Analiza evolutiei flotei de transport maritim la nivelul UE

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Analiza evolutiei flotei de transport maritim la nivelul UE.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx, ppt de 84 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

CAPITOLUL 1

CONSIDERAȚII TEORETICE PRIVIND NOILE TEHNOLOGII ÎN TRANSPORTUL MARITIM

1.1. Concepte tehnologice în transportul maritim

În industria navală au fost introduse noi tehnologii, dintre acestea vor fi prezentate conceptul internetul lucrurilor și internetul navelor.

Conceptul internetul lucrurilor (IoT) utilizează elemente cum ar fi: bază de date, cititor, cip și un sistem GPS. Acestea urmăresc în detaliu fiecare operațiune desfășurată în transporturi.

În lanțul logistic datele pasive sunt tranformate în inteligența țintă a afacerii. Acest lucru îmbunătățește comenzile primite, precizia, performanța generală și previzibilitatea.

Odată cu dezvoltarea științei și a tehnologiei, percepția traficului, comunicarea, procesarea informațiilor, inteligența artificială și sistemul de informații privind transportul maritim au devenit importante în sprijinirea realizării acestuia de aceea este propus internetul navelor (IoV) pentru a integra toate aceste tehnologii avansate într-o platformă care să răspundă cerințelor transporturilor internaționale și regionale. Scopul este de a analiza modul în care să beneficieze pentru a îmbunătăți eficiența și siguranța transportului maritim și promovarea dezvoltării transportului. IoV este introdus și în arhitectura navelor.

Pentru analizare datelor s-a dezvoltat aplicația cu numele de Cloud Bases Solution care este instalată în departamentul de control și astfel containerele de exemplu pot fi repoziționate fără costuri suplimentare. Există combinația de aplicații și servicii bazate pe cloud ce permite companiilor de transport să răspundă și să găsească o soluție rapid. Altă aplicație, Connected Applications necesită un mijloc fiabil și eficient de transmitere a datelor. Dar progresele tehnologice vor permite aplicațiilor să transmită date între ele.

Deși schimbul electronic de date a fost folosit ca o comunicare pentru o perioadă lungă de timp în industria navală, transmisia de date a fost compromisă din cauza standardelor și formatelor.[19]

90% din mișcarea comercială se realizează pe calea navală datorită costului ridicat al transportului aerian. Înainte de a apărea nave complet autonome, se încearcă cele controlate de la distanță care pot fi direcționate de la un centru de comandă.

Datorită dezvoltării tehnologiilor și voiajele pot fi îmbunătățite în privința mentenanței și managementul, care pun în evidență modul preventiv atunci când operațiunile sunt întrerupte, sau pot fi îmbunătățite economic pentru a oferi plus de valoare soluțiilor inteligenței artificiale.

Industria este motivată economic, având în vedere că inteligența artificială (AI) acționează ca o punte tehnologică ce face legătura între eficiență, rezultatele financiare și de mediu în cadrul conectivității[13]

Conectivitatea IoT poate transforma operațiunile zilnice în rețele logistice. Astfel se reduc problemele cum ar fi: perioadele de întrerupere sau procesele de raționalizare, de exemplu portul Rotterdam unde există un flux continuu privind navele în doc, macarale și containere. Terminalul funcționează la capacitate maximă, înregistrând o productivitate a containerelor cu 25-50% mai mult decât oricare alt port concurent

Conectivitatea a fost susținută de furnizorul de rețea Ericsson. La sfârșitul anului 2017 compania Cargotec din Finlanda, a semnat un acord cu Orange Business Services pentru a dezvolta o rețea globală de manipulare. Cargotec este de acord să folosească conectivitatea pentru a menține bunurile în mișcare eficientă și în siguranță. Orange Business Services intenționează să integreze inteligența, își propune să devină lider în manipularea inteligentă a mărfurilor.[15]

Inteligența artificială conectează date și operațiuni de orientare proactivă pentru a menține navele cât mai mult în mișcare folosind datele dintr-un lanț de informații conectat la toate sursele externe aceasta îndrumă căpitanii navelor să ia decizii mai profitabile în funcție de condițiile meteo, de timpul de încărcare a porturilor sau de congestionarea rutelor.

Conectivitatea prin satelit folosește sateliți pentru a lega echipamente, sisteme, mașini sau orice conține transmițător de date.

Maersk este compania care beneficiază de lanțul de aprovizionare lider în tehnologia de urmărire și monitorizare a containerelor și terminalelor automate.

Pentru un serviciu total, companiile vor avea nevoie de conectivitate pentru a urmări și a asigura atât marfa cât și echipamentele. Armatorii care doresc să beneficieze de operarea navelor într-un mod actual vor avea nevoie de această tehnologie de conectivitate prin satelit și de monitorizare la distanță.

Pe lângă dezvoltarea de date și IoT se adaugă IoV pentru a aborda arhitectura, caracteristicile și aplicațiile navelor. Construcția sistemul IoV se află încă în stadiul de pregătire.

Fisiere in arhiva (2):

  • Analiza evolutiei flotei de transport maritim la nivelul UE.docx
  • Analiza evolutiei flotei de transport maritim la nivelul UE.ppt

Bibliografie

[1] Agnieszka T., Sylwia W., Risk assessment issues in the process of freight transport performance, Wroclaw University of Science and Technology, 2017
[2] Markus F., Frank T., Digitization in maritime logistics — What is there and what is missing?, Germany Osnabrueck University , 2017
[3] Nicolae F., Logistică portuară, E-learning Platform of Naval Academy Mircea cel Bătrân Pres, 2019, www.adlanmb.ro
[4] Zhe T., Fushun L., Zhixiong L.., Reza M., Yingchun X., The Development of Key Technologies in Applications of Vessels Connected to the Internet, China, Ocean University of China; Iowa State University,USA, 2017
[5] UNCTAD, Review of maritime transport, report by the UNCTAD secretariat, UN, New York and Geneva , 2016
[6] UNCTAD, Review of maritime transport, report by the UNCTAD secretariat, UN, New York and Geneva , 2017
[7] UNCTAD, Review of maritime transport, report by the UNCTAD secretariat, UN, New York and Geneva , 2018
[8]www.researchgate.net/publication/280312588_PLANNING_AND_ORGANIZATION_OF_PRODUCTION_IN_THE_SHIPYARDS
[9]www.researchgate.net/publication/317636923_KEY_TRENDS_IN_THE_GLOBAL_PORT_DUE_TO_TRAFFIC_VOLUMES
[10]www.researchgate.net/publication/326776380_Port_reform_-_key_aspect_of_globalization
[11]www.researchgate.net/publication/326776464_The_quality_of_port_services_-_an_important_factor_in_port_competition
[12] www.en.wikipedia.org/wiki/Maersk_Line#Fleet
[13] www.floship.com/5-ways-technology-is-disrupting-the-shipping-industry/
[14]www.marinemec.com/news/view,ai-machine-learning-and-maritime-sustainability_55703.htm
[15]www.marinemec.com/news/view,iot-takes-maritime-beyond-just-ships_50214.htm
[16]www.mckinsey.com/industries/travel-transport-and-logistics/our-insights/the-future-of-automated-ports
[17]www.portofconstantza.com/apmc/portal/static.do?package_id=st_generale&x=load
[18]www.raconteur.net/finance/technology-digital-port
[19]www.shippingandfreightresource.com/5-technologies-shaking-freight-industry/
[20]www.ship-technology.com/features/smart-ports-increasing-efficiency-cutting-costs/
[21] www.vesseltracking.net/ship/magleby-maersk-9619957
[22] www.vesseltracking.net/ship/venta-maersk-9775763

Alte informatii

Calculul economic pentru voiajul pe ruta Shanghai - Piraeus