Romania si Fondul Monetar International

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Romania si Fondul Monetar International.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 64 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

INTRODUCERE

Obiectivul acestei lucrări îl reprezintă analiza relațiilor dintre România și FMI în contextul statutului de stat membru FMI de care dispune țara nostră. România este membră FMI, cu drepturi depline, din anul 1972. Din acel moment România a obținut o serie de drepturi și în același timp trebuie să respecte și anumite obligații ce derivă din aceste drepturi.

Din punct de vedere personal, tema „România și FMI” a prezentat o prioritate ridicată, datorită interesului manifestat pentru tranzacțiile economice la nivel internațional, în special pe segmentul de împrumuturi financiare, acorduri internaționale, datorii externe și nu în ultimul rând subiectul crizei economice mondiale.

FMI este o organizație internațională care are 183 de țări membre, fondată în iulie 1944, la sfârsitul unei conferințe monetare, organizate in mica localitate Bretton Woods. Conferința se încheie prin redactarea proiectului de statut al FMI-ului, care va deveni text de referință pentru funcționarea sistemului monetar internațional. Marile orientări date Fondului Monetar la sfârșitul acestei conferințe, in linii mari, sunt și azi valabile.

Fondul Monetar a fost înființat pentru a promova cooperarea monetară internațională, stabilitatea valutară și acorduri valutare sistematice, pentru a stimula creșterea economică și niveluri înalte de folosire a forței de muncă și pentru acordarea de asistență financiară temporară țărilor, în condiții adecvate de siguranță pentru a ajuta la ajustarea balanței de plăți.

Scopurile urmărite de FMI au rămas aceleași de la înființarea sa. Dintre operațiuni fac parte supravegherea și asistența financiară, care au evoluat pentru a răspunde ceințelor economiei mondiale in schimbare.

În prezent, schimbările politice din Europa Centrală și de Est sunt profunde, astfel încât o revenire la guvernările comuniste și la sistemul economiei de comandă poate fi exclusă. Strategiile de transformare puse în aplicare de către aceste țări sunt marcate de ceea ce este cunoscut în literatură sub denumirea de „condiționare FMI”, ca un rezultat al politicii promovate de FMI prin programele de stabilizare pe care le-a impus de decenii țărilor membre cu dezechilibre monetare, cele mai multe dintre ele aparținând lumii a treia, cărora FMI și Banca Mondială le-au acordat împrumuturi pentru susținerea monedei lor naționale slăbite.

METODOLOGIA CERCETĂRII

Prezenta lucrare de licență se axează pe o abordare teoretică, printr-o analiză adecvată a tendințelor economice și a factorilor aferenți, atât în ceea ce privește subiectul evoluției economiei românești cât și cel al relațiilor României cu Fondul Monetar Internațional. În acest sens, au fost utilizate volume de profil economic. Pe lângă literatura de specialitate, s-au utilizat resurse electronice, în special site-ul Institutului Național de Statistică și portalul românesc al Fondului Monetar Internațional.

Capitolul I, „Caracteristicile și evoluția FMI”, cuprinde trei subcapitole în care se explică ce este FMI-ul, originea și fondarea precum și statutul acestuia, sursele cele mai importante fiind reprezentate de volumul lui P. Lenain : „Fmi-ul”, respectiv „Organisme fianciare internaționale” de P. Brezeanu și D. Poanta, în care sunt prezentate și explicate pe larg toate informațiile necesare despre FMI.

Capitolul II, „Evoluția economică a României”, prezintă situația economiei românești în perioada post-comunistă, evoluția acesteia prin perspectiva aderării la Uniunea Europeană și de asemenea efectele crizei economice asupra economiei românești, cu măsuri de revenire și soluții pentru ieșirea din criză. Informațiile utilizate sunt preluate din site-uri specializate în economie, precum Institutul Național de Statistică si din articole online specializate pe subiectul evoluției economice în România în diferite perioade.

Capitolul III, „Asistența financiară acordată României de către Fondul Monetar Internațional” reprezintă un studiu de caz în care sunt descrise, în linii principale, asistența financiară acordată României de către FMI, drepturile speciale de tragere si Acordul Stand-by din 2009. Portalul românesc al Fondului Monetar Internațional a reprezentat o sursă consistentă de informare, urmată de volume și articole pe tematica ajutorului financiar acordat de FMI.

Atât primul capitol, care reprezintă o dezbatere teoretică, cât și ultimul capitol, care reprezintă studiul de caz, abordează anumite puncte de vedere critice și argumente pro și contra pentru ceea ce înseamnă FMI și ceea ce presupune împrumutul de la FMI. Concluziile prezentei lucrări preiau aceste puncte de vedere printr-o perspectivă personală, lăsând la latitudinea cititorului să aprecieze, la rândul său, avantajele sau dezavantajele îndatorării la Fondul Monetar Internațional.

Fisiere in arhiva (1):

  • Romania si Fondul Monetar International.doc