Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița

Licență
9/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 87 în total
Cuvinte : 18544
Mărime: 1.85MB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Tudorache
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Capitolul 1 - Prezentare generală a firmei şi a produsului
  3. Capitoul 2 - Compararea performanţelor tehnico-economice cu cele ale produselor similare fabricate de alte firme
  4. Capitolul 3 - Stabilirea funcţiilor iahturilor şi a posibilelor îmbunătăţiri ce pot fi aduse pentru a creşte valoarea de întrebuinţare a produsului
  5. 3.1 – Generalităţi
  6. 3.2 - Clasificarea funcţiilor
  7. 3.3 - Identificarea funcţiilor
  8. 3.4 - Simbolizarea funcţiilor
  9. 3.5 - Dimensiunea tehnică a funcţiei
  10. 3.6 - Dimensiunea economică a funcţiei
  11. 3.7 - Funcţiile iahturilor din clasa STENTOR
  12. Capitolul 4 - Identificarea părţii componente a iahtului care prezintă importanţă fundamentală în structura produsului
  13. Capitolul 5 - Studierea posibilităţii de investiţie în tehnologia de fabricaţie în vederea creşterii producţiei şi reducerii costurilor de fabricaţie
  14. 5.1 - Descrierea conceptului de Investiţie
  15. 5.2 - Investiţiile de modernizare a firmelor
  16. 5.3 - Indicatori de baza - viziunea statică
  17. 5.4 - Modele de maximizare a efectelor
  18. 5.5 - Modele de minimizare a costurilor
  19. Capitolul 6 - Prezentarea unor soluţii tehnice şi videnţierea îmbunãtãţirilor propuse;
  20. SUDAREA
  21. 6.1 - Sudabilitatea oţelului
  22. 6.2 - Cerinţe privind îmbinărilor sudate
  23. 6.3 - Sudarea cu arc electric descoperit
  24. 6.4 - Sudarea în mediu de gaze
  25. 6.5 - Particularităţile sudării cu arc electric în mediu de gaze protectoare
  26. 6.6 - Principiul sudării MIG-MAG
  27. 6.7 - Instalaţii de sudare MIG-MAG
  28. 6.8 - Parametri de sudare
  29. 6.9 - Gazul de protecţie
  30. 6.10 - Aspecte economice ale sudării MAG
  31. 6.11 - Avantajele sudării MAG
  32. DEBITAREA
  33. 6.12 - Generalităţi despre tăierea termică
  34. 6.13 - Tăierea cu flacără oxi-gaz
  35. 6.14 - Rolul şi structura flăcării de gaz
  36. 6.15 - Comportarea materialelor metalice la tăierea cu flacără oxi-gaz
  37. 6.16 - Calitatea tăieturilor
  38. 6.17 - Precizia de tăiere şi defectele tăieturilor
  39. 6.18 - Tăierea cu jet de plasmă
  40. 6.19 - Noţiuni generale despre fizica generării plasmei
  41. 6.20 - Interacţiunea particulelor electrizate din plasmă
  42. 6.21 - Tehnologia tăierii cu plasmă
  43. 6.22 - Proprietăţile arcului electric liber
  44. 6.23 - Distribuţia temperaturii în coloana arcului
  45. 6.24 - Fenomene fizice în generatoarele de plasmă
  46. Indoirea
  47. 6.25 - Maşini speciale de îndoit
  48. 6.26 - Maşini de îndoit cu trei val juri simetrice
  49. Capitolul 7 - Analiza sub aspectul costurilor privind îmbunãtãţirile aduse
  50. 7.1 - Calculul costurilor la tăierea cu flacără oxiacetilenică
  51. 7.2 - Calculul costurilor la tăierea cu plasmă
  52. 7.3 - Calculul costurilor la sudarea convenţională cu electrozi
  53. 7.4 - Calculul costurilor la sudarea În mediu protejat MIG-MAG
  54. 7.5 - Calculul costurilor cu manopera la operaţia de îndoire prin presare pe presă mecanică
  55. 7.6 - Calculul costurilor cu manopera la operaţia de îndoire prin presare pe maşina de roluit hidraulică

Extras din licență

Sã se studieze posibilitatea reducerii costurilor de producţie ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea S.C. STENTOR MARITIME S.R.L.OLTENIŢA luând în considerare tendinţele actuale în domeniul construcţiilor navale de agrement.

Memoriul justificabil şi de calcul va conţine:

1) Prezentarea generalã a firmei şi a produsului;

2) Compararea performanţelor tehnico-economice cu cele ale produselor similare fabricate de alte firme;

3) Stabilirea funcţiilor şi a unor mãrimi necesare creşterii valorii de intrebuinţare a produsului;

4) Identificarea pãrţiicomponente a iahtului care prezintã importanţî fundamentalã în structura produsului.

5) Studierea posibilităţii de investiţie în tehnologia de fabricaţie în vederea creşterii producţiei şi reducerii costurilor de fabricaţie.

6) Prezentarea unor soluţii tehnice şi evidenţierea îmbunãtãţirilor propuse;

7) Analiza sub aspectul costurilor privind îmbunãtãţirile aduse.

Capitolul 1

Prezentare generală a firmei şi a produsului.

În anul 1989 viaţa politico-economică a ţărilor din Europa de Est a înregistrat o schimbare radicală, o dată cu eliminarea regimurilor comuniste şi „evadarea” de sub influenta autoritar-dominantă a Moscovei.

Astfel, primul pas către economiile de piaţă de tip vest-european a fost făcut. Însa, din cauza instabilităţii din domeniul politic, a umbrei coloşilor industriali aflaţi în pragul falimentului, a nivelului ridicat al taxelor şi impozitelor şi a lipsei de facilităţi fiscale, investiţiile cu capital strain au fost descurajate.

Treptat aceste probleme au fost, în parte, rezolvate şi rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Pe fondul unei rate a şomajului ridicată, în oraşul Olteniţa, în anul 1998 s-au finalizat actele pentru prima mare investiţie straină din această zonă.

Într-un oraş cu puternică tradiţie în construcţia de nave fluviale şi maritime a luat fiinţă, la 01.04.1998 societatea comercială STENTOR MARITIME SRL, firmă ce avea să intre în competiţie cu mult mai experimentaţii concurenţi nordici ai producţiei de iahturi de lux.

Beneficiind de o investitie initială, cu capital olandez, de 1,2 milioane de dolari societatea a cumparat active (6.850m2 + 3.100m2 reprezentând hala de producţie) de la fostul şantier naval, societatea comercială NAVOL S.A. OLTENIŢA.

Seriozitatea investitorului precum şi suportul de natură tehnică şi economică acordat de experţii de la Marea Nordului a dus, pe fondul unei colaborări eficiente cu partea română, la investiţii ulterioare după cum urmează:

-în perioada 1999-2000: 1milion $

-în perioada 2000-2003: 1milion $

îndreptate, în special înspre achiziţionarea de noi fonduri fixe, modernizarea infrastructurii, pregătirea personalului angajat, perfecţionarea sistemului logistic şi informaţional.

Performanţele nu au întârziat să apară!

Astfel producţia a crescut de la 2 iahturi in 1998 cu un număr de 66 de salariaţi, la 6 iahturi în anul 2000 cu un număr total de 50 de salariaţi.

După mai multe participări la târgurile interne şi internaţionale de specialitate s-a înregistrat şi prima răsplată pentru eforturile depuse. S.C. STENTOR MARITIME S.R.L. a caştigat în anul 2003 premiul de excelenţă la Amsterdam pentru cea mai eficientă şi spectaculoasă investiţie olandeză într-o intreprindere mică sau mijlocie din Europa de Est.

Rezultatele extraordinare obşinute, i-au adus firmei recunoaşterea pe plan mondial. Astfel, intreprinderea deţine exclusivitatea pentru iahturile din clasa STENTOR cu lungimi cuprinse intre 8,5m şi 27m.

Proiectarea iahturilor este bazată pe calculele detaliate şi profesionalismul uneia dintre cele mai prestigioase firme din domeniu: Vripack-Yachting International Naval Architects.

S.C. STENTOR garantează clientului ca nava va fi construită pe baza dizainului şi desenelor de execuţie oferite de proiectant. Nava echipamentele şi inventarul vor atinge şi depăşi standardele descrise in specificaţia proiectantului. Micile erori, care nu au consecinţe asupra siguranţei, preţului şi datei de livrare sunt permise dacă în prealabil au fost aduse la cunostinţă proiectantului şi clientului, facându-se dovada menţinerii nivelului de calitate cerut.

Erorile care au consecinţe asupra preţului, timpului de livrare greutaţii, stabilitaţii navei vor fi rezolvate, de comun acord între cele trei părţi.

Iahturile sunt confecţionate din tablă din oţel de nave – oţel Grad A – cu acceptul Loyd Register. Profilele sunt executate din oţel tratat termic şi acoperit cu un strat epoxidic protector.

Iahturile sunt dotate cu două motoare diesel, fabricate special pentru construcţia de nave maritime, model M65, cu 4 cilindri în linie, 49kW (67CP) la 2.600 rpm, cu sistem intern de răcire – capacitate cilindrică 3 litri.

Rezervoarele de combustibil au o capacitate totală de 1.500 - 2000 de litri şi sunt amplasate de-o parte şi de alta a motoarelor, în camera motoarelor.

Iahturile sunt echipate, de asemenea, cu un rezervor de apă potabilă de 1500 – 2000 de litri aşezat în partea mediană a corpului navei.

În dotarea iahturilor se prevede obligatoriu un sistem de navigare GPS şi un sistem electronic de indicare a vitezei şi adâncimii în timp real.

Capitoul 2

Compararea performanţelor tehnico-economice cu cele ale produselor similare fabricate de alte firme

În cadrul pieţei construcţiei de iahturi, oferta este îndreptată preponderent către persoanele cu un grad ridicat al veniturilor.

Din cauza nivelului scăzut al cererii, în România această piaţă, momentan, este foarte puţin dezvoltată.

Preview document

Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 1
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 2
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 3
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 4
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 5
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 6
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 7
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 8
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 9
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 10
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 11
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 12
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 13
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 14
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 15
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 16
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 17
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 18
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 19
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 20
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 21
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 22
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 23
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 24
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 25
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 26
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 27
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 28
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 29
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 30
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 31
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 32
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 33
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 34
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 35
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 36
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 37
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 38
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 39
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 40
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 41
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 42
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 43
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 44
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 45
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 46
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 47
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 48
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 49
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 50
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 51
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 52
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 53
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 54
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 55
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 56
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 57
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 58
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 59
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 60
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 61
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 62
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 63
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 64
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 65
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 66
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 67
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 68
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 69
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 70
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 71
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 72
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 73
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 74
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 75
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 76
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 77
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 78
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 79
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 80
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 81
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 82
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 83
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 84
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 85
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 86
Posibilitatea reducerii costurilor de producție ale produsului iaht de lux, fabricat la întreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenița - Pagina 87

Conținut arhivă zip

  • Posibilitatea Reducerii Costurilor de Productie ale Produsului Iaht de Lux, Fabricat la Intreprinderea SC Stentor Maritime SRL Oltenita.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?