Auditul calității în BCR Pașcani

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 73 în total
Cuvinte : 19038
Mărime: 210.33KB (arhivat)
Publicat de: Andreea Butnaru
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. dr. Ovidiu Stoica
Lucrare de LICENTA Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

Cuprins

  1. Prezentarea generală a organizaţiei
  2. Capitolul 1- Sistemul de management al calitatii la BCR Pascani
  3. Introducere
  4. 2.1. Scop şi domeniu de aplicare a SMI
  5. 2.2. Elaborarea, aprobarea şi revizuirea manualului SMI
  6. 2.3. Documentaţia SMI şi echivalenţa cerinţelor SMQ - SMSSM
  7. 2.4. Termeni şi definiţii SMI
  8. Sistemul de management al calităţii (SMQ) în BCR
  9. 2.5. Documente de referinţă
  10. 2.6. Termeni şi definiţii - SR EN ISO 9000:2001
  11. 2.7. Politica şi obiectivele referitoare la managementul calităţii
  12. 2.8. Descrierea SMQ în BCR
  13. Capitolul 3 – Auditul calităţii
  14. 3.1. Definire, scop obiective, tipuri
  15. 3.2. Procesul de audit – principii, etape, responsabilităţi
  16. 3.3. Tehnici de audit, cod de conduită, caracteristici
  17. 3.4. Procedura de audit – înregistrări
  18. 3.5. Certificarea sistemelor de management al calităţii
  19. 3.6. Filozofia TQM
  20. 3.7. Principiile de bază ale TQM
  21. 3.8. Managementul calităţii şi cultura organizaţională
  22. Capitolul 4-Certificarea calitatii
  23. Concluzii si propuneri

Extras din licență

Prezentarea generală a organizaţiei

“VIZIUNEA BANCII COMERCIALE ROMANE IN CEEA CE PRIVESTE ABORDAREA CALITATII SUB TOATE ASPECTELE EI ESTE DE A CONSTIENTIZA SUSTINEREA UNUI NIVEL INALT AL CALITATII,USOR DE PERCEPUT SI INTELES DE CATRE CLENTI’’

SCURT ISTORIC

Fondată la 1 decembrie 1990 în cadrul procesului de restructurare a sistemului bancar românesc, Banca Comercială Română (BCR) a început să funcţioneze prin preluarea activităţii comerciale de la Banca Naţională a României (BNR).

Banca Comerciala Romana , membra a Grupului Erste, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 16,5 miliarde de EUR. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii, avand in prezent 570 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

Banca pune la dispozitia clientilor o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking si e-commerce, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.500 de aparate si de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card - 13.000 de POS.

B.C.R se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcanta prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.

Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. B.C.R. este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar in acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale se desprinde faptul ca este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar.

Erste Bank AG, cea mai mare banca din Austria, are de gând sa-si extinda activitatile de creditare în tari din Uniunea Europeana precum România si Ungaria, în defavoarea Rusiei si Asiei Centrale, a declarat directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl.

Din 2000 si pâna în prezent, Erste Bank a achizitionat noua banci est-europene, devenind lider de piata în Cehia si România. Grupul bancar austriac obtine în prezent 75 la suta din profiturile sale în Europa de Est.

Andreas Treichl a anuntat ca Erste Bank îsi va concentra eforturile pe tarile care au aderat la UE deoarece este mult mai probabil ca în aceste tari contractele sa fie respectate în conformitate cu normele legislative, decât în tarile din afara UE, precum Rusia si Ucraina.

In plus, noile state membre UE precum România, unde anul trecut Erste Bank a preluat cea mai mare banca locala - Banca Comerciala Româna SA, pentru 3,75 miliarde euro, au sanse mai mari de a recupera decalajele care le despart de statele mai dezvoltate.

Analistii sustin ca, în expansiunea sa spre estul Europei, Erste Bank a urmat o strategie diferita de cea urmata de rivalul Raiffeisen International Bank Holding AG, al doilea grup bancar austriac. Spre deosebire de Erste Bank, Raiffeisen a preferat sa se extinda în Rusia, unde în prezent este cel mai mare grup bancar strain de pe piata, Ucraina si Asia Centrala.

Grupul Erste este unul dintre liderii sistemului financiar din Europa Centrala si de Est, cu peste 50.000 de angajati care deservesc peste 16 milioane de clienti în mai mult de 2.700 de unitati din opt tari. Grupul Erste gestiona, la 30 iunie 2007, active în valoare de 198 miliarde euro, înregistra un profit net de 566 milioane euro si o rata a rentabilitatii capitalului de 13,8%.

B.C.R., cea mai activă prezenţă pe piaţa financiar - bancară românească, este organizată şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile:

- Legii nr.31/1990 privind societăţile comerciale, republicată

- Legii nr.58/1998 privind activitatea bancară

- Reglementărilor BNR şi altor dispoziţii legale

- Actului constitutiv

Statutul Băncii, reaprobat de acţionari în anul 2000, modificat şi completat ulterior, reglementează desfăşurarea activităţii, funcţionarea şi implicarea socială a acesteia, respectând legislaţia română în vigoare.

În condiţiile concurenţei băncilor de stat cu tradiţie, dar şi a celor cu capital privat autohton şi străin apărute ulterior în sistemul bancar românesc (cca 38 bănci), B.C.R s-a impus treptat pe piaţa internă, prin profesionalism, seriozitate, eficienţă şi oferta diversificată de produse şi servicii în concordanţă cu nevoile şi exigenţele clienţilor.

PRODUSE ŞI SERVICII

B.C.R, liderul pieţei financiar-bancare româneşti, funcţionează şi se dezvoltă ca o bancă universală capabilă să satisfacă cerinţele unor segmente tot mai largi de clienţi persoane fizice/autorizate şi juridice prin produsele şi serviciile oferite: instrumente de economisire (depozite, certificate de depozit), produse de creditare competitive şi diversificate conforme cu cerinţele pieţei, instrumente de plată (cecuri, carduri şi servicii conexe, ordine de plată), instrumente de decontare externă şi de finanţare a comerţului (acreditive documentare, incasso-uri documentare, ordine de plată documentare, factoring, forfetare), instrumente de garantare a obligaţiilor asumate în cadrul unor contracte interne şi internaţionale (scrisori de garanţie şi contragaranţii), transfer de fonduri (prin mobile banking, MoneyGram, valută prin Merchants Bank of California), operaţiuni pe piaţa valutară, servicii pe piaţa de capital, e-banking etc.

Conținut arhivă zip

  • Auditul Calitatii in BCR Pascani.doc

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

Numerarul este mijlocul de plata cel mai lichid care se compune din bancnote si moneda metalica. Bancnotele sunt titluri de credit emise de bancile...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Ai nevoie de altceva?