Organizarea contabilitatii produselor la SC Mondial SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Organizarea contabilitatii produselor la SC Mondial SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 50 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Violeta State

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I PREZENTAREA S.C. MONDIAL. S.R.L. TÂRGOVIȘTE 5
1.1 Caracteristici ale S.C. MONDIAL S.R.L. Târgoviște 5 4
1.2 Piața produselor de cofetărie 7
CAPITOLUL II ORGANIZAREA CONTABILITĂȚII SINTETICE ȘI ANALITICE. 10
2.1. Aspecte teoretice privind contabilitatea produselor la S.C. MONDIAL S.R.L. 10
2.2 Particularități privind organizarea sintetică și analitică a contabilității produselor la S.C. MONDIAL S.R.L. Târgoviște 13
2.3. Evaluarea stocurilor 15
2.4. Exemplificarea contabilizării operațiilor privind produsele la S.C. MONDIAL S.R.L. 18
CAPITOLUL III ANALIZA GESTIUNII STOCURILOR LA S.C. MONDIAL S.R.L.. 45
3.1 Analiza eficienței gestiunii stocurilor 45
3.2 Analiza stocului de siguranță 47
CONCLUZII 49
BIBLIOGRAFIE 50

Extras din document

Introducere

Această lucrare are la bază documentarea atât la nivel teoretic cât si la nivel practic, la societatea comercială cu activitate de producție, S.C. Mondial S.R.L, are ca scop evidențierea importanței gestiunii stocurilor într-o entitate și contribuția acestora la realizarea cifrei de afaceri, contabilitatea stocurilor fiind cea care prezintă într-o mare măsură activitatea firmei, fie dacă aceasta este de producție sau nu.

Stocurile și producția în curs de execuție sunt o componentă importantă din categoria activelor circulante. Purtând denumirea de active circulante materiale , acestea sunt constituite din ansamblul bunurilor și serviciilor cu scopul vânzării acestora în starea lor inițială, după ce sunt prelucrate în procesul de producție, cât și cu scopul consumului acestora la prima utilizare.

Această lucrare numită “Organizarea contabilității produselor la S.C. MONDIAL S.R.L. “ are rolul de a contura importanța stocurilor prin prezentarea acestora pe baza studiului de caz realizat la societatea menționată.

Lucrarea este împărțită în 3 capitole care tratează atât teoretic, cât și practic, situațiile financiare.

Primul capitol descrie societatea care stă la baza elaborării acestei lucrări, conținând informații furnizate de aceasta.

Al doilea capitol se numește ”Organizarea contabilității sintetice și analitice” și este împărțit în 3 subcapitole, unul din ele prezentând aspecte teoretice privind organizarea contabilității sintetice și analitice al produselor, al doilea subcapitol prezentând metodele de evaluare ale stocurilor și metodele de organizare ale acestora, iar al treilea subcapitol conține studiul de caz privind stocurile la S.C. MONDIAL S.R.L. Târgoviște.

Al treilea capitol numit ”Analiza gestiunii stocurilor la S.C. MONDIAL S.R.L. Târgoviște”, în care se determină eficiența gestiunii stocurilor prin calcularea vitezei de rotații a stocurilor atât în număr de rotații cât și în zile și este analizat stocul de siguranță prin calcularea stocului α.

CAPITOLUL I . PREZENTAREA S.C. MONDIAL S.R.L. TÂRGOVIȘTE

1.1. Caracteristici ale S.C. MONDIAL S.R.L. Târgoviște

Scurt istoric

Societatea S.C. Mondial S.R.L. a fost înființată în anul 1991, în Târgoviște și are ca activitate principală fabricarea produselor din cacao, a produselor zaharoase și a ciocolatei” , cod CAEN 1082 cod și CAEN 5610 pentru fabricarea produselor fast-food și restaurante.

Activitatea firmei crește de la an la an, diversificând gama de produse fabricate, promovând în același timp produse noi care înregistrează cote mari în vânzări încă de la lansare, cum ar fi produsele de cofetărie și restaurant , specialitățile casei. În acest sens, un aport deosebit il are experiența în domeniu a membrilor conducerii firmei care asigură un management corespunzător și a personalului de bază , productiv care dă dovadă de profesionalism.

Forma juridică de constituire este Societate cu Răspundere Limitată constituită potrivit legii nr.31/1990.

Capitalul social este în întregime particular și deținut în întregime de cei doi asociați ai societății. Capitalul social este în valoare de 21.000 lei, fiind împărțit în 2100 părți sociale a câte 10 lei fiecare, între cei asociați , astfel:

Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea contabilitatii produselor la SC Mondial SRL.docx

Bibliografie

1. Larisa Elena Preda, Ileana Iulia Istudor, Florina Mocanu - ”Fiscalitatea în România”, Editura Pro Universitaria, București, 2017
2. Luiza Ionescu - ”Analiza economico-financiară”, Editura Pro Universitaria, București, 2016
3. Nicolae Todea - ”Teorie contabilă și raportare financiară” , Ed. Aeternitas, 2009
4. Violeta State, Cristina Maria Voinea, Loredana Cristina Tănase - ”Contabilitatea financiară a societăților comerciale. Elemente de terorie și aplicații practice” , Editura Pro Universitaria, București, 2017
5. Violeta State, Cristina Maria Voinea, Loredana Cristina Tănase - ”Bazele contabilității de la principii la tehnici si metode”, Editura Pro Universitaria, București, 2016
6. www.ceccar.ro
7. www.mfinante.ro