Telecomunicatii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Telecomunicatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere docx de 28 de pagini (in total).

Redactat in Republica Moldova

Profesor: Kazak Artur

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Telecomunicatii

Extras din document

Scopul lucrării: Studierea principiului de funcționare și a modului de utilizare practică a analizatorului logic.

Noțiuni teoretce:

Un analizator logic reprezintă un dispozitiv electronic care captureaza și afișează semnalele multiple de la un sistem digital sau circuit digital. El se folosește pentru testarea și acordarea circuitelor electronice digitale, de exemplu, la proiectarea componentelor calculatorului și dispozitivelor electronice de dirijare. Spre deosebire de osciloscop, analizatoarele logice posedă mai multe intrări de date (deobicei de la 16 pînă la cîteva sute), însă în mare parte arată doar semnalele de pe 2 nivele „0” și „1”.

Există dispozitivie care reprezintă un hibrid între analizatoare logice și osciloscoape, care permit capturarea sincronizată a semnalelor atît digitale cît și analogice.

Standul de laborator:

Standul de laborator (fig.4.1) prezintă o machetă funcţională a unui etaj de intrare, care transformă un osciloscop obişnuit într-un analizor logic cu opt canale. Macheta conţine un multiplexor cu opt canale MUX, comandat de un numărător de impulsuri CT, care formează codul de comandă cu MUX, un generator de impulsuri GI şi un convertor digital - analogic C/A, care formează nivele de tensiune pentru separarea diagramelor în timp ale semnalelor de intrare.

Macheta de laborator conectată pentru obținerea diagramelor în timp la ieșire

Semnalele studiate (digitale !) se conectează ca semnale de intrare la multiplexor, la ieşirea căruia se conectează intrarea Y a osciloscopului. Pentru obţinerea diagramelor în timp, osciloscopul se utilizează în regim cu sincronizare externă. Ca semnal de sincronizare serveşte un semnal, care determină o perioadă a semnalelor studiate (în cazul de faţă - semnalul ≥9).

Microcircuitul К155ИЕ6: Acest microcircuit este un numărător multifuncțional. Din CT10 se vede că este un numărător binar zecimal. Este un numărător programabil (el poate fi programat , înscrierea în prealabil a unui cod inițial la ieșire). Pentru programare servesc intrările D_0 D_3 și intrare PE (Programming Enable). Este reversibil (poate funcționa în regim direct și invers).

Pentru intrarea directă +1;

Pentru invers -1. După tipul ieșirilor este cu ieșiri paralele Q_0 Q_3 și cu ieșiri în fază ≥9T_CU (UP, direct) și ≤0T_CD (DOWN, invers).

Diagrama în timp în regim de funcționare direct

Diagrama în timp în regim de funcționare invers

Contopirea a 8 semnale într-unul singur

Fisiere in arhiva (5):

  • Num__r__toare-LL3.docx; filename= UTF-8''Numaratoare-LL3.docx
  • LL5-MP.docx
  • LL4-MP.docx
  • LL2.docx
  • Analizator-logic-LL1.docx