Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin

Licență
9/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 5 fișiere: doc
Pagini : 74 în total
Cuvinte : 32056
Mărime: 147.56KB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Costea
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. univ. dr. Ion Pereş
Universitatea de Vest, Timisoara
Specializare: Contabilitate Şi Informatică De Gestiune

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1. GARDA FINANCIARĂ DIN ROMÂNIA2
  2. 1.1. CONSIDERAŢII PRELIMINARE PRIVIND ISTORIA CONTROLULUI FINANCIAR ÎN ROMÂNIA2
  3. 1.2. ISTORICUL GĂRZII FINANCIARE4
  4. 1.2.1. Garda Financiară în Provinciile Româneşti înainte de Marea Unire de la 19184
  5. 1.2.2.Înfiinţarea, organizarea şi evoluţia Gărzii Financiare în România în perioada 1918-1927 5
  6. CAPITOLUL 2. ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA GĂRZII FINANCIARE13
  7. 2.1. DEFINIREA ŞI ATRIBUŢIILE GĂRZII FINANCIARE13
  8. 2.2. ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA GĂRZII FINANCIARE15
  9. 2.3. PERSONALUL GĂRZII FINANCIARE20
  10. 2.3.1. Resursele umane ale Gărzii Financiare20
  11. 2.3.2. Condiţiile de recrutare, angajare şi de avansare a personalului20
  12. 2.3.3. Drepturile şi obligaţiile personalului Gărzii Financiare21
  13. 2.3.4. Răspunderea disciplinară şi materială a personalului Gărzii Financiare23
  14. 2.4. UTILIZAREA LOGISTICII ŞI ARMAMENTULUI DIN DOTARE24
  15. 2.5. ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA SECŢIEI JUDEŢULUI CARAŞ-SEVERIN A GĂRZII FINANCIARE26
  16. CAPITOLUL 3.EXERCITAREA CONTROLULUI FINANCIAR DE CĂTRE GARDA FINANCIARĂ29
  17. 3.1. OBIECTIVELE CONTROLULUI FINANCIAR DE STAT29
  18. 3.1.1.Obiective generale de control avute în vedere de Garda Financiară la societăţile comerciale30
  19. 3.1.2.Obiective minimale de control avute în vedere de Garda Financiară la societăţile comerciale31
  20. 3.2. PROCEDURA DE CONTROL A COMISARILOR GĂRZII FINANCIARE34
  21. 3.3. ACTELE DE CONTROL ÎNTOCMITE DE CĂTRE COMISARII GĂRZII FINANCIARE38
  22. 3.4. EVAZIUNEA FISCALĂ ŞI MODALITĂŢI DE COMBATERE EI PRACTICATE DE GARDA FINANCIARĂ43
  23. 3.4.1. Definirea evaziunii fiscale şi clasificarea acesteia43
  24. 3.4.2. Metode de combatere a evaziuni fiscale. Eficienţa controlului fiscal44
  25. 3.4.3. Consideraţii generale privind combaterea evaziunii fiscale pe baza Legii nr. 87/199445
  26. 3.5. PROCEDURA DE CONSTATARE A FAPTELOR ŞI DE CONTESTARE A ACTELOR47
  27. 3.6. STUDII DE CAZ50
  28. Anexe 61
  29. Bibliografie 74

Extras din licență

Instituţia controlului financiar în ţara noastră, formele şi metodele de organizare şi exercitare, principiile de bază precum şi funcţiile şi obiectivele acestuia au fost determinate în substanţă şi evoluţie de orânduirea social-economică şi statală prin care a trecut România în decursul timpului.

Documentele vremii (secolul XIV-XVI) atestă puterea de dispoziţie absolută a domnitorilor asupra veniturilor provenite din impozite, servicii şi proprietăţi. În lipsa unei reprezentanţe naţionale cu drepturi financiare, domnitorii nu erau controlaţi de nimeni şi întrebuinţau aceste venituri ca şi bunuri proprii, fără să dea socoteală nimănui.

Începând cu a doua jumătate a secolului XVI (aproximativ anul 1550) şi până la mijlocul secolului XVIII se produce o separare relativă a veniturilor statului de cele personale ale domnului şi se introduc, într-o formă simplă, “registrele pentru socotelile vistieriei”. Asemenea situaţii cuprinse în condicele de venituri şi cheltuieli ale ţării, se găsesc în timpul domniei lui Gheorghe Ştefan Vodă în Moldova (1654) şi a lui Brâncoveanu în Muntenia (1694).

Arhivele existente probează faptul că din secolul XVIII controlul “socotelilor anuale ale veniturilor şi cheltuielilor”, adică ceea ce azi numim controlul conturilor de gestiune, a devenit o practică curentă, atribuindui-se şi o denumire specifică “Samile vistieriei”.

Sfârşitul secolului XVIII este marcat în planul finanţelor Ţărilor Române de reforme fiscale înfăptuite de domnitorul Nicolae Vodă Mavrocordat. În această perioadă apare ca autoritate consultativă financiară pe lângă vistierie şi un “sfat” compus din şapte boieri, iar în privinţa controlului utilizării veniturilor “autoritatea divanului”. Funcţionarii domnului erau:

-marele vistiernic, un fel de ministru de finanţe;

-marele vameş, care era administratorul general al vămilor;

-pârcălabii şi ispravnicii de ţinuturi care făceau percepţia efectivă a dărilor;

-perceptorii, slujbaşii fiscali care ajutau dregătorii superiori în acţiunile de impunere şi percepţie a impozitelor şi dărilor.

Pentru o mai bună identificare a surselor de venit, slujbaşii fiscali purtau denumirea celor 20 de impozite pe care le percepeau.

Deşi existau organe financiare, ele aveau doar un rol consultativ. Stabilirea resurselor şi întrebuinţarea fondurilor se făcea în continuare din ordinea şi ştiinţa domnului, fără ca acesta să aibă o răspundere reală faţă de acţiunile şi măsurile fiscale întreprinse.

Aplicarea Regulamentelor Organice, în Muntenia din 1831 şi în Moldova din 1832, a creat bazele unei organizări financiare mai închegate şi stabilirea unor norme pentru controlul finanţelor publice.

Se înfiinţează “Adunarea obştească ordinară” cu puteri de legiferare a perceperii dărilor şi efectuarea cheltuielilor, folosindu-se prima dată noţiunea de buget.

Se inaugurează un sistem de înregistrare a operaţiilor financiare, de încasări şi plăţi, servind punerii în ordine a finanţelor publice precum şi un control exercitat de organe administrative, aşezate într-o ordine ierarhică bine stabilită.

În Muntenia funcţiona aşa-numitul “Control obştesc” exercitat de 12 funcţionari puşi sub conducerea unui şef de control. Acest organism, în timpul anului, putea să cerceteze orice fel de cheltuială şi să adeverească primirile.

La finele fiecărui trimestru toţi cei însărcinaţi cu perceperea veniturilor şi plata cheltuielilor (casierii orânduiţi în slujba vistieriei şi sameşii de judeţe) trebuiau să trimită la vistierie socotelile lor.

Vistiernicul supunea domnului pe lângă raportul său şi “bilanţul alcătuit cu întemeiere asupra documentelor cerute” prin regulament. Domnitorul trimitea această socoteală, spre cercetare la şase boieri anume aleşi de Obşteasca Adunare, şi care după verificarea documentelor şi a sumelor existente în casa vistieriei, adresau domnitorului un raport. Aceste rapoarte erau trimise de domnitori către Obşteasca Adunare împreună cu toate calculele primirilor şi dărilor anului trecut şi “catastihul de venituri şi cheltuielile anului din urmă”. Hotărârile Adunării erau făcute cunoscute domnitorului prin raportul Prezidentului.

În literatura de specialitate se consideră că acest organism “Controlul Obştesc” a stat la originea controlului financiar în România şi a devenit ulterior Ministerul Controlului. Uneori ministrul controlului era şi ministrul finanţelor, iar în anul 1860 Ministerul Controlului s-a unit cu Ministerul de Finanţe.

În Moldova se înfiinţează “Sfatul Administrativ” care asemeni “Controlului Obştesc” din Muntenia avea misiunea de a cerceta amănunţit operaţiile făcute de slujbaşii ţării şi de a pregăti controlul suprem al Adunării Obşteşti. Înainte ca domnitorul să supună Adunării Obşteşti socotelile anului expirat, acestea erau cercetate şi controlate de Sfatul Administrativ care avea şi îndatorire ca la sfârşitul fiecărui trimestru să facă revizia socotelilor şi cercetarea sumelor rămase în casele statului.

În anul 1858 s-au pus în practică principiile bugetare din Convenţia de la Paris din 7 august 1858, moment important pentru organizarea finanţelor în ţara noastră, întrucât pe baza acestora s-a promulgat la 28 noiembrie 1860 primul regulament al contabilităţii publice.

În mai 1862 s-a creat serviciul inspecţiei generale de finanţe sub directa conducere a Ministerului Finanţelor, cu sarcina de a face controlul inopinat asupra contabilităţii tuturor agenţilor aparţinând de Ministerul Finanţelor şi a semnala ministerului neajunsurile constatate. În structura acestei instituţii erau cuprinşi: 8 inspectori, un secretar şi un inspector general.

Un moment cu semnificaţii deosebite pentru controlul financiar din ţara noastră a fost înfiinţarea, prin legea din 24 ianuarie 1864 publicată în Monitorul Oficial nr. 18 din aceeaşi dată, a controlului jurisdicţional asupra executării bugetului, sarcină atribuită unui organ independent “Înalta Curte de Conturi a României”.

Începând cu această dată controlul s-a realizat după principiul separaţiilor puterilor existente:

-controlul puterii executive (administrative);

-controlul jurisdicţional al Înaltei Curţi de Conturi;

-controlul exercitat de organul legislativ - Adunarea Deputaţilor.

Din anul 1864 când s-a înfiinţat şi până în anul 1948 când a fost desfiinţată, funcţionarea şi competenţa Înaltei Curţi de Conturi a suferit 23 de modificări, acestea referindu-se îndeosebi la problemele de personal, competenţa şi procedura de control, ordinea ierarhică printre celelalte instanţe judecătoreşti, controlul preventiv, etc.

Viaţa economică de dinainte de primul război mondial cuprinde un şir lung de ani de relativă prosperitate. Această epocă conţine un embrion de legi financiare importante pentru ţară. Legislaţia suferă multiple modificări şi datorită evoluţiei economice, dar şi necesităţii tezaurului de a lovi toate resursele de venituri.

După terminarea războiului, România îşi realizează visul istoric, alipirea la patria mamă a provinciilor de peste Carpaţi şi a Bucovinei. Este necesară acum introducerea unui aparat fiscal, cu o altă mentalitate, cu alte metode.

Imediat după Marea Unire de la 1918 a fost înfiinţată Garda Financiară “un corp de control fiscal organizat milităreşte care face parte din administraţia centrală a Ministerului de Finanţe”.

1.2.Istoricul Gărzii Financiare

1.2.1. Garda Financiară în Provinciile Româneşti înainte de Marea Unire de la 1918

Istoria Gărzii Financiare se regăseşte integrată în istoria economiei Ţărilor Române, înregistrând aceleaşi evoluţii şi fiind supusă influenţelor pe care le-au exercitat principalele momente politice, economice şi sociale trăite de poporul nostru de-a lungul anilor.

În Ardeal şi Bucovina, anterior Marii Uniri din anul 1918, în administraţia finanţelor publice, exista un număr de peste 2000 de funcţionari, organizaţi milităreşte, care formau corpul aşa-numitul al “finanţilor”.

Ei erau funcţionari publici, scop în care aveau sedii proprii, echipament şi armament necesar serviciului lor.

Organizarea activităţilor era făcută pe judeţe, oraşe şi plăşi, de aşa manieră încât prin disciplină, vigilenţă şi mobilitate puteau realiza legături imediate între unităţi şi puteau cerceta şi supraveghea terenul în orice moment.

Una din caracteristicile acestui corp de control financiar, era foarte buna pregătire profesională, documentele vremii folosesc termenul de “cultură profesională”. Membrii corpului erau absolvenţi de învăţământ superior economic sau juridic, fie absolvenţi ai institutelor de învăţământ special pentru finanţe din cadrul Universităţilor din Budapesta şi Viena.

Admiterea unui candidat în “corpul finanţelor” se făcea în urma unor severe examene, iar înaintarea de la un grad la altul presupunea parcurgerea unui stadiu îndelungat, urmat de asemenea de susţinerea de examene. Aceşti funcţionari speciali erau foarte bine încadraţi în viaţa administrativă şi publică. Prin faptul că erau foarte bine plătiţi şi primeau de la buget substanţiale prime, ei dispuneau de toată autoritatea morală faţă de contribuabili şi de un sentiment deosebit pentru profesia lor. Pentru orice contravenţie depistată şi sancţionată ei erau imediat răsplătiţi cu prime care mergeau până la 85 % din cuantumul amenzilor.

Întregul mod de viaţă, întreaga activitate profesională şi extraprofesională se subordonează coordonatelor de cinste şi demnitate, completate de faptul că aveau dreptul de a purta uniformă şi însemne militare.

Atribuţiile de control ale corpului “finanţilor” erau următoarele:

-controlul fabricaţiei şi desfacerii spirtului şi băuturilor spirtoase precum şi a tuturor produselor supuse taxelor de consumaţie;

-controlul producţiei şi desfacerii bunurilor ce constituiau monopolul statului;

-paza graniţelor şi controlul vamal.

În această formă erau organizate instituţiile de control financiar, de natura Gărzii Financiare, în Austria, Ungaria, Iugoslavia, Cehoslovacia şi Germania.

Cu mult mai complexă sub raportul organizării, rolului, sarcinilor, sferei atribuţiilor, competenţei teritoriale, logisticii şi integrării în sistemul militar al ţării era Garda Financiară din Italia, care în anul 1918 avea deja o istorie de peste 100 de ani.

Bibliografie

1.Botea P. Ion - Metode şi tehnici fiscale, Editura Tipotext, Târgu-Jiu, 1999

2.Boulescu M., Ghiţă M. - Control financiar şi Expertiza contabilă, Editura Eficient, Bucureşti, 1996

3.Ghiţă M., Domnişoru S., Pelinaru N. - Control financiar, bancar şi fiscal, Editura Universitatea din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice, Craiova, 1998

4.Pereş I., Popovici D., Bunget O., Pereş C. - Controlul economic financiar, Editura Mirton, Timişoara, 2000

5.Popeangă P. - Control Financiar, Editura Tribuna Economică, Bucureşti, 1999

*

* *

6.Legea nr. 32 din 12 noiembrie 1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor

7.Legea nr. 12/1990 republicată în Monitorul Oficial nr. 133 din 20 iunie 1991 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite

8.Legea nr. 30 din 22 martie 1991 privind organizarea şi funcţionarea controlului financiar şi a Gărzii Financiare, publicată în Monitorul Oficial nr. 61 din 27 martie 1991

9.Legea Contabilităţii nr. 82/1991 republicată în Monitorul Oficial nr. 20 din 20 ianuarie 2000

10.Legea nr. 87 din 18 octombrie 1994 pentru combaterea evaziunii fiscale, publicată în Monitorul Oficial nr. 299 din 24 octombrie 1994

11.Ordonanţa de Guvern nr. 15/1996 publicată în Monitorul Oficial nr. 24/1996 privind întărirea disciplinei financiar valutare cu modificările la zi

12.Ordinul ministrului finanţelor nr. 817 din 1998 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Financiare, publicat în Monitorul Oficial nr. 159 din 22 aprilie 1998

13.Hotărârea de Guvern nr. 354 din 6 mai 1999 publicată în Monitorul Oficial nr. 198 din 7 mai 1999 şi Hotărârea de Guvern nr. 564/2000 publicată în Monitorul Oficial nr. 317 din 7 iulie 2000 privind stabilirea cotelor majorărilor de întârziere

14.Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 217/1999 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Guvern nr. 70/1994 privind impozitul pe profit publicată în Monitorul Oficial nr. 650 din 30 decembrie 1999

15.Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 publicată în Monitorul Oficial nr. 31 din 31 martie 1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate electronice de marcat fiscale

16.Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adăugată, publicată în Monitorul Oficial nr. 113 din 15 martie 2000

17.Hotărârea de Guvern nr. 401 din 19 mai 2000 pentru aprobarea normelor de aplicare a O.U.G. 17/2000 privind taxa pe valoarea adăugată

18.Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 134/2000 publicată în Monitorul Oficial nr. 476 din 30 septembrie 2000 pentru modificarea şi completarea O.G. 27/2000 privind regimul supus accizelor

19.Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 13/2001 privind soluţionarea contestaţiilor împotriva măsurilor dispuse prin actele de control sau de impunere întocmite de organele Ministerului Finanţelor Publice, publicată în Monitorul Oficial nr. 62 din 6 februarie 2001

Preview document

Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 1
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 2
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 3
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 4
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 5
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 6
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 7
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 8
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 9
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 10
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 11
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 12
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 13
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 14
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 15
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 16
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 17
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 18
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 19
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 20
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 21
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 22
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 23
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 24
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 25
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 26
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 27
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 28
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 29
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 30
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 31
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 32
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 33
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 34
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 35
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 36
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 37
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 38
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 39
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 40
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 41
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 42
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 43
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 44
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 45
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 46
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 47
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 48
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 49
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 50
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 51
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 52
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 53
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 54
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 55
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 56
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 57
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 58
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 59
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 60
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 61
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 62
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 63
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 64
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 65
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 66
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 67
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 68
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 69
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 70
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 71
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 72
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 73
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 74
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 75
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 76
Organizarea și exercitarea controlului efectuat de către garda financiară secția jud. Caraș-Severin - Pagina 77

Conținut arhivă zip

  • POTO.DOC
  • Coperta.doc
  • Bibliografie.doc
  • AnexPoto.doc
  • Anexe.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?