Studiu privind Calitatea Produselor si Serviciilor la Firma SC Fruct Import Export SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Studiu privind Calitatea Produselor si Serviciilor la Firma SC Fruct Import Export SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 87 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Marius Diaconu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domenii: Economie, Management, Merceologie, Stiinta Administratiei

Extras din document

INTRODUCERE

Calitatea superioară a produselor sau serviciilor oferite de firme constituie criterii de bază pentru obţinerea satisfacţiei clienţilor şi profitabilităţii firmelor. Un nivel ridicat de calitate va determina o satisfacţie mai deplină a clientului, permiţând deseori reducerea costurilor, creşterea profitabilităţii şi asigurarea competitivităţii produselor şi serviciilor pe piaţă.

Calitatea unui produs reprezintă ansamblul de caracteristici ale produsului care îi conferă acestuia capabilitatea de a satisface cerinţe şi dorinţe ale clienţilor. Pe baza acestei definiţii, un produs va fi "de calitate" în măsura în care ansamblul de caracteristici va satisface cerinţele clienţilor (sau ale consumatorilor, ale pieţei); în alţi termeni, satisfacţia clienţilor este o măsură a calităţii produselor.

Calitatea unui serviciu reprezintă activităţile întreprinderilor din sfera serviciilor care se deosebesc în multe privinţe de activităţile desfăşurate în întreprinderile producătoare de produse materiale, de aceea şi perceperea calităţii serviciilor este mai dificilă.

Am ales ca subiect al lucrării “Calitatea produselor şi serviciilor la firma S.C. Fruct Import Export S.R.L.” (Exotic Fruits ), deoarece consider că această temă este foarte importantă, este un domeniu foarte complex care ne influenţează atât viaţa socială cât şi ce-a economică.

Lucrarea este structurată pe patru capitole. Primul capitol prezintă date despre firma S.C. Fruct Import Export S.R.L.” (Exotic Fruits ) cum ar fi : Prezentarea generală a societăţii, politica firmei, serviciile oferite, motivaţia înfiinţării depozitului cât şi date generale despre standardele de calitate oferite de firmă.

Cel de-al doilea capitol prezintă cadrul teoretic al lucrării, vizând următoarele aspecte: conceptul de calitate ( în opinia unor specialişti), factorii de influenţă ai calităţii, funcţiile calităţii, cât şi documentele de prescriere şi certificare ale calităţii produselor şi serviciilor. În acest capitol mai ne sunt prezentate şi metodele de verificare şi control a calităţii produselor şi serviciilor.

În cel de-al treilea capitol ne este prezentată caracterizarea merceologică a fructelor şi produselor din fructe care cuprinde următoarele aspecte: rolul fructelor în alimentaţia de zi cu zi a fiecăruia, grupele de fructe cât şi compoziţia chimică ale acestora, examenul organoleptic care ne prezintă caracteristicile de calitate pe care trebuie să le îndeplinească fructele şi produsele din fructe, cât şi analiza fizico-chimică a acestora.

Ultimul capitol este dedicat studiului efectuat asupra clienţilor firmei respectiv gradul de mulţumirea al acestora asupra calităţi produselor şi serviciilor oferte de firmă. În prima parte ne este prezentată partea teoretică a cercetării de marketing, urmată de cercetarea propriu-zisă şi anume: scopul, obiectivele, ipotezele, variabilele cercetării, iar rezultatul cercetării.

CAPITOLUL I

PREZENTAREA FIRMEI

1.1. Prezentarea generală a societăţii S.C. Fruct Import Export S.R.L.

Denumire: S.C. Fruct Import Export S.R.L.

Adresa: Str. Al. I.Cuza, nr.11, Alba Iulia, Judeţul Alba

Telefon: 0258819652 sau 0358101972, Fax: 0358/101971

E-mail: albaexotic@yahoo.com

Număr înregistrare ORC : J 01/362/2001

Cod fiscal: 14187015

Forma juridică – Societate cu răspundere limitată

Durata de funcţionare: nelimitată

Figura 1. Sediul Fruct Import Export SRL din Alba Iulia şi parcul de maşini

Societatea este cunoscută sub denumirea de Exotic, nume care provine de la firma mama S.C. Exotic Fruits S.R.L., înfiinţată în 1999.

S.C. Fruct Import Export S.R.L. este o companie românească, înfiiţată în anul 2001, al cărei domenii principale de activitate sunt importul, distribuţia şi comercializarea de legume, fructe şi citrice.

1.1.1. Politica firmei. Conceptul de calitate

Legumele şi fructele proaspete din import şi comerţul intracomunitar, conservele şi produsele agroalimentare, din depozit asigură o singură descriere: calitate garantată. Firma garantează pentru calitatea produselor agroalimentare printr-o colaborare excelentă cu partenerii externi lucru care determină şi o competitivitate ridicată pe piaţa internă.

Experienţa şi echipa de profesionişti asigură servicii de calitate ceea ce oferă un sprijin real pentru toţi colaboratorii.

În vederea asigurării unei game cât mai variate de legume şi fructe proaspete, colaborează cu producători de pe piaţa internă, dar şi externă. Ţara de provenienţă nu contează atât timp cât nu se face un compromis al calităţii, de aceea asigurăm clienţii că la depozit găsesc cele mai proaspete legume şi fructe.

Politica firmei urmăreşte satisfacerea următoarelor aspecte:

- Comunicare

- Respect

- Responsabilitate

- Profesionalism

Servicii oferite :

- import

- export

- comercializare

- transport

- distribuţie de legume, fructe şi citrice.

Conceptul de calitate pentru produsele agroalimentare este o noţiune complexă, care poate fi analizată sub următoarele aspecte: agronomic, comercial, organoleptic, nutriţional şi sanitar. Se încercă realizarea unui echilibru între cererea şi oferta de produse agroalimentare pentru a asigura un raport preţ-calitate optim. De asemenea la sediul firmei sunt eliminate produsele agroalimentare de o calitate nesatisfăcătoare care au fost clasate de cumpărători.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu privind Calitatea Produselor si Serviciilor la Firma SC Fruct Import Export SRL.doc