Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 9179
Mărime: 136.94KB (arhivat)
Publicat de: Dorin Fodor
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: SIrbu

Extras din licență

Date generale despre companie:

Fabrica de Mobilă S.A ,,Stejaur”(fosta fabrică ,,M.V.Frunze”) este una dintre cele mai vechi întreprinderi din industria mobilei din R.Moldova. Ea a fost fondată în anul 1912, activitatea ei desfășurîndu-se într-o încăpere mică, limitîndu-se la producerea scaunelor. Prin anii 1950 au fost construite, treptat, secțiile de producere nr.1 și nr.2, apoi blocul adimistrativ, laboratorul chimic, depozite și alte clădiri conexe, numărul angajaților fiind de 2000 persoane.

Fabrica parcurge un secol de activități şi schimbări, astfel în 1995 fabrica a fost privatizată, ulterior procurîndu-se un teren pentru un amplasament nou în sectorul Ciocana, pe str.M.Dragan 11/1. Peste un an, aici a început construcția unor secții noi de producere utilate cu echipamente modernizate și performante. Din 2007 întreprinderea trece în acest sediu.

În prezent, avem aproximativ 95 de angajați cu înalte calificări în domeniul de producere a mobilierului. Dacă pe parcursul a zeci de ani fabrica era specializată în producerea mobilierului standardizat, apoi la momentul actual politica ei economică o constituie individualizarea producției, mobilierul fiind confecționat conform preferințelor clientului, adică la comandă.

Noi abordăm o diversitate sortimentală de mobilier, avînd posibilitatea de a executa comenzi standart și comenzi unice adaptate cerințelor estetice, ergonomice și dimensionale ale utilizatorului. Aceasta ne face mai tari pe piața mobilei, creîndu-ne o provocare împotriva dificultăților cu care se confruntă toată lumea.

Pînă în anul curent produsele Stejaur au fost comercializate pe piața din Republica Moldova. Însă din anul 2016, compania a început să-și desfășoare activitatea în România, unde puterea de cumpărare crește de la o zi la alta, fapt ce ne-a determinat să alegem anume piața dată.

Pe lînga faptul ca suntem orientati pe piata din Uniunea Europeană, Stejaur are ca plan strategic dezvoltarea sa în state dezvoltate ca Germania, Franța, Olanda s.a. Prin intermediul dealer-ilor, dorim să oferim pe piață, produse cu o calitate ce corespunde standartelor europene la un preț foarte accesibil.

Am construit o afacere orientată spre satisfacerea cerințelor clientului și, astfel, lucram în permanent asupra imaginii companiei, îmbunătățind continuu calitatea serviciilor.

Istoria lansării brandului

În anul 1995, atunci cînd a fost privatizată întreprinderea a fost eleborat și lansat brand-ul STEJAUR. Acest nume a fost selectat în urma mai multor controverse și dezbateri de către specialiștii nostri, ajungînd la ceea ce numim astazi, calitate și durabilitate - STEJAUR.

Denumirea de Stejaur vine de la unuinea a două cuvinte - Stejar (arbore cu ramuri puternice și coroană bogată) și Aur (calitate și valoare).

Logoul este construit pe același pricipiu și reprezintă două frunze de stejar cu forma ei specifică și ușor de recunoscut în culorile naturale ale stejarului și aurului.

Compoziția este concepută în forma unui cerc cu un element ascuns - litera S, în același timp aceasta prevede o pilă, unealtă cu numeroși dinți pentru tăiat lemnul.

Metaforic logo-ul trezește mai multe asocieri cu diverse simboluri și obiecte, asocieri care le lăsăm pentru aprecierea publicului larg.

Sloganul ,, Istorie de Valoare” scoate în evidență 104 ani de activitate a companiei împreună cu valoarea adusă către client.

Actualmente nu planificăm modificarea brand-ului STEJAUR deoarece acesta presupune stil, eleganță și experiență în muncă.

Forma juridică: S.A (Societate pe actiuni) Nume: Stejaur S.A Numar angajati: 95 persoane

Descrierea produselor si serviciilor

Mobilierulprodus in cadrul Stejaur SA sunt bazate pe tapiterii de diferite forme si dimensiuni, cum sunt: canapele si coltare fixe sau extensibile cu tapiteria din stofa, piele ECO sau combinate, mobila corp (bucatarii, dulapuri, garnituri s.a)

Serviciile prestate vor fi mereu orientate spre al ajuta pe client sa decida corect si rapid cu privire la mobilierul care s-il doreste. Astfel am programat prestarea unei game largi de servicii, in asa mod ca clientul sa-si ia toate grijile de pe cap cu privire la achizitionarea unui mobilier.

Servicii:

-Consiliere clienti

-Proiectare mobilier

-Indeplinirea formularului de comanda

-Livrarea mobilierului la client

-Ridicarea la etaj

-Aranjarea si asamblarea in incapere

Printre clienții Companiei Stejaur S.A se numără:

--diferite instituții ale statului: USM, IP USMF, Spitalul Clinic Republican, Clădirile Guvernului, ULIM, Direcția Cultură a Consiliului mun.Chișinău, IMSP AMT Rîșcani, Servicii de pază MAI;

--companii: Supraten, Moldtelecom, Astercon; și personae fizice.

Toate aceste vin sa formeze un pachet de servicii complet in vederea achizitionarii de mobilier.

Clientela este formata din persoane cu virste cuprinse intre 25 si 50 ani cu un nucleu de virsta cuprins intre 29-35 ani. Aceste persoane au venituri medii, sunt familii tinere care nemijocit au deja intemeiata o familie si majoritate dispun de locuinte care urmeaza a fi mobilate.

Furnizorii de produse si servicii vor de incredere cu marfa de calitate, indiferent daca pretul acestora este mai ridicat decat restul pietii.

Cu o istorie deja de 100 de ani, Stejaur a reusit sa se afirme prin calitatea si diversivitatea produselor sale, astfel oferind clientilor sai solutia corecta pentru mobilarea oricarei incaperi. La momentul de fata Stejaur SA are contracte incheiate cu diferite institutii al statului (scoli, gradinite, universitati, spitale, etc) in vederea de producere de mobilier pentru acestea.

Amplasament: - RM, or.Chisinau, str.Maria Dragan 11/1- Fabrica(producerea)Stejaur.

Bibliografie

Certificat de inregistrare

Stejaur.com

Rapoarte financiare 2013,2014,2015

Rapoarte statistice

Legea cu privire la antreprenoriat si intreprinderi.

Manager.ro

Preview document

Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 1
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 2
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 3
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 4
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 5
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 6
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 7
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 8
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 9
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 10
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 11
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 12
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 13
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 14
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 15
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 16
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 17
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 18
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 19
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 20
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 21
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 22
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 23
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 24
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 25
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 26
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 27
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 28
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 29
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 30
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 31
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 32
Practică - Fabrica de Mobilă S.A Stejaur - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Practica - Fabrica de Mobila S.A Stejaur.docx

Alții au mai descărcat și

Elaborarea unui plan de afacere - SC Tâmplarul SRL

Date de identificare S. C. Tâmplarul S.R.L. este o societate cu răspundere limitată care în cei 3 ani de activitate a încercat să facă faţă...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?