Sisteme automate pentru transporturi

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest laborator prezinta Sisteme automate pentru transporturi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Profesor: Conf. Dr. Ing. Ec. Nemțanu Florin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Transporturi

Cuprins

1. Interpretare + funcționare
2. Comanda semafoarelor
3. Planurile de semaforizare
4. Achiziții de date de la bucla inductivă
5. Comunicații cu automate vecine
6. Monitorizarea funcționării
7. Integrare și testare

Extras din document

1. Interpretare și funcționare

In cadrul proiectului, vom proiecta o intersectie in care se va amplasa un automat de trafic. Scopul este acela de a coordona masinile care intra in intersectie intr-un mod cat mai sigur.

Pentru intersectia pe care vom efectua simularile, am ales un model clasic in forma de cruce, cu 2 directii de mers, N-S si E-V.

Fiecare sens va avea semafoare ce au culoarea verde, ce inseamna libera trecere a masinilor, culoarea rosie ce semnalizeaza participantilor la trafic ca le este interzisa intrarea in intersectie, respectiv culoarea galbena ce semnifica ca trebuie sa incetineasca si sa opreasca deoarece urmeaza culoarea rosie, sau in cazul defectarii automatului indica acest lucru printr-un galben clipitor ce indeamna participantii la trafic sa sporeasca atentia la trecerea prin intersectie.

2. Comanda semafoarelor

Comanda semafoarelor va fi data in functie de directiile de mers ale masinilor, astfel ca pentru sensul N-S cand vom avea culoarea verde a semaforului, pentru sensul E-V vom avea desigur culoarea rosie.

Comanda semafoarelor in programul nostru va fi data printr-o structura de tip Case, de unde vom extrage un ciclu de semaforizare, format din 6 etape. Avem astfel 6 cazuri diferite de combinatii ale semafoarelor dupa cum urmeaza:

N-S verde, E-V rosu timp de 10s;

N-S galben, E-V rosu timp de 2s;

N-S rosu, E-V rosu timp de 1s;

N-S rosu, E-V verde timp de 10s;

N-S rosu E-V galben timp de 2s;

N-S rosu E-V rosu timp de 1s.

Acesta este un ciclu complet de 26s, dupa care se repeat pasii pentru a oferi continuitate automatului de trafic.

Fiecare case, va avea la iesire o variabila de la 0, la 5, pentru fiecare caz. In functie de variabila de iesire, intr-un alt Case Structure vom declara variabile de tip true, sau false, pentru semafor, si anume pentru fiecare culoare, true daca este aprinsa culoarea respectiva, sau false daca este stinsa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme automate pentru transporturi.docx