Analiza Juridica a Constructiei Site-urilor de Internet - Politici si Practici de Utilizare

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Analiza Juridica a Constructiei Site-urilor de Internet - Politici si Practici de Utilizare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 151 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lector univ. drd. Rusu Adrian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 10 puncte.

Domeniu: Drept

Cuprins

1. Introducere
2. Capitolul I: Constructia site-urilor de Internet
2.1. Domeniile Internet
2.1.1. Notiunea „domeniu Internet”
2.1.2. Limitele dreptului de folosinta a unui domeniu .ro
2.1.3. Litigiul „airfrance.ro”
2.1.4. Typosquatting-ul
2.1.5. Concluzii
2.2. Contracte informatice în constructia site-urior de Internet
2.2.1. Natura juridica a contractelor informatice
2.2.2. Conditii de validitate a contractelor informatice
2.2.3. Negocierea contractelor informatice
2.2.4. Contractul de gazduire
2.2.5. Contractul de design si dezvoltare
2.3. Realizarea continutului informational al unui site web
2.3.1. Notiuni fundamentale
2.3.2. Probleme legale ce apar în utilizarea link-urilor
2.3.3. Cuvinte cheie si meta tag-uri
2.3.4. Protectia juridica a serviciilor bazate sau constând în accesul conditionat
3. Capitolul II: Politici si practici de utilizare
3.1. Sfera privata în Internet
3.1.1. Notiuni fundamentale
3.1.2. Posta electronica la locul de munca
3.1.3. Spaming-ul
3.1.4. Protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date în reglementarea Legii nr. 677/2001
3.2. Comertul electronic
3.2.1. Notiuni generale
3.2.2. Arhitectura unui sistem de comert electronic
3.2.3. Contractele electronice
3.2.4. Comunicarile comerciale efectuate prin posta electronica
3.2.5. Implicatiile aplicatiilor peer-to-peer în legislatia româneasca
3.3. Semnatura electronica
3.3.1. Notiuni generale
3.3.2. Semnatura electronica ca mijloc de proba
3.4. EGuvernarea si EDemocratia
4. Concluzii
5. Anexe
6. Bibliografie
„Imperiile viitorului sunt imperiile mintii.”
Winston Churchill

Extras din document

1.Introducere

Omenirea a progresat în ultimii 50 de ani mai mult decât în orice alta perioada a istoriei sale. Informatia si informatica constituie prezentul si viitorul pentru ca aproape orice sfera a societatilor moderne este strâns legat de tehnologia informatiei.

Odata cu aparitia Internetului, o „noua revolutie industriala” este pe cale sa rastoarne viziunea traditionala asupra difuzarii informatiei si, mai larg, asupra comunicarii în general. Se vorbeste din ce în ce mai des despre „Societatea Informationala”, acest concept definind o economie si o societate în care colectarea, stocarea, prelucrarea, transmisia, diseminarea si utilizarea cunostintelor si informatiilor, inclusiv dezvoltarea tehnicilor de comunicatie interactiva, joaca un rol esential. Societatea informationala reprezinta o noua etapa a civilizatiei umane, un nou mod de viata calitativ superior care implica folosirea intensiva a informatiei în toate sferele activitatii si existentei umane, cu un impact economic si social major. Societatea informationala permite accesul larg la informatie al membrilor sai, un nou mod de lucru si de cunoastere, amplifica posibilitatea globalizarii economice si a cresterii coeziunii sociale.

Suportul tehnologic al noii societati se constituie prin convergenta a trei sectoare: tehnologia informatiei, tehnologia comunicatiilor, productia de continut digital. Progresul tehnologic a permis aparitia unor noi servicii si aplicatii telematice multimedia, care combina sunetul, imaginea si textul si utilizeaza toate mijloacele de comunicatie (telefon, fax, televiziune si calculatoare). Dezvoltarea acestor noi mijloace de comunicatie si de tehnologia informatiei reprezinta un factor important de crestere a competitivitatii agentilor economici, deschizând noi perspective pentru o mai buna organizare a muncii si crearea de noi locuri de munca. Totodata se deschid noi perspective pentru modernizarea serviciilor publice, a asistentei medicale, a managementului mediului si noi cai de comunicare între institutiile administratiei publice si cetateni. Accesul larg la educatie si cultura - pentru toate categoriile sociale, indiferent de vârsta sau de localizarea geografica - poate fi de asemenea realizat cu ajutorul noilor tehnologii.

Este o axioma faptul ca societatea informationala, bazata pe cunoastere, are un impact profund asupra sistemului economic, social, politic si juridic. În mai putin de o generatie, revolutia informationala si introducerea calculatoarelor în fiecare aspect al vietii a schimbat lumea. Ceea ce preocupa acum toate societatile moderne este nu numai cum sa utilizeze mai eficient si sa dezvolte continuu domeniul tehnologiei informatie, ci si sa stabileasca cadrul legal în care sa se desfasoare interactiunile în acest domeniu.

Revolutia informationala a prins total nepregatite statele în ceea ce priveste sistemul de drept. Un expert în domeniul tehnologiei informatiei spunea, cu o ironie dureroasa ca, „e o groaza de tehnologie în societatea informationala si asa de putin drept”. Schimbarea impusa dreptului de revolutia informationala trebuie sa fie una radicala. Dreptul prin legaturile sale ample cu fenomenele economice si sociale, trebuie sa tina pasul cu societatea informationala bazata pe cunoastere si sa o reflecte.

Noua civilizatie informatica se bazeaza pe disponibilitatea si accesibilitatea informatiei. Informatia a devenit o proprietate nationala vitala, cu o valoare strategica – daca nu este protejata prin drept, poate fi cucerita sau distrusa.

Tranzitia catre societatea informationala în România, ca o componenta relevanta a dezvoltarii, nu înseamna numai modernizarea si extinderea infrastructurii informationale si de comunicatie, cât mai ales acoperirea vidului legislativ înregistrat cu privire la activitatile de informatica, la procesul de informatizare si în general în domeniul tehnologiilor informatiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Juridica a Constructiei Site-urilor de Internet - Politici si Practici de Utilizare.doc

Alte informatii

Lucrare de licenta prezentata in 2004 in cadrul Facultatii de Drept si Sociologie - Universitatea Transilvania Brasov