Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Energetică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 77 în total
Cuvinte : 18822
Mărime: 12.51MB (arhivat)
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Șef Lucrări. Prof. Univ. Eleonora Pop

Cuprins

  1. Rezumat 5
  2. Cap.I.Consideratii privind transportoarele cu benzi si actionarea lor 6
  3. 1.1.Generalitati 6
  4. 1.2.Consideratii privind transportoarele cu benzi si actionarea lor 7
  5. 1.3.Caractristicile actionarii trnsportoarelor cu banda 10
  6. 1.3.1.Determinarea sarcinilor motorului 12
  7. 1.3.2.Calculul cuplului rezistent la arborele motorului 17
  8. Cap.II.Automatizarea transportoarelor cu banda 20
  9. 2.1.Automatizarea functionarii benzilor transportoare 20
  10. 2.2.Reglarea automata a vitezei benzii 25
  11. 2.2.1.Sisteme de actionare reglabile 30
  12. 2.2.2.Scheme de reglare a actionarilor electrice 33
  13. 2.2.3.Modificarea vitezei prin schimbarea numarului de poli 35
  14. 2.2.4.Modificarea vitezei prin schimbarea alunecarii S 36
  15. Cap.III.Reglarea vitezei benzilor transportoare in functie de incarcarea specifica
  16. prin modificarea frecventei de alimentare a motorului asincron cu
  17. rotorul in scurtcircuit 39
  18. 3.1.Generalitati 42
  19. 3.2.Modificarea frecventei cu convertoare cu circuit intermediar de c.c. 42
  20. Cap.IV.Schema bloc de reglare a turatiei motorului asincron cu rotorul in
  21. scurtcircuit si functionarea ei 49 Cap.V.Considerente privind efectele armonicilor superioare si compensarea
  22. lor 53
  23. 5.1.Efectele armonicilor superioare de la iesirea invertoarelor asupra
  24. masinilor asincrone trifazate pe care le alimenteaza 53
  25. 5.2.Pierderile suplimentare in infasurarea statorica 55
  26. 5.3.Pierderile suplimentare in infasurarea rotorica 57
  27. 5.4.Pierderi suplimentare in fier 58
  28. 5.5.Armonicile superioare al cuplului motor 59
  29. 5.6.Compensarea si filtrarea armonicilor in cazul redresoarelor comandate 66
  30. Cap.VI.Considerente tehnico-economice 70
  31. Cap.VII.Concluzii si propuneri 79
  32. Bibliografie 80

Extras din licență

REZUMAT

Această lucrare prezintă câteva generalităţi privind sistemele de acţionari electrice, noţiuni legate de utilizarea maşinilor de curent continuu a transportoarelor alimentate de convertoare statice de putere.

Primul capitol face referire la generalităţi consideraţii caracteristicii a transportoarelor cu banda şi diferite calcule ale acestora

În al doilea capitol este prezentat reglarea automată câteva scheme şi tipuri de reglare şi modificarea vitezei în funcţie de câteva metode.

În capitolul trei este prezentată reglarea vitezei în funcţie de materialul transportat şi modificarea frecvenţei acestora.

Capitolul patru prezintă schema bloc şi funcţionarea acesteia.

Capitolul cinci prezintă efectele armonicilor şi pierderile suplimentare precum şi filtrarea armonicilor în cazul redresoarelor.

Ultimele capitole se referă la considerente tehnice concluzii şi propuneri.

SUMMARY

This document presents the general features of electric actuating systems, concepts related to the handling of direct current devices of conveyors supplied by static power converters.

The first chapter describes the general features and characteristics of belt conveyers and various related calculations.

The second chapter describes the automation, shows a few diagrams and types of adjustment and modification of speed using various methods.

Chapter three is about the adjusting of speed depending on the transported material and their frequency modification.

Chapter four presents a flow chart and its operation.

Chapter five shows the effects of harmonics and additional losses as well as the harmonic filtering of rectifiers.

The last chapters comprise technical considerations, conclusions and suggestions.

I.CONSIDERATII PRIVIND TRANSPORTOARELE CU BENZI SI ACTIONAREA LOR

I.1. Generalitati

Benzile transportoare au o largă utilizare în întreprinderi de toate tipurile, de exemplu: şantiere de construcţii, în fabrici de ciment şi beton, în depozite de materiale inerte, precum şi în silozuri, în secţiile de materiale refractare sau de turnătorie, în gospodăria de cărbune din centralele electrice etc.

Această utilizare largă a benzilor transportoare aduc după sine probleme privind proiectarea unor transportoare care să satisfacă toate cerinţele tehnice şi economice. Exploatarea în diferite condiţii de lucru impune o varietate mare de tipuri de benzi transportoare şi de acţionari.

Sunt cele mai utilizate echipamente pentru transportul în flux continuu a materialului în vrac. Transportoarele cu bandă pe role sunt folosite în diverse ramuri ale industriei, cum ar fi industria minieră, siderurgică, a materialelor de construcţii, etc. Acest tip de transportor se foloseşte în industriile în care este necesar asigurarea unui flux continuu de material.

În industria minieră şi de preparare, benzile transportoare s-au impus ca o necesitate stringentă. Astfel în industria minieră numărul transportoarelor în raport cu toate mecanismele este de 60 %.

Debitul transportoarelor din aceste întreprinderi este mare, ajungând la sute de tone pe oră. În secţiile de preparare a cărbunelui de la o uzină coxo_chimică se transportă pe o singură bandă o cantitate de material până la 700t/h sau, astfel exprimat 1 vagon/minut; sistemul de transport în flux continuu din uzinele de înnobilare mai transportă câte 5000t/h.

Varietatea mare a materialelor transportate duce după sine la o varietate a tipurilor de benzi transportoare. Benzile din întreprinderile cu debit mic au de obicei o lungime redusă şi numărul lor în sistemul de transportoare în flux continuu este redus. Pentru cariere, mine de cărbuni sau de minereuri se folosesc în principal benzi lungi, grele şi foarte grele; pentru uzinele de înnobilare şi aglomerare se utilizează o varietate mare de benzi atât ca lungime cât şi ca debit.

Toate instalaţiile din sistemele de transport în flux continuu al materialelor pulverulente şi mărunte constau de regulă la silozuri şi dintr-un lanţ de mecanisme ce funcţionează succesiv din punct de vedere tehnologic. Instalaţia poate consta din mai multe lanţuri amplasate atât în serie cât şi în paralel.

Toate instalaţiile din sistemele de transport în flux continuu al materialelor pulverulente şi mărunte constau de regulă din silozuri şi dintr-un lanţ de mecanisme ce funcţionează succesiv din punct de vedere tehnologic. Instalaţia poate consta din mai multe lanţuri amplasate atât în serie cât şi în paralel.

În limitele unui lanţ de asemenea mecanisme, funcţionarea acestora trebuie să fie coordonată, deoarece oprirea oricărui mecanism poate duce la perturbarea funcţionării întregului lanţ cu materiale.De exemplu, în cadrul opririi unei părţi din mecanismele dintre secţiile de preparare a cărbunelui de la o uzină coxo-chimica, se îngrămădeşte circa un vagon de material pulverulent blocat/minut. Curăţirea manuală a unei asemenea îngrămădiri necesită un timp îndelungat, iar oprirea unui singur mecanism provoacă oprirea de durată a producţiei.

Între diversele instalaţii din sistemul de transport în flux continuu a materialelor pulverulente şi mărunte există o oarecare diferenţă pentru diferite ramuri industriale. În primul rând ele diferă prin cantitatea de material transportat, apoi o altă circumstanţă care trebuie avută în vedere constă în caracterul sarcinii transportate, de exemplu, în industria alimentară, în întreprinderile comerţului, în silozuri, în depozite de materiale finite sau în alte întreprinderi de acest gen, se transportă de obicei piese în greutăţi mari pe unitate, atât ambalate cât şi neambalate; în secţiile de turnătorie sau de preparare a cărbunelui cum şi în uzinele de aglomerare sau înnobilare, în mine şi alte întreprinderi, se transportă materiale pulverulente şi mărunte. Ele pot să aibă o granulaţie foarte variată, începând de la bucăţi mari până la nisip mărunt, pietriş, ciment, pământ de turnătorie; se pot transporta cărbuni, diferite minereuri de fier sau magneziu, materiale chimice şi abrazive etc.

Trebuie avut, de asemenea în vedere, deosebire din punctul de vedere a criteriului teritorial, adică clasificarea producţiei în funcţie de amplasarea mecanismelor de transport şi tehnologiei în interiorul fabricii respective.De exemplu, secţiile de preparare a cărbunelui din turnătorii şi secţiile uzinelor de pregătire a amestecului sun amplasate direct lângă locurile de turnare sau în apropierea lor, pregătirea materialului, adică procesul tehnologic de preparare a pământului sau al amestecului se face pe o suprafaţă limitată a unei singure secţii în care este concentrat tot utilajul tehnologic.În secţiile de preparare a cărbunelui din uzinele coxo-chimice, sistemul de linii transportoare cu benzii ocupă un teritoriu mare al întreprinderii. Locurile de depozitare a materialelor (magaziile) sunt situate la distanţe mării de locurile de pregătire şi folosire a acestora. Greutăţile sunt amplasate în interiorul întreprinderii în diferite direcţii. Mecanismele tehnologice sunt situate în diverse secţii de-a lungul traseului de urmărit şi prelucrare a materialului.

Preview document

Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 1
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 2
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 3
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 4
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 5
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 6
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 7
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 8
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 9
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 10
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 11
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 12
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 13
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 14
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 15
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 16
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 17
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 18
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 19
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 20
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 21
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 22
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 23
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 24
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 25
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 26
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 27
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 28
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 29
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 30
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 31
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 32
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 33
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 34
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 35
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 36
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 37
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 38
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 39
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 40
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 41
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 42
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 43
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 44
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 45
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 46
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 47
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 48
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 49
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 50
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 51
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 52
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 53
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 54
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 55
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 56
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 57
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 58
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 59
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 60
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 61
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 62
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 63
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 64
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 65
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 66
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 67
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 68
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 69
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 70
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 71
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 72
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 73
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 74
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 75
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 76
Generalități privind Sistemele de Acționari Electrice - Pagina 77

Conținut arhivă zip

  • Generalitati privind Sistemele de Actionari Electrice.docx

Alții au mai descărcat și

Transformatoarele de Putere

I. INTRODUCERE Întrucât rolul transformatoarelor de putere în sistemul electroenergetic naţional este deosebit de important, considerăm că...

Transportor cu Bandă

Echipamente Electrice II, 2011 FR Să se dimensioneze o schemă electrică de comandă, pornire, inversare de sens, protecţie şi semnalizare, a unui...

Curbă zilnică de sarcină

Curba zilnica de sarcina -este o reprezentare grafica a modului de variatie a puterii electrice consummate pe parcursul unei zile Forma curbei de...

Selectarea și Dimensionarea Transformatoarelor

La transformatoarele de putere, principala consecinta a curentilor armonici este cresterea pierderilor, în principal în înfasurari, datorita...

Mărimi și unități de măsură

AMPER (A) - unitate (fundamentala) de intensitate a curentului electric - Amperul este intensitatea unui curent electric constant, care mentinut in...

Te-ar putea interesa și

Calculul, contabilitatea drepturilor salariale și a reținerilor generate de acestea la SC Belv SA Botoșani

INTRODUCERE În condiţiile actuale, de criză economică profundă cu care se confruntă omenirea, organizaţiile trebuie să facă mari eforturi pentru a...

Proiectarea instalației de ancorare-acostare la o navă de tip cargou

GENERALITATI Prezenta specificatie are ca scop sa descrie cât mai complet constructia corpului, suprastructura, masinile, accesoriile si...

Reproiectarea Subansamblului Manivelă prin Medode CAD

Capitolul 1. Introducere 1.1 Privire de ansamblu Suntem martorii rezultatelor unuia dintre cele mai uimitoare procese ce pare să se desfăşoare...

Sistem de Acționare Electromecanică cu Motor Asincron și Invertor de Tensiune

Introducerea pe scara larga a automatizarii si robotizarii, realizarea noilor tipuri de masini unelte cu comanda program au condus la necesitatea...

Privatizarea bancară în România

Cap 1. Aspecte generale ale procesului de privatizare 1.1Conceptul de privatizare Privatizarea înseamna contractarea cu entitati private sau...

Acționări Electrice Navale

Cap.I: Generalitati privind elementele sistemelor de actionari electrice I.1: Scurt istoric al actionarilor electrice Prima actionare electrica,...

Sisteme de acționare electrică

1. Generalităţi Problema alegerii motorului electric apare fie în cadrul proiectului unui obiectiv nou, fie în cadrul modernizării unui obiectiv...

Inventarierea Patrimoniului

INVENTARIEREA PATRIMONIULUI Inventarierea este un procedeu utilizat de catre mai multe discipline economice ,fiecare dintre acestea atribuindu-i o...

Ai nevoie de altceva?