Potentialul Turistic al Judetului Braila

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Aceasta licenta trateaza Potentialul Turistic al Judetului Braila.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 113 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domenii: Geografie, Turism

Cuprins

Introducere
Scopul şi metodele utilizate în realizarea lucrării de licenţă
Cap. I - Istoricul cercetărilor judeţului Brăila. Scurt istoric al judeţului Brăila
Cap. II – Elemente de favorabilitate ale cadrului natural în judeţul Brăila
II.1. Relieful
II.2. Clima
II.3. Reţeaua hidrografică
II.4. Vegetaţia şi fauna
II.5. Solul
Cap. III – Obiective turistice în judeţul Brăila
III.1. Rezervaţii şi monumente ale naturii
III.2. Staţiuni balneoclimaterice
III.3. Edificii religioase
III.4. Monumente istorice, arheologice şi de artă
III.5. Instituţii de cultură şi artă
III.6. Etnografie şi folclor
III.7. Zone de agrement
Cap. IV - Infrastructura care deserveşte turismul judeţului Brăila
IV.1. Unităţi de cazare şi capacităţi de cazare aferente
IV.2. Căi de acces
Cap. V - Fluxuri turistice
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

INTRODUCERE

Scopul şi metodele utilizate în realizarea lucrării de licenţă

Brăila, ''starea de legendă a Dunării, ''cum o numea Fănuş Neagu, este inima vie a Dunării şi a Bărăganului, ceea ce îi conferă, de la început, o prezenţă specifică în concertul oraşelor ţării.

Dintre toate oraşele de pe Dunăre, Brăila se înfăţişează, cu simetria radiar-concentrică a străzilor şi bulevardelor, unică în ţară, ca un amfiteatru care priveşte spre apele fluviului.

Brăila este ultimul port al zonei navigabile a Dunării, dispunând de o favorabilă localizare la confluenţa celor mai importante căi de transport comercial. Merită menţionată şi proximitatea faţă de Bucureşti, Litoralul Mării Negre şi Valea Prahovei.

Oraşul, cu vechi tradiţii istorice şi culturale, înnoit profund în anii puterii populare, lasă vizitatorului frumoase impresii prin vestigiile trecutului, prin dezvoltarea sa industrială din ultimele două decenii, prin via activitate portuară, prin intensa activitate cultural-istorică.

Alegerea spre studiu a judeţului Brăila a necesitat o bună cunoaştere a zonei, a componentelor de bază a acestui mediu geografic, bine individualizat în cadrul Câmpiei Române.

În elaborarea acestei lucrări am parcurs cele trei etape de întocmire ale unei lucrări: documentare, cercetare, redactare, iar metodele folosite sunt cele statistice, de colectare, de analiză a parametrilor şi infrastructurii turistice, chestionare, dar şi metode geografice de caracterizare şi evidenţiere a cadrului natural şi al obiectivelor turistice.

Lucrarea este structurată în funcţie de particularităţile mediului geografic, particularităţi existente în zonă, favorabile dezvoltării turismului, dar şi în funcţie de aspectele turistice, destul de numeroase şi interesante.

A fost consultată o vastă bibliografie privind cadrul natural şi obiectivele turistice, care, coroborată cu datele existente în anuarele de statistică, au promis o bună analiză a turismului judeţului Brăila.

Marele nostru geograf, George Vâlsan spunea: „Geografia ţării trebuie să înceapă cu geografia locului natal, ale cărui elemente proaspete, pline de imagini şi de simţire există în sufletul fiecărui copil. Prin cunoaşterea ţinutului natal formezi <alfabetul geografic>…”, acesta fiind motivul pentru care am ales să studiez arealul judeţului Brăila, locul meu natal.

Această lucrare poate fi considerată un ghid destinat, atât turiştilor care nu au avut încă ocazia de a vizita zona, cât şi celor care au rămas plăcut impresionaţi de ceea ce poate oferi Brăila. Prin intermediul acesteia am încercat să prezint frumuseţile Brăilei, să le împărtăşesc tuturor celor interesaţi de zonă. Aflându-le şi văzându-le la faţa locului, turiştii vor reveni mereu în acest oraş modern, dar cu un trecut istoric zbuciumat ca al atâtor altor aşezări urbane din ţara noastră.

Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Judetului Braila.doc

Alte informatii

Universitatea Al. I. Cuza Facultatea de Geografie şi Geologie