Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere

Licență
9.4/10 (5 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 234 în total
Cuvinte : 35180
Mărime: 2.77MB (arhivat)
Cost: 10 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pacala Mariana
Lucrarea de fata reprezinta proiectul de licenta pentru absolvirea facultatii SAIAPM 2008

Extras din document

1 TEMA DE PROIECTARE

Să se proiecteze secţia de fermentare, în tancuri cilindro-conice, a unei fabrici de bere,

în scopul obţinerii berii dietetice.

2. OBIECTUL PROIECTULUI:

2.1. Denumirea obiectului :

Secţia de fermentare în tancuri cilindro-conice

2.2 Capacitatea de productie :

Capacitatea secţiei de fermentare este de 200000 hl bere/an.

2.3 Profil produs:

Tipul de bere care se produce este berea dietetică (must primitiv 7,8 o P, alcool – 3,6 % V/V , extract real – 1,5 o P).

2.4. Regim de lucru:

Se lucrează 6 zile pe saptamană, în 3 schimburi (180 de zile lucratoare pe an).

3.JUSTIFICAREA NECESITĂŢII ŞI OPORTUNITĂŢII PRODUCŢIEI PROIECTATE

Producţia de bere în ţara noastră datează din secolul al 14-lea. Astăzi consumatorul are prilejul să aleagă tipul de bere pe care îl doreşte, în funcţie de calitatea acesteia ceea ce conduce la o stimulare a producătorilor de bere în diversificarea sortimentelor şi în menţinerea calităţii berii la cele mai importante exigenţe.

Berea este o bautură consumată în primul rând pentru efectele ei hedonice pe care le oferă consumatorului, apoi pentru efectul euforizant, pentru valoarea ei nutritivă sau sanogenetică. Berea, mai mult ca celelalte băuturi alcoolice pot contribui în mod semnificativ la consumarea unui spectru larg de micronutrienţi şi la energia dietetică (energia obţinuta prin alimentaţie). Datorită materie prime şi procesului de fermentaţie, bere este bogată în vitamine, majoritatea din grupul B.

Trebuie acordată mai multă atenţie acidului folic ( folatul ) care este una dintre vitaminele pe care destul de greu le putem obţine prin alimentaţie ceea ce este regretabil deoarece aceasta poate avea un caracter de protecţie împotriva bolilor cardiovasculare şi a cancerului, berea fiind relativ bogată în vitamina B9 şi poate fi în acest sens o sursă alimentară utilă.

Avand în vedere şi efectele de stimulare a secreţiilor gastrice şi intestinale, acţiunea de creştere a diurezei şi rehidratare a organismului în sezonul cald, precum şi alte efecte benefice, este explicabil de ce producţia de bere şi cererea de bere, în special în sezonul cald, au capatat o tendinţa semnificativă de creştere.

Consumată în cantitate mică ( 500 ml/ zi ) berea , pe langă vitamine constituie şi o sursă importantă de : glucide, substanţe proteice, săruri minerale, substanţe polifenolice acizi organici etc.

Am ales proiectarea secţiei de fermentare a unei fabrici de bere din Ploiesti deoarece cererea de bere din această zona este foarte mare.

Secţia de fermentare proiectată va produce bere dietetica cu extractul primitiv 7.8

Secţia va fi proiectată pentru o producţie de 200000 hl bere/an.

4. ELEMENTE DE INGINERIE TEHNOLOGICĂ

4.1 Principalele caracteristici ale materiilor prime

4.1.1 Mustul de bere fierbinte

Mustul de bere fierbinte folosit la obţinerea berii dietetice( 3,6 v/v) e un must special, cu o concentraţie de 7,8 o P, care se obtine fie dintr-un malţ special, fie in urma diluarii unul must mai concentrate.

Caracteristicile mustului fierbinte:

- temperatura, [o C]; T = 95 o C

- extract primitiv, [o P], [%]; Ep = 7,8 o P;

- azot coagulabil , [ mg/l] 2,2

- substante polifenolice, [mg/l] 134

- culoare , [unitati EBC ] 4,2

- pH 5,2

Mustul de bere , dupa fierberea cu hamei are stabilitate biologică, biochimică, coloidală.Din punct de vedere biologic, mustul fiert cu hamei se caracterizează prin faptul că enzimele ramase de la plamadire sunt inactivate. Stabilitatea coloidală mustului fiert se datorează coagularii si precipitarii proteinelor instabile coloidal.

In urma fermentarii cu hamei, mustul se imbogaţeste cu produşi de aromă datorită reactiei Maillard care are loc, pierde din substanţele volatile din orz si pe cele formate in procesul de malţificare.

4.1.2 Drojdia de bere

Drojdiile reprezinta un grup taxonomic complex si heterogen de microorganisme monocelulare de tip eucariot, care se inmulţesc prin inmugurire, ca formă generală de reproducere. Denumirea de drojdie semnifica , in general, sedimentul care se formeaza după ce a avut loc fermentaţia alcoolică a musturilor .

Drojdia este un microorganism de formă ovală sau sferică, cu o dimensiune cuprinsa intre 5 si 10 microni, de 15 ori mai mare decat o bacterie. Este alcatuită dintr-o protoplasmă care conţine un nucleu inconjurat de o membrană celulară.

In componenţa ei , drojdia are:

- 45- 60 % substanţe azotoase;

- 15-35 % glucide;

- 2-12 % lipide;

- 6-12% substanţe minerale;

- urme de vitamine.

Substanţele azotoase conţinute in drojdie formeaza aproape 90 % din peretele celular. Drojdia conţine si aminoacizi liberi , acizi nucleici plus derivaţii lor.Glucidele din drojdia de bere sunt alcatuite din glucani si manani.

Lipidele variaza cu varsta si condiţiile de inmulţire.

Substanţele minerale conţinute in drojdia de bere sunt: P, Ca, Na, Mg, fosfaţi plus alte elemente in cantităţi mici, urme.

Vitaminele conţinute in drojdie, sunt in cantităţi mici, dar au un rol important in dezvoltarea fermentativă a drojdiei.

Drojdia se hrăneste cu zahărul din must, pe care il transformă in alcool si dioxid de carbon , proces insoţit de producerea unei mari cantităţi de căldură. Se mai degajă alcooli superiori, cum e cazul acizilor volatitli, esteri , aldehide, compuşi sulfurici, de aceea fiecare celulă produce gusturi si arome individuale.

Celulele de drojdie se inmulţesc prin inmugurire , acest proces având loc in must in timpul fazei de fermentaţie. Pe masură ce numărul celulelor creşte, se acumulează treptat un surplus de drojdie. O parte din aceste celule vor fii din nou folosite de până la 8- 10 ori, pentru a se asigura drojdia necesară noilor serii de decoct. Cantitatea ramasă, bogată in vitaminele din grupa B , se recoltează ,urmând a fii vândută.

Drojdiile utilizate sub formă de cultură la obţinerea diferitelor tipuri de bere, aparţin familiei Endomytaceae, subfamiliei Saccharomycoidae, tribului Saccharomycetae si genului Saccharomyces. Speciile de drojdie utilizate in fabricarea berii si care aparţin acestui gen sunt Saccharomyces cerevisiae Hansen si Saccharomyces carlsbergensis Hansen.

a)drojdia de bere (celule) b) drojdia de bere (propagator)

După criterii practice, drojdiile de bere se impart in drojdii de fermentaţie superioară (Saccharomyces cerevisiae) si drojdii de fermentaţie inferioară (Saccharomyces carlsbergensis).

Drojdia folosită la insamanţarea berii in această secţie de fermentare este drojdia de fermentaţie inferioară , Saccharomyces carlsbergensis.

Drojdiile de fermentaţie inferioară sunt drojdii ce fermentează zaharurile la 5-10 o C. După inmugurire , celulele se despart relativ usor , la microscop apărând de obicei celule singure sau in perechi. La sfarsitul fermetaţiei, celulele sedimentează, formând un depozit. Cantitatea de biomasă rezultată la sfarşitul perioadei de fermentare e de 3-4 ori mai mare decat cea iniţială. Pe langa capacitatea invertazică, drojdiile de fermentaţie inferioară au si capacitate melibiazică, ceea ce face ca acestea sa fermenteze rafinoza integral.

4.1.3 Preparate enzimatice

Preparatele enzimatice actioneaza asupra substanţelor proteice si le hidrolizează; prin aceasta, fracţiunile de proteine care ar produce tulburelile proteice sunt degradate, iar combinarea cu taninul nu mai are loc sau se face intr-o masura destul de mică.

Maturex L

Maturex-ul este o alfa-acetolactat-decarboxilază purificată , produsă de o specie de Bacillus subtilis. Aceasta impiedică formarea diacetilului prin cataliyarea decarboxilării alfaacetolactatului până la acetoină. Ca urmare, timpul de maturare a berii poate fi sensibil scurtat sau chiar complet suprimat. Produsul este un lichid de culoare brună cu o densitate de aproximativ 1,2g/ml.

Preview document

Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 1
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 2
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 3
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 4
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 5
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 6
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 7
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 8
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 9
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 10
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 11
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 12
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 13
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 14
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 15
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 16
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 17
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 18
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 19
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 20
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 21
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 22
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 23
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 24
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 25
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 26
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 27
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 28
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 29
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 30
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 31
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 32
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 33
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 34
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 35
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 36
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 37
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 38
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 39
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 40
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 41
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 42
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 43
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 44
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 45
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 46
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 47
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 48
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 49
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 50
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 51
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 52
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 53
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 54
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 55
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 56
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 57
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 58
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 59
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 60
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 61
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 62
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 63
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 64
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 65
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 66
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 67
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 68
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 69
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 70
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 71
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 72
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 73
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 74
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 75
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 76
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 77
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 78
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 79
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 80
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 81
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 82
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 83
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 84
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 85
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 86
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 87
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 88
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 89
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 90
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 91
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 92
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 93
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 94
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 95
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 96
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 97
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 98
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 99
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 100
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 101
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 102
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 103
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 104
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 105
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 106
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 107
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 108
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 109
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 110
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 111
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 112
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 113
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 114
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 115
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 116
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 117
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 118
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 119
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 120
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 121
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 122
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 123
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 124
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 125
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 126
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 127
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 128
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 129
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 130
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 131
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 132
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 133
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 134
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 135
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 136
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 137
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 138
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 139
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 140
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 141
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 142
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 143
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 144
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 145
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 146
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 147
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 148
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 149
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 150
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 151
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 152
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 153
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 154
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 155
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 156
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 157
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 158
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 159
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 160
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 161
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 162
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 163
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 164
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 165
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 166
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 167
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 168
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 169
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 170
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 171
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 172
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 173
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 174
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 175
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 176
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 177
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 178
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 179
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 180
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 181
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 182
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 183
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 184
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 185
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 186
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 187
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 188
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 189
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 190
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 191
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 192
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 193
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 194
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 195
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 196
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 197
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 198
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 199
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 200
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 201
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 202
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 203
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 204
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 205
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 206
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 207
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 208
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 209
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 210
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 211
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 212
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 213
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 214
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 215
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 216
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 217
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 218
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 219
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 220
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 221
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 222
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 223
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 224
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 225
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 226
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 227
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 228
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 229
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 230
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 231
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 232
Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere - Pagina 233

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea unei Sectii de Fermentare dintr-o Fabrica de Bere.doc

Alții au mai descărcat și

Studiul Procesului Tehnologic de Obtinere a Berii si Controlul Calitatii Berii Conform Planului Haccp - Determinarea Oligoelementelor din Cateva Tipuri de Bere

CUVÂNT ÎNAINTE Datele prezentate în această lucrare se bazează pe rezultatele obţinute sub îndrumarea şi ajutorul Dl. Prof. univ. Dr. Iosif Gergen...

Tehnologia Berii

1.INTRODUCERE Berea este o băutură alcoolică nedistilată, obţinută prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malţ, apă şi fiert cu...

Fermentarea Berii in Tancuri Cilindro - Conice

III . DESCRIEREA PROCESULUI TEHNOLOGIC : 1 . Polisarea si macinarea Polisarea se mai numeste si lustruirea maltului si consta în îndepartarea...

Stagiul actual al cercetării în industria obținerii berii cu drojdii imobilizate

REZUMAT Metodele de imobilizare a microorganismelor au castigat atentia in ultimi anii si au fost cu succes aplicate in producerea de: alcool...

Efectuarea Analizei Senzoriale a Materiilor Prime din Industria Berii

ARGUMENT Berea este o bautura aparte, chiar speciala. O tablita sumeriana de acum 6000 de ani aducea omenirii secretul fabricarii acestei...

Tehnologia Berii - Aliment și Medicament

Berea este o băutură slab alcoolică, nedistilată, obţinută prin fermentare, cu ajutorul drojdiei, a unui must fabricat din malţ, apă şi hamei,...

Berea ca Produs Finit

Capitolul I Generalităţi. Berea a fost fabricată încă din epoca asirienilor şi egiptenilor. De aproximativ 90-100 ani, fabricarea berii este...

Tehnologii, Utilaje și Calcule în Industria Berii

1. Partea teoretică 1.1.Tema proiectului Să se proiecteze o secţie de fermentare a mustului de bere în tancuri cilindro-conice cu o capacitate...

Te-ar putea interesa și

Berea

TEMA PROIECTULUI Sa se intocmeasca bilantul de materiale si caloric de plamadire –zaharificare dintr-o sectie de brasaj a unei fabrici de bere cu...

Bilantul de Materiale si Caloric pentru Operatia de Plamadire – Zaharificare dintr-o Sectie de Brasaj a unei Fabrici de Bere

Berea Berea este o băutură alcoolică nedistilată, spumantă, saturată natural cu CO2, cu gust si aroma caracteristice. Berea este un sistem...

Proiect Fermentative - Berea

TEMA PROIECTULUI Sa se intocmeasca bilantul de materiale si caloric de plamadire –zaharificare dintr-o sectie de brasaj a unei fabrici de bere cu...

Brasajul

Tema proiectului: Să se întocmească bilanţul de materiale şi bilanţul caloric pentru operaţia de plămădire-zaharificare dintr-o secţie de brasaj a...

Ai nevoie de altceva?