Plan de Afacere SC Maurice SA

Licență
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 7707
Mărime: 44.58KB (arhivat)
Publicat de: Mina Crețu
Puncte necesare: 9
Facultatea de Stiinte Economice si Administratie publica

Extras din licență

Sinteza planului

Istoricul firmei și activitatea sa:

SC.Maurice SA s-a înființat în 15.03.1996, cu un capital social integral privat de 200.000.000 lei. Obiectul principal de activitate al societății îl reprezintă „activități specifice pentru restaurante și alimentație publică”, conform codului CAEN 5530. pe parcursul activității sale restaurantul deținut de societate și-a mărit și consolidat nivelul de clienți, gradul de utilizare a capacității sale de deservire evoluând de la 45% în anul 1996 la aprox. 75% în anul 2001.

În prezent valoarea lunară a cifrei de afaceri aste de aprox. 1.450.000 lei, 25% fiind asigurată de serviciile de catering. Cota de piață a restaurantului este de 5%, fiind susținută de serviciile a 29 de salariați.

Descrierea serviciilor:

Restaurantul Hedon oferă un meniu cu mâncăruri și băuturi deosebite, cu specific național sau aparținând bucătăriei internaționale, clienții săi având de ales dintr-o gamă largă de preparate. Societatea este renumită pentru politica stricta de asigurare a calității seviciilor sale, făcând din aceasta un avantaj concurențial.

Piața:

Activitatea societății se încadrează în sfera alimentației publice, focalizându-se pe segmentul consumatorilor cu pretenții. Condiția esențială de competitivitate într-un astfel de sector o reprezintă satisfacerea exigențelor clienților printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabile, asigurarea unui ambient plăcut în incita restaurantului precum și promptitudinea livrărilor pentru serviciile de catering.

Ce le mai mari riscuri provin din posibilitatea intrării pe piață a unor reprezentanți ai lanțurilor internationale de restaurante și din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Cărnii.

Solicitările financiare:

Ca urmare a creșterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului în condițiile unei capacități limitate, s-a hotărât deschiderea unui nou restaurant care vine în întâmpinarea tendințelor pieței.

Pentru dezvoltarea activității societatea consideră necesară deschiderea unui nou restaurant, investiție care necesită 300.000 USD. Pentru aceasta se urmărește contractarea unui credit pe trei ani cu dobânda de 12% pe an.

Împrumutul va fi garantat printr-un contrat de gaj și ipoteca asupra activelor societății.

Descrirea afacerii

1. Descrirea ideii de afaceri:

Prin intermediul restaurantului Angelyk, SC Maurice SA prestează servicii de alimentație publică de aprox. 6 ani. În acest interval de timp, ca urmare a calității ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul și-a câstigat un renume binemeritat și o cotă de piață confortabilă. Calitatea ofertei și prețurile accesibile atrag totuși un număr important de consumatori din zona vestică a Bucureștiului. În prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizată în proporție de 75%.

Strategia afacerii:

Pe baza cunoștintelor dobândite, succeselor anterioare și tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferențiere calitativă față de oferta concurenței.

Cu toate că există o serie de localuri în care se poate servii masa la prețuri mai mici,

special pentru atragerea și menținerea clienților-țintă vizați de societate, acest tip de strategii s-a dovedit a fi cel mai performant. Experiența și succesul celor 6 ani de activitate argurmentează foarte bine alegerea acestei strategii.

2. Descrierea societății:

Prezentatrea situației actuale:

În prezent societatea dispune de un capital social de 622.000 mii lei, reprezentat de un număr de 6.200 de acțiuni în valoare de 100 mii lei/ acțiune. Finanțarea activității sale se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri structura de finanțare a activității cuprinzând în proporție de 80% capitaluri proprii și 20% datorii curente către furnizori, acționari și instituții ale statului.

La această dată, SC Maurice SA și-a consolidat imaginea și poziția de piață-țintă, valoarea cifrei de afaceri a anului 2001 ajungând la nivelul record de aprox 610.000 USD (17.400 mil. lei).

Structura actuală a cifrei de afaceri lunare este următoarea:

Structura lunară a

cifrei de afaceri Procent Valoare lunară

(mii lei) Număr mediu de

clienți (zilnic)

Catering 25% 362.000 172

Servicii directe în in-

cinta restaurantului 75% 1.087.500 290

Total 1005 1.450.000 462

Cei 172 de clienți ce sunt deserviți zilnic de sectorul „Catering” sunt generați de comenzile a 15 companii, iar cei 290 de clienți direcți ai restaurantului se traduc într-un număr mediu zilnic de 10 clienți/ masă (la o capacitate a restaurantului de 30 mese – aprox. 120 locuri).

3. Descrierea produselor și serviciilor:

Obiectivul unității este de a satisface pe deplin exigențele gastronomice ale clienților, având în vedere că preocuparea oamenilor pentru o alimentație sănătoasă și hrănitoare este în creștere în ultimii ani – conform studiilor de piață efectuate de Agenție de monitorizare a tendințelor de consum în anul 2001.

Produse și servicii:

Restaurantul a reușit să atragă și să satisfacă pretențiile unor noi clienți prin varietatea produselor culinare și sortumentelor de băuturi disponibile. Actuala structură a ofertei poate fi urmărită în tabelul următor:

TIP Nr. aprox. de sortimente Pondere în CA totală

Produse culinare tradiționale 150 50%

Specialități ale bucătăriei internaționale 70 30%

Buturi 70 20%

Se constată o creștere a interesului consumatorilor față de specialitățile culinare aparținând bucătăriei internaționale, în special față de bucătăria italienească, franțuzească și asiatică. Cu excepția bucătăriei asiatice, firma dispune de ora actuală de personal specializat pentru a satisface pe deplin aceste tendințe de consum.

Preview document

Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 1
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 2
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 3
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 4
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 5
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 6
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 7
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 8
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 9
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 10
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 11
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 12
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 13
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 14
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 15
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 16
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 17
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 18
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 19
Plan de Afacere SC Maurice SA - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afacere SC Maurice SA.doc

Ai nevoie de altceva?