie chimica cu metalele, innobileaza suprafetele acestora. Suprafetele in contact datorita netezimii lor se pot separa usor cu ajutorul unui film omogen.

Reduce la minim colmatarea uleiurilor cu produse de ardere si impuritati metalice.

Protejeaza metalele impotriva uzurii, durata de viata ramasa a masinilor folosite se dubleaza, iar a celor noi se tripleaza.

Modifica toleranta la sarcina a motoarelor, mareste puterea si randamentul lor cu 7-10%.

Reduce in mod spectaculos frecarea interioara a masinilor (40-60%).

Datorita reducerii frecarii, motoarele vor functiona la o temperatura mai scazuta, cu zgomot mai mic si cu caracteristici dinamice mai bune.

Datorita reducerii frecarii, vascozitatea uleiului se pastreaza pe o perioada mai lunga, se dubleaza intervalul dintre schimburile obligatorii de ulei.

Motoarele vor consuma cantitati mai mici de carburanti (aceeasi putere este obtinuta printr-un consum mai mic de energie), ceea cu duce la o economie anuala insemnata totodata se mareste perioada dintre revizii, reconditionari; se reduc cheltuielile de intretinere.

Se elimina problemele pornirii la rece, motoarele sunt protejate de efectele negative ale functionarii la rece, fara ungere efectul protector nu este influentat de temperatura.

Se reduce cu minim 20-30% emisia de gaze toxice (CO).

Protejeaza interiorul instalatiilor impotriva coroziunii, asigurand o autocuratire permanenta.

Uleiurile cu continut de detergenti mai redusi, sunt innobilatori de suprafete a motoarelor mai vechi. Intra in reactie cu atomii de pe suprafetele pieselor metalice, formand un strat foarte rezistent si fin la masinile folosite la solicitari extreme.

Reduc frecarile si uzura, reduc consumul de combustibil; cresc durata de utilizare normala, asigura o pornire usoara maresc efectul de ungere; cresc randamentul motorului; protejeaza impotriva ruginii si coroziunii; reduc cheltuielile de intretinere si service, curata interiorul instalatiilor si motoarelor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Uzarea Pieselor si Procedee de Diminuare a Acesteia.doc