Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor

Licență
10/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 160 în total
Cuvinte : 43844
Mărime: 652.50KB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Costea
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector Univ. Dr. Sorina Voiculescu
Facultatea de Chimie, Biologie si Geografie
Universitatea de Vest, Timisoara
Specializare: Geografie Limbă Străină

Cuprins

  1. 1.Introducere 1
  2. 2.Feminismul şi geografia genurilor - ramură a geografiei sociale 2
  3. 2. 1.Feminismul şi conceptul de gen 2
  4. 2. 2.Diferitele roluri ale sexelor 6
  5. 2.2.1.Familia 9
  6. 2.2.2.Şcoala 10
  7. 2.2.3.Mass - media 11
  8. 2. 3.Geografia genurilor 11
  9. 3.Metode de cercetare în geografia genurilor 19
  10. 4.Reinterpretarea statisticilor din perspectiva genului - poziţia femeilor din România din perspective statisticilor mondiale 22
  11. 4. 1.Demografie şi indici demografici 23
  12. 4. 2.Sănătate şi sănătatea reproducerii 28
  13. 4. 3.Forţa de muncă şi activităţile economice 33
  14. 4. 4.Indicatori de căsătorie 40
  15. 5.Satul bănăţean - expresie a tradiţiilor şi mentalităţilor româneşti 43
  16. 5. 1.Cărpiniş 46
  17. 5. 2.Galşa 49
  18. 5. 3.Iratoş 51
  19. 5. 4.Orţişoara 52
  20. 5. 5.Sânpetru Mare 54
  21. 5. 6.Vinga 57
  22. 6.Poziţia femeii în satul bănăţean 60
  23. 6. 1.Relevanţa chestionarelor la nivelul comportamentului femeilor în satele analizate 60
  24. 6. 2.Interpretarea chestionarelor la satele analizate 62
  25. 7.Analiza feministă a discursului 79
  26. 8.Concluzii 100
  27. Anexe 102
  28. - Anexa 1 102
  29. - Anexa 2 106
  30. - Anexa 3 126
  31. Biblografie 156

Extras din licență

Lucrarea de faţă se doreşte a fi o lucrare de pionerat în ceea ce priveşte geografia genurilor din România. Având în vedere faptul că în studiul geografic din România problema genului este în prezent complet ignorată, am încercat să atragem atenţia asupra necesităţii formării unei „conştiinţe de gen” în geografie.

De-a lungul timpului, geografia socială s-a arătat interesată şi a studiat diferite minorităţi etnice, confesionale, diferite grupări sociale, dar a ignorat sau poate i-a scăpat o categorie, un grup social, chiar majoritar: femeile. Deşi reprezintă mai mult de jumătate din populaţia totală a globului, deşi joacă un rol important în societate şi are o contribuţie importantă la dezvoltarea acesteia, femeia a fost şi încă este neîndreptăţită, ignorată şi exclusă din studiul geografic. Ceea ce noi încercăm să realizăm prin intermediul acestei lucrări este să oferim o imagine a situaţiei acestui grup social, la un moment dat şi într-un anumit spaţiu. Locul ales este regiunea Banatului rural, iar momentul ales este reprezentat de începutul anului 2003.

Acest studiu de gen, ne-a ajutat să vedem modul în care o serie de factori sociali, economici, dar mai ales culturali influenţează mentalitatea şi comportamentul femeilor din România şi sperăm că va oferi un bun model pentru studiile asemănătoare pe viitor.

În final, am dori să mulţumim d-nei Sorina Voiculescu care ne-a susţinut şi ne-a călăuzit în studiul genului, Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România, din Timişoara, precum şi tuturor celor care prin ajutorul acordat au contribuit la elaborarea acestei lucrări.

2.Feminismul şi geografia genurilor - ramură a geografiei sociale

2.1.Feminismul şi conceptual de gen

Înainte de a porni la drum, există mai multe probleme pe care trebuie să le lămurim, probleme pe care le ridică acest domeniu al genului, atât de puţin cunoscut în România, şi cu siguranţă mai puţin cunoscut de către geografi. În primul rând trebuie să spunem câteva cuvinte despre infuenţele feminismului asupra ştiinţelor - apoi trebuie să definim termenul şi conceptul de gen, să clarificăm diferenţele dintre sex şi gen, diferenţele dintre cele două sexe şi problema rolurilor de sexe, pentru ca în final să lămurim pe scurt legătura geografiei cu feminismul.

Feminismul, acea mişcare socială care susţine egalitatea în drepturi a femeii cu bărbatul în toate sferele de activitate, este primul care problematizează inegalităţile de gen. În ultimul timp, acesta a pătruns în universităţi, femeile şi experienţele lor devenind surse, dar în acelaşi timp şi resurse de studiu. Putem vorbi astfel de un feminism academic, dar mai putem vorbi şi de un feminism activist, care a schimbat sistemele legislative şi politice.

În România de după 1989, primul domeniu care s-a arătat deschis feminismului a fost filosofia, mulţumită Mihaelei Miroiu, care şi-a susţinut doctoratul pe o temă de filosofie feministă. Aceeaşi Mihaela Miroiu a introdus ceva mai tărziu un modul de filosofie feministă la Universitatea din Bucureşti.

Deşi încă marginalizată, teoria feministă circulă în prezent într-un mediu academic mai larg, din ce în ce mai prietenos şi mai tolerant.

Sociologia, una dintre ştiinţele preocupate de diversitatea umană şi de inegalitatea din societate, a arătat o mare receptivitate faţă de problematica genului. În acest domeniu au apărut o serie de volume, cărţi, studii şi articole feministe axate pe analiza situaţiei femeilor comparativ cu cea a bărbaţilor în diverse domenii.

În prezent se încearcă integrarea conceptului de gen în spectrul instrumentelor teoretice ale mai multor ştiinţe, de la psihologie la sociologie şi geografie. Această încercare de integrare este dificilă într-o societate care nu prea pare, cel puţin deocamdată, preocupată de problematica de gen, motivaţia acestui fapt fiind, conform părerii Laurei Gründberg, lipsa unei ”conştiinţe de gen”. (Gründberg, 2002)

“În unele culturi se spune că, dacă la masă va cădea un cuţit, este semn că vine un bărbat în vizită, iar dacă va cădea o lingură, va veni o femeie.” (Gründberg, 2002) Voi încerca în acest capitol să descopăr ce construcţii ale masculinităţii şi feminităţii în diverse culturi, în diverse spaţii geografice şi perioade istorice se ascund în spatele unor astfel de prejudecăţi sau să le spunem altfel, credinţe. Singura modalitate de a afla răspunsul la aceste întrebări este de a găsi mai întâi răspunsul la o altă întrebare: ce este genul?

“Genul este un concept feminist la origine.”(Gründberg, 2002) Conceptul de gen stă la baza feminismului, acesta fiind promotorul acestui concept. Studierea genului nu înseamnă doar remedierea absenţei femeilor din cercetările unor ştiinţe precum sociologia, istoria, antropologia, psihologia, geografia, filosofia etc., ci şi adăugarea unor realităţi, a unor informaţii, practici şi înţelesuri rezultate dintr-un alt tip de experienţă, aceea a femeilor.

Din punct de vedere etimologic, cuvântul “gen” este de origine latină, şi derivă de la termenul “genus, -eris “, dar şi de la termenul francez “genre”, care înseamnă “gen, mod, fel”. Problema pe care o ridică acest concept este că acest termen nu este nici universal, nici invariant. De exemplu, dacă căutăm într-un dicţionar al limbii române cuvântul “gen”, vom găsi următoarea definiţie: “categorie gramaticală bazată pe distincţia dintre fiinţe şi obiecte, precum şi dintre fiinţele de sex masculin şi cele de sex feminin.” (DEX, 1998)

În alte limbi precum japoneza, genul gramatical este central şi persistent, iar în limba maghiară şi finlandeză de exemplu, genul gramatical lipseşte. “În unele limbi există distincţia masculin/feminin/neutru sau ambigen. În altele întâlnim distincţia gramaticală de gen între animale/lucruri, între fiinţe umane şi non-umane, între cele raţionale şi non-raţionale. “( Gründberg, 2002)

Bibliografie

De Blij H. J. (1993), „ Human Geography - Culture, Society and Space ”, John Wiley & Sons Inc., USA.

Creţan R. (1999), „ Etnie, confesiune şi comportament ”, Editura Mirton, Timişoara, România.

DEX ediţia a II - a (1998), Editura Univers Enciclopedic, Bucureşti, România.

Grűnberg L. (2002), „ Evoluţii în sociologia feministă ”, Editura Polirom, Bucureşti, România.

McDowell L.; Sharp P.J. (1997), „ Space, Gender, Knowledge ”, Arnold, a mrmber of the Hodder Headline Group, London, UK.

Murray Austin C.; Honey R.; Eagle Thomas C. (1987), „ Human Geography ”, West Publishing Company, USA.

Robertson I. (1977), „ Sociology ”, Worth Publisher Inc., New York, USA.

Robinson M.G. (1998), „ Methods and Tehniques in Human Geography ”, John Wiley & Sons Ltd., England.

Trebici V. (1991), „ Populaţia Terei ”, Editura Ştiinţifică - Demografie mondială, Bucureşti, România.

*** (2001), „ Statutul femeilor în România - raport alternativ la raportul guvernamental pentru a 23 - a sesiune CEDAW ” - APFR, Timişoara, România.

http: //unstats.un.org/unsd/demographic/ww2000/tables.htm

Preview document

Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 1
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 2
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 3
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 4
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 5
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 6
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 7
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 8
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 9
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 10
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 11
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 12
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 13
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 14
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 15
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 16
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 17
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 18
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 19
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 20
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 21
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 22
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 23
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 24
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 25
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 26
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 27
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 28
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 29
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 30
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 31
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 32
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 33
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 34
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 35
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 36
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 37
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 38
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 39
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 40
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 41
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 42
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 43
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 44
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 45
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 46
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 47
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 48
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 49
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 50
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 51
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 52
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 53
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 54
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 55
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 56
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 57
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 58
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 59
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 60
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 61
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 62
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 63
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 64
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 65
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 66
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 67
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 68
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 69
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 70
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 71
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 72
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 73
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 74
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 75
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 76
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 77
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 78
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 79
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 80
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 81
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 82
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 83
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 84
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 85
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 86
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 87
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 88
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 89
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 90
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 91
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 92
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 93
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 94
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 95
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 96
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 97
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 98
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 99
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 100
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 101
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 102
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 103
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 104
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 105
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 106
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 107
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 108
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 109
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 110
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 111
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 112
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 113
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 114
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 115
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 116
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 117
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 118
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 119
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 120
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 121
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 122
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 123
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 124
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 125
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 126
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 127
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 128
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 129
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 130
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 131
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 132
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 133
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 134
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 135
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 136
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 137
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 138
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 139
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 140
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 141
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 142
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 143
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 144
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 145
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 146
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 147
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 148
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 149
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 150
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 151
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 152
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 153
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 154
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 155
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 156
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 157
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 158
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 159
Analiza comportamentului feminin din satul bănățean din perspectiva geografiei genurilor - Pagina 160

Conținut arhivă zip

  • Licenta.doc
  • PRIMA PAGINA SI CUPRINS.doc

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?