Determinarea Tehnologiei Transportarii Marfurilor Perisabile

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest laborator prezinta Determinarea Tehnologiei Transportarii Marfurilor Perisabile.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor: Vasile Rusu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Transporturi

Extras din document

Lucrare practica Nr.2

Tema: Determinarea tehnologiei transportarii marfurilor perisabile

Scopul: Acumularea cunostintelor in domeniul tehnologiei transporturilor marfurilor perisabile si alterabile. Caracteristica si conditiile tehnologice de transportare a marfurilor perisabile. Ambalajul , tara, mecanismele de incarcare – descarcare si materialul rulant utilizat. Schemele tehnologice ale procesului de transport. Indicii de lucru a mijloacelor de transport in spatiu si timp.

Datele initiale sunt prezentate in urmatorul tabel :

Var. Denumirea marfii Volumul unei curse Parcursul incarcat Li , km Viteza tehnica, km/h

Unitati de masura Cantitatea

1 2 4 5 6 7

27 Margarin tn 80 30 50

Mersul lucrarii

1. Determinarea caracteristicii si conditiilor tehnologice de transportare a marfii conform Regulamentului transporturilor marfurilor perisabile si alterabile, adoptat la 09.12.99 de M.T.C. a R. Moldova:

1.1 Caracteristica marfii si conditiile tehnologice pentru transportare.

Regulamentul prevede conditiile pentru transportarea locala de lapte si produse lactate:

Margarina este un aliment sub forma de emulsie plastica sau fluida, de tip apa in ulei, produsa prin adaugare de apa si/sau de lapte la grasimi hidrogenate si uleiuri comestibile vegetale si eventual animale, altele decat cele continute in lapte.

Dupa continutul de grasime, margarinele sunt:

a) margarina, cu continut de grasime cuprins intre 80% si 90%;

b) margarina cu grasime redusa, cu un continut de grasime cuprins intre 60% si 62%;

c) margarina usoara, cu un continut de grasime cuprins intre 39% si 41%;

d) grasimi tartinabile vegetale, cu un continut de grasime cuprins intre 62% si 80%, 41% si 60% sau sub 39%.

Margarinele destinate desfacerii cu amanuntul sunt livrate numai preambalate in: hartie pergaminata tratata, hartie pergament vegetal, caserole din material plastic sau alt tip de ambalaj de desfacere convenit intre parti si cu respectarea reglementarilor sanitare in vigoare.

Margarinele sunt depozitate in incaperi curate, uscate, intunecoase, dezinfectate, bine aerisite, fara miros strain, la o temperatura cuprinsa intre 0 si 10▫C si o umiditate relativa a aerului de maximum 80%. Este interzisa pastrarea in acelasi spatiu cu produse toxice sau cu miros patrunzator.

Ambalajele de transport pentru margarine trebuie sa fie curate, uscate, in stare buna. Ambalajele folosite sunt lazi din lemn, cutii din carton sau mucava, care respecta reglementarile sanitare in vigoare. Transportul margarinelor se efectueaza in vehicule izoterme, curate, fara miros strain, la o temperatura de maximum 10▫C; in cazul transporturilor cu o durata mai mare de 5 ore este obligatorie folosirea vehiculelor frigorifice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Tehnologiei Transportarii Marfurilor Perisabile.doc

Alte informatii

Este un laborator unde am calculat tehnologia de transportare a marfurilor perisabile,tipul de transport,modul de incarcare,sarcinele pe axe,modul de amplasare a marfii in refrigerator.