Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online

Licență
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 97 în total
Cuvinte : 32220
Mărime: 1.95MB (arhivat)
Cost: 8 puncte
Proiect de licenta Facultatea de Stiinte Economice Specializarea Finante si Banci

Cuprins

Capitolul 1: Ghidul investitorului

1.1 Produse tranzactionate la BVB 5

1.2 Practica tranzactionarii in BVB 5

1.3 Tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti 9

Capitolul 2: Tranzactionarea On  line, modalitate moderna de tranzactionare a Valorilor Mobiliare

2.1 Avantajele si dezavantajele tranzactionarii on line 16

2.2 Prezentarea paltformei STOCK  HIT de tranzactionare on-line de la GIF  Grupul de intermediere financiara 17

Capitolul 3: Prezentarea Societatii Antibiotice Iasi

3.1 Obiectul de activitate al firmei 30

3.2 Rezultatele obtinute de catre S.C. Antibiotice Iasi SA 31

3.3 Structura actionariatului 33

Capitolul 4: Analiza fundamentala-metoda de studiere a situatiei economica si financiara a firmelor

4.1 Introducere in analiza fundamental 36

4.2 Situatia echilibrului financiar al societatii 37

4.3 Situatiile financiare 38

4.4 Rate financiare 42

4.5 Analiza S.W.O.T 47

Capitolul 5: Analiza tehnica-proces de analizare a istoriei cursului valorilor mobiliare

5.1 Introducere in Indicatori Tehnici si Oscilatori 50

5.2 Pragurile de Suport si de Rezistenta 51

5.3 Mediile Mobile ( SMA, EMA) 53

5.4 Benzile Bollinger (arata volatilitatea unei actiuni) 61

5.5 Indicatorul MACD (Moving Average Convergence/Divergence) - Medie Mobila Convergenta/Divergenta (unul dintre cei mai utilizati indicatori AT) 64

5.6 Oscilatorul Stochastic 68

5.7 Indicatorul de Acumulare/Distributie (indicator ce tine cont de volumul de tranzactionare) 70

5.8 Indicatorul si Oscilatorul Aroon (indicator ce detecteaza trendul) 73

5.9 Oscilatorul ADX ( arata taria unui trend) 75

5.10 Indicatorul ATR (arata volatilitatea unei actiuni) 77

5.11 Relative Strength Index RSI (oscilator ce arata directia si intensitatea) 79

5.12 Williams %R (oscilator cu banda pentru nivelele de supra-vanzare/supra-cumparare) 81

5.13 Sabloanele ce apar in grafice si cum le putem recunoaste usor 82

Capitolul 6: Concluzii si propuneri 88

Bibliografie 96

Extras din document

Capitolul 1: Parametri si caracteristici pentru tranzactionarea valorilor mobiliare admise la cota BVB

1.1 Produse tranzactionate la BVB

Toate produsele tranzactionate la BVB sunt dematerializate.

Actiunile comune sunt principalele produse tranzactionate in Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Un alt produs tranzactionat la BVB sunt obligatiunile municipale.

Pe langa tranzactiile obisnuite, prin sistemul electronic de tranzactionare al BVB se deruleaza doua tipuri de oferte: Oferte Publice si Oferte Publice Initiale.

Alte produse, care se tranzactioneaza la Bursa, sunt obligatiunile municipale si corporative.

Bursa este pregatita din punct de vedere logistic si tehnic sa tranzactioneze si titlurile de stat.

In BVB se mai tranzactioneaza in prezent si actiuni ale asa-numitelor societati nelistate. Acestea au fost delistate fie la cerere, fie de BVB sau de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), care le si controleaza direct. Pentru aceste societati, reglementarile BVB nu prevad obligativitatea informarii continue si periodice, acestea fiind specifice doar societatilor inscrise la cota BVB.

1.2 Practica tranzactionarii in BVB

Introducere

Investitia in valori mobiliare implica intodeauna un risc, dar exista totodata si posibilitatea unor castiguri  prin primirea de dividende si castigul de capital. Inainte de a investi in valori mobiliare, un investitor trebuie sa aiba o imagine foarte clara asupra propriei pozitii financiare si asupra a ceea ce vrea sa obtina prin investitia respectiva.

In plus, este necesar ca angajamentele financiare curente ale investitorului sa fie acoperite si, de asemenea, trebuie sa fie efectuate provizii pentru eventualele cheltuieli neasteptate. Numai dupa luareaacestor masuri de prevedere, un investitor este pregatit spre a se gandi la a-si investi surplusul banesc in valori mobiliare.

Actiunile

Actiunile, ca tip de valori mobiliare, sunt titluri financiare ce reprezinta drepturile detinatorului intr-o societate.

Actiunile reprezinta parti indivizibile, de valoare egala, din capitalul social al societatii. Prin cumpararea de actiuni, investitorul devine actionar al societatii respective; acesta dispune de un vot in adunarea generala a actionarilor, participa la luarea deciziilor si la impartirea profiturilor si a riscurilor afacerii.

Actiunile sunt tranzactionate in BVB in fiecare zi lucratoare a anului, conform unui program de tranzactionare. Prin urmare, un investitor poate cumpara si vinde actiuni oricand doreste in cadrul acestui program.

Valoarea nominala a unei actiuni emisa de o societate reprezinta banii pe care actionarii (sau participantii la afacere) i-au depus initial, la inceperea afacerii, pentru fiecare actiune emisa. Totusi, in functie de cerere si oferta, valoarea de piata a unei actiuni, stabilita in cursul tranzactionarii in BVB ca rezultat al cererii si ofertei, poate sa difere de valoarea nominala a actiunii respective (sa fie mai mare sau mai mica).

Prin intermediul actiunilor, actionarii se afla intr-o relatie speciala cu societatea emitenta. Ei sunt indreptatiti sa voteze politica societatii, sa numeasca sau sa demita conducerea acesteia si, in cazul in care societatea obtine profit, ei sunt indreptatiti sa primeasca o parte din acesta sub forma de dividend. Dar dividendul (partea din profitul societatii platit detinatorilor de actiuni) acordat actionarilor nu este fix. In fiecare an, in functie de profitul realizat de societatea respectiva in acel an, conducerea societatii recomanda actionarilor, conform legislatiei privind societatile pe actiuni, ce procent din profitul acesteia sa fie alocat pentru dezvoltarea societatii si ce procent sa fie distribuit actionarilor.

Actionarii sunt cei care decid in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor daca se acorda dividende si care este cuantumul acestora.

Cum sa devii actionar

In Romania, toti cetatenii romani adulti au primit actiuni la societatile comerciale la care statul era actionar, prin intermediul procesului deprivatizare in masa.

Pentru a deveni pentru prima data actionar, exista doua metodeprincipale:

Ø prin cumpararea de actiuni nou emise de catre o societate listata la BVB sau ale carei actiuni sunt tranzactionate in BVB (Oferta Publica), sau de la o societate care intentioneaza sa-si inscrie la cota BVB actiunile emise (Oferta Publica Initiala). Societatea care efectueaza oferta publica trebuie sa prezinte conditiile vanzarii de actiuni in cadrul unui prospect de oferta publica si sa le anunte cel putin printr-un ziar de circulatie nationala.

Ø prin cumpararea de actiuni care se tranzactioneaza deja, investitorii privati care vor sa dobandeasca actiuni au la dispozitie nu numai participarea la emisiuni de noi actiuni ci, in fapt, pot sa beneficieze de functia principala a BVB, si anume aceea de a permite actiunilor existente (inscrise la cota BVB) sa fie cumparate si vandute pe piata BVB in orice moment, in cadrul sedintelor de tranzactionare. Societatile de Servicii de Investitii Financiare (SSIF), membre ale Asociatiei Bursei, cumpara si vand actiuni in numele clientilor proprii (persoane private sau mari institutii) sau in nume propriu.

Conventii BVB

Societatile listate la BVB sunt grupate in doua categorii (I si II), in functie de cerintele de listare pe care le indeplinesc. Astfel, categoria I include cele mai performante societati. In sistemul electronic al BVB, fiecare societate listata este reprezentata de un cod (sau mai multe) numit simbol (un simbol separat pentru fiecare noua emisiune a aceleiasi societati). De exemplu, societatea ALRO Slatina SA are simbolul ALR si face parte din categoria I. Primele 10 societati, avand cea mai mare activitate (cele mai lichide), din cadrul categoriei I, sunt incluse in indicele BET. Acest indice furnizeaza o baza adecvata pentru tranzactii derivate.

Toate societatile din categoriile I si II (exceptand societatile de investitiii financiare) sunt incluse in indicele compozit BET-C.

Indicele BET-FI este un indice sectorial, care include numai fondurile de investitii listate la BVB (actualmente numai SIF-urile).

Metoda de calcul pentru totii indicii BVB este aceea a mediei ponderate a preturilor cu anumiti factori de ponderare. Fiecare factor de ponderare corespunde unei societati si este proportional cu numarul de actiuni emise de acea societate.

Portofoliul de actiuni la BVB

Pe langa sistemul de tranzactionare, BVB mai include in sistemul sau electronic integrat sistemul de registru si sistemul de compensare - decontare. Prin intermediul si in cadrul acestui sistem al BVB, un investitor poate sa aiba portofoliul de actiuni (actiunile pe care investitorul le detine la diferite societati listate la BVB) pastrat de:

Ø SSIF membra a Asociatiei Bursei

Ø un custode cu activitate in BVB (tranzactionarea se va realiza prin intermediul unei SSIF)

Ø si/sau de o societate de registru (Registrul Bursei sau un registru independent conectat la sistemul electronic al BVB).

Cum poate un investitor sa tranzactioneaze in BVB

Orice investitor - roman sau strain - poate sa tranzactioneze in BVB, dar nu direct, ci numai prin intermediul unei SSIF, membra a Asociatiei Bursei. De aceea, primul pas pe care trebuie sa-l faca un investitor, care doreste sa tranzactioneze in BVB, este contactarea catorva SSIF membre.

Avand in vedere serviciile pe care o SSIF le ofera si comisioanele percepute de aceasta, un investitor va alege o SSIF in functie de tipul de serviciu de care are nevoie. Odata ce un investitor a ales o SSIF si tipul de serviciu care ii este necesar, urmatorul pas va fi acela de a decide daca vrea sa investeasca pe termen scurt sau lung, pentru obtinerea de castig de capital sau de dividende. Dupa luarea acestei decizii, investitorul poate sa inceapa sa-si construiasca portofoliul cel mai adecvat cerintelor sale. In consecinta, SSIF va deschide investitorului un cont individual de valori mobiliare (in care va fi mentinut portofoliul) in sistemul de registru al BVB, in numele investitorului si va executa ordinele acestuia. Aceeasi procedura trebuie sa urmeze si un actionar care a primit actiunile din procesul de privatizare in masa si doreste sa le vanda pe toate, realizand astfel o vanzare integrala.

Preview document

Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 1
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 2
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 3
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 4
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 5
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 6
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 7
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 8
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 9
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 10
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 11
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 12
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 13
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 14
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 15
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 16
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 17
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 18
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 19
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 20
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 21
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 22
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 23
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 24
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 25
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 26
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 27
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 28
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 29
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 30
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 31
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 32
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 33
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 34
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 35
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 36
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 37
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 38
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 39
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 40
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 41
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 42
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 43
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 44
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 45
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 46
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 47
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 48
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 49
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 50
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 51
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 52
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 53
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 54
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 55
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 56
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 57
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 58
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 59
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 60
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 61
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 62
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 63
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 64
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 65
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 66
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 67
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 68
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 69
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 70
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 71
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 72
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 73
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 74
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 75
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 76
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 77
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 78
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 79
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 80
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 81
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 82
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 83
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 84
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 85
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 86
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 87
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 88
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 89
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 90
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 91
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 92
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 93
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 94
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 95
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 96
Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online - Pagina 97

Conținut arhivă zip

  • Analiza Tehnica si Fundamentala Importanta si Rolul Acestora in Luarea Deciziei Tranzactionarii Online.doc

Alții au mai descărcat și

SSIF Broker S A

SSIF BROKER SA SIVM BROKER SA (prima denumire a societatii comerciale SSIF BROKER SA) a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26...

Indici Bursieri ai Bursei de Valori București

Capitolul I PIAŢA DE CAPITAL – PRINCIPALA COMPONENTĂ A PIEŢEI FINANCIARE 1.1. Concepte, definiţie, trăsături Sistemul financiar reprezintă...

Performanta Metodelor de Analiza Tehnica pe Pietele Emergente - Cazul Romaniei

Introducere Analiza tehnică este cea mai veche metodă practicată pentru a analiza comportamentul pieţei. Murphy (1999) o defineşte ca fiind un...

Piața de capital

Introducere Motivul alegerii temei Piața de capital și Investițiile străine în România, pentru elaborarea lucrarii de licență a fost acela de a...

Mediul Extern al SC Agdesy SRL - Oportunitati si Restrictii

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Romania in Ecuatia Integrarii Europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?