Studierea si cercetarea diferitor metode de corectie a CAF a amplificatorului in domeniile de frecventa joasa si inalta

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Studierea si cercetarea diferitor metode de corectie a CAF a amplificatorului in domeniile de frecventa joasa si inalta.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor: Gritco

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Telecomunicatii

Extras din document

1. Scopul lucrării: Studierea şi cercetarea diferitor metode de corecţie a CAF a amplificatorului în domeniile de frecvenţă joasă şi înaltă.

De cercetat şi realizat scheme pentru efectuarea operaţiilor de sumare şi scădere a semnalelor continue şi alternative cu ajutorul amplificatoarelor operaţionale.

2. Sarcina tehnică:

Studierea influenţei reacţiei inverse asupra coieficientului de amplificare, benzii de trecere a amplificatorului-RC. De determinat adîncimea reacţiei inverse şi de analizat diferite metode de corecţie a CAF în domeniile de frecvenţă joasă şi înaltă.

2.1.Parametrii amplificatorului-RC:

Ug=10 mV; Rg=175 Ώ; Rs=70 Ώ;

R1=1,819 кΏ; R2=561,9 Ώ; Rc=142 Ώ; Rt=35,7 Ώ;

C1=214 μF; C2=909 μF; C3=178,3 μF ; Cpar= 375 pF.

3. Sarcina de laborator

3.1. Calcularea coieficientului de amplificare fară reacţia inversă(RI).

Fig. 1. Schema amplificatorului RC fară introducerea RI .

Coieficientul de amplificare il calculăm din CAF prezentată pe fig.2. Pentru aceasta pornim şi peste 5 sec oprim programa. În meniul Analysis aleem Display Graphs, in fereastra alegem Bode. Cu ajutorul indicatorilor determinăm coieficientul de amplificare la frecvenţa medie Kmed, şi la frecvenţa cu nivelul de –3 dB de la cel maximal fmax, fmin. Rezultatele:

Kumed.=38,88 dB Ku=35,88 dB Ku=35,88 dB

Fmed=133,35 кHz fmax=8,999 MHz fmin=1,778 kHz

Fig.2. CAF.

CAF – dependenţa modulului coieficientului de amplificare это de frecvenţa semnalului de intrare. DF=fmax-fmin banda de trecere a amplificatorului, pentru amplificatorul RC de ordinul 8,997 MHz.

DF=fmax-fmin =(8999-1,778)kHz=8,997MHz;

Sunt mai multe metode de corecţie a CAF in domeniile de frecvenţă inaltă şi joasă.Una din ele este introducerea reacţiei negative inverse.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studierea si cercetarea diferitor metode de corectie a CAF a amplificatorului in domeniile de frecventa joasa si inalta.doc