Sistemul de Alimentare a Motorului cu Benzina si cu Gaz

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest laborator prezinta Sistemul de Alimentare a Motorului cu Benzina si cu Gaz.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor: Ion Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Transporturi

Extras din document

Scopul lucrarii: De studiat constructia, principiul de functionare, demontarea-montarea carburatoarelor si pompelor de benzina, reglarile dispozitivelor sistemei de alimentare a motorului cu benzina si gaz.

Timpul de efectuare – 6 ore.

Utilaj: Placate de studii, standuri, machete si agregate functionabile a sistemului de alimentare cu benzina si cu gaz.

Metodica de indeplinire a lucrarii de laborator.

La lucrarea de laborator se va studia constructia generala si principiul de functionare a sistemului de alimentare cu carburator, sistemelor de alimentare cu injector si cu gaz. Partea practica a lucrarii de laborator prevede indeplinirea lucrarilor de reglare a nivelului combustibilului in camera cu pluta si a turatiilor arborelui cotit in regim de mers in gol.

2.1. Sistemul de alimentare a motorului cu carburator.

2. Rezervorul, filtrele cu combustibil, pompele de combustibil. Destinatia, constructia, principiul de functionare, particularitatile constructive, metode de amplasare la automobil.

Rezervorul de combustibil 1 (fig.6.12) se foloseste la inmagazinarea unei cantitati de combustibil (benzina sau motorina), asigurind un parcurs de 300-600 km. Capacitatea este de 40-60 l pentru autoturisme si 150-200 l pentru autocamioane (pentru motorina 500-800 l). Se confectioneaza din tabla de otel, avand pereti despartitori 2 pentru amortizarea socurilor provocate de combustibil la viraje si la denivelarile drumului. Uneori, in conducta de alimentare 3, se gaseste o sita de filtrare. Conducta este astupata de un buson special 4 prevazut cu o supapa (dubla de aer) care pune rezervorul in legatura cu atmosfera (de vapori) impotriva suprapresiunii. De asemenea, rezervorul este prevazut cu racordul 6 de legatura cu pompa de alimentare si un racord de retur 8 al surplusului de combustibil. In interior este amplasat traductorul de nivel 5, iar in partea inferioara, un buson de golire 7.

Rezervorul 1 poate avea diverse forme geometrice, de obicei paralelipipedice, dupa posibilitatea de amplasare pe automobil – lateral sau sub scaunul conducatorului auto.

Filtrele ele combustibil (fig. 6.15, a, b, c) retin impuritatile din combustibil. Pentru MAS se folosesste filtrul brut de decantare a benzinei, montat linga rezervor, sau pentru filtrarea fina, un filtru pe conducta dintre pompa de alimentare si carburator.

- Filtrul de filtrare fina a benzinei (fig. 6.15, a) functioneaza astfel:

benzina intra prin racordul 1in corpul filtrului 2, din material plastic, trece prin orificiile exterioare ale elementului filtrant cu hartie micronica 3, iese prin tubul perforat central si este trimisa in carburator prin racordul 4 (impuritatile fiind retinute in filtru).

- Filtrul de motorina folosit la MAC (fig. 6.15, h, c) este sub forma unei baterii de doua filtre inseriate, de aceeasi constructie, diferind doar cupa, care la primul filtru este din sticla si are rol de pahar decantor, iar la al doilea filtru este din tabla; primul filtru are rol de filtrare bruta, desi are acelasi tip de element fil¬trant, in timp ce al doilea are rol de filtrare fina.

Motorina trimisa de la pompa de alimentare intra prin racordul capacului filtrului 1, trece prin elementul filtrant 2 din exterior spre interior, apoi prin tu¬bul perforat central si capac este condusa spre filtrul fin, impuritatile grosiere si apa decantandu-se in cupa de sticla 3. Elementele sunt asamblate intre ele prin suruburi de prindere 4.

In filtrul fin, circuitul este acelasi, dar sunt retinute impuritatile ce au trecut de primul filtru, iar de aici motorina este trimisa la pompa de injectie. Bateria de filtre de tipul acesta este folosita la motorul D 797-05.

La motorul D 2156 HMN 8, se poate utiliza fie o baterie cu doua filtre, de¬scrise mai sus, fie combinatie dintr-un filtru de tipul filtrului grosier (fig. 6.15, b) si un filtru cu elementul filtrant 2 din pasla, inchis intr-un corp metalic (fig. 6.15, c). Fixarea filtrelor pe motor se face prin suportul 6, iar purjarea prin supapa 5.

La unele MAC, de pe autocamioane se poate utiliza o baterie de doua filtre de tipul prezentat in fig. 6.15, c (MAN, DAF. IVECO). Filtrul de motorinapoate fi prevazut cu pompa de amorsare 7 (fig.6.15, d) cu membrana, cind pompa de injectie rotativa este de tip Bosch (BMW, Mercedes etc.).

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Alimentare a Motorului cu Benzina si cu Gaz.doc

Alte informatii

O lucrare de laborator la sistemele de alimentare a motoarelor cu benzina si cu gaz.