Campanii de promovare a turismului

Licență
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 51 în total
Cuvinte : 13607
Mărime: 2.04MB (arhivat)
Publicat de: Costin C.
Puncte necesare: 10

Extras din licență

INTRODUCERE

Turismul reprezintă un fenomen economico-social propriu civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa societăţii şi ca atare aflat într-o relaţie de intercondiţionalitate cu aceasta.

Turismul românesc are reale şanse de revigorare, putând deveni un element dinamizator al întregii economii naţionale, în condiţiile în care el face obiectul unei strategii unitare, coerente şi realiste stabilite la nivel macroeconomic, pe baza urmăririi unor obiective de dezvoltare durabilă a turismului. Turismul montan trebuie sa devină o componentă de bază a acestei strategii, având în vedere potenţialul turistic de care dispune, experienţa de exploatare, cererea potenţială internă şi externă.

Strategiei stabilite la nivel naţional trebuie să i se coreleze strategiile elaborate în plan regional, local, la nivelul staţiunii sau întreprinderii turistice.

Acest lucru este posibil în condiţiile în care, în paralel cu descentralizarea activităţii turistice, cu privatizarea societăţilor de turism şi cu clarificarea proprietăţii funciare, administraţia centrală va crea un cadru legislativ, fiscal şi organizatoric favorabil dezvoltării turismului montan şi cointeresării investitorilor particulari şi societăţilor de turism în acest sens.

În larga paletă a formelor de turism, turismul montan deţine un loc aparte; muntele a reprezentat dintotdeauna o destinaţie preferată pentru refacere, odihnă, aventură sau alte nevoi socio-culturale. În acelaşi timp, zona montană a atras atenţia investitorilor şi organizatorilor de turism, datorită oportunităţilor oferite pentru dezvoltarea unei activităţi turistice eficiente, astfel că putem vorbi astăzi despre existenţa, pe plan mondial, a unei oferte complexe, diversificate (pentru toate gusturile şi disponibilităţile băneşti) şi de mare atractivitate.

Tema aleasă de mine, Campanii de promovare a turismului în România, este una de actualitate, întrucât astăzi tot mai multe persoane aleg să-și petreacă vacanța în țara noastră, precum și să-și dezvolte adevărate afaceri, cu un potențial economic uriaș în domeniul turismului. De asemenea, și faptul că suntem printre puținele țări europene care se bucură de adevărate minunății ale naturii m-a determinat să aleg această temă.

În această lucrare voi trata promovarea, cu aspectele sale fundamentale, campanii internaționale de succes și relațiile publice, ceea ce cuprinde promovarea turistică în România și relațiile cu presa, precum și importanța relațiilor publice în turism, şi analizarea zonelor cu potențial turistic din țara noastră și unele din campaniile de promovare ale turismului românesc.

Din punctul meu de vedere ar trebui ca turismul în țara noastră să fie mult mai mult promovat deoarece avem un spaţiu geografic cu deosebite puncte de interes, care dezvoltate pot aduce la o creștere economică evidentă la bugetul de stat.

Atâta timp cât ofertele turistice sunt foarte diversificate și într-o dezvoltare continuă și țara noastră poate ajunge la un nivel mai înalt în turism cu ajutorul unei strategii de piață bine pusă la punct și respectată întocmai.

Planurile de promovare și rolurile bine definite, precum și un antreprenor de succes vor ajuta întotdeauna un loc cu potențial turistic.

Lucrarea de față cuprinde noțiuni referitoare la importanța promovării turistice, modul de realizare a acesteia, însă și date cu privire la două dintre cele mai importante campanii de promovare a turismului românesc.

CAPITOLUL 1

Promovarea - aspecte fundamentale

În relaţiile cu mediul economico-social, cu piaţa, întreprinderea de servicii turistice îşi orientează eforturile spre o permanentă şi complexă comunicare, scop care presupune o informare şi o influenţare atentă a consumatorilor, intermediarilor şi a marelui public.

Evoluţia actuală a turismului internaţional e caracterizată de profunda reînnoire a ofertei turistice mondiale, în special prin dezvoltarea unei game de produse turistice noi, superioare atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ.

Existenţa pe piaţa internaţională a unei palete foarte diversificate a ofertei turistice la prestaţii şi facilităţi, creează o concurenţă deosebit de puternică între destinaţii sau produse turistice, ceea ce face ca menţinerea sau pătrunderea pe noi pieţe să se facă printr-o activitate de promovare neîntreruptă, agresivă şi alegând formele şi mijloacele cele mai eficiente. În consecinţă, acţiunile de promovare a serviciilor turistice desfăşurate în condiţii de eficienţă duc la obţinerea succesului întreprinderii de turism.

Atenţia acordată de toate ţările activităţii de promovare a ofertei turistice, rezultă şi din fondurile alocate, bugetul promoţional pe plan mondial, sporind cu aproximativ 10% în fiecare an.

Bibliografie

1. Bruhn M., Marketing, Editura Economică, Bucureşti, 1999

2. Cristureanu Cristina, Economia şi politica turismului internaţional, Editura Abeona, Bucureşti 2007

3. Dibb S., Simkin L., Pride W.M. şi Flervell O.C. Marketing: Concepts and Strategies, a doua ediţie europeană, Hougton – Miffin, Londra, 1994.

4. Dindire Laura, Promovarea afacerilor interne și internaționale – o abordarea sistemică, Editura Universitară, București, 2011

5. Enache Elena, Mihaela Asandei, Iuliana Ciochină, Andreea-Daniela Gangone, Nicoleta Cîrjilă, Răzvan Decuseară, Marketing, Editura Independența Economică, Pitești, 2010

6. Firoiu Daniela, Economia Turismului si Amenajarea turistică a teritoriului, Editura Sylvi 2003

7. Goldman J., Public Relation in the Marketing-Mix, Crain Books, Chicago, 1984

8. Horner S., Swarbrook J., Marketing Tourism Hospitality and Leisure in Europe, International Thmson Business Press, Londra, 1996

9. Iordache Carmen Maria, Iuliana Cebuc, Dorin Hoarcă, Tehnica operațiunilor de turism, Editura Independența Economică, Pitești, 2009

10. Istrate I. Bran F. Roşu A.G., Economia turismului şi mediului înconjurător, Editura Economică, 2005, Bucureşti

11. Kotler Ph., Managementul marketingului, Editura Teora, Bucureşti, 1997

12. Matthews, Buzell, Levitt şi Frank, Marketing: An Introductory Analysis, McGrow Hill, 1964

13. Meghişan Gh, Nistorescu T., Bazele marketingului, Editura Economică, Bucureşti, 1998

14. Moarcăs Octavian – Relatii Publice sectoriale, Editura Independentei Economica, Piteşti, 2007

15. Moarcăs Octavian, Laura Dindire, Cristina Pandelica, Magda Grossu, Cristian Morozan - Strategii promoţionale - Culegere de aplicaţii şi studii de caz, Ed Independentă Economică, Piteşti, 2005

16. Puiu Alexandru, Management în afaceri economice. Promovare, contractare, negociere, Independența Economică, Pitești, 2008

17. Rusu Flaviu Cătălin – Relatii Publice si publicitate metode si instrumente –Ed Institutul European, 2004

18. http://www.ziare.com/articole/romania+land+of+choice Data accesări 21.03.2013

19. http://www.litoralulromanesc.ro/descriere_mamaia.htm Data accesări 24.04.2013

20. http://www.litoralulromanesc.ro/descriere_eforie_nord.htm Data accesări 24.04.2013

21. http://ro.wikipedia.org/wiki/Eforie_Nord,_Constan%C8%9Ba Data accesări 24.04.2013

22. http://www.wall-street.ro/articol/Turism/114637/jean-michel-jarre-dorit-intr-o-campanie-de-promovare-a-turismului-din-romania.html Data accesări 28.04.2013

23. ISTORIA COCA-COLA DE LA 1886 PANA IN PREZENT http://www.e-scoala.ro/comunicare/istoria_coca_cola.html Data accesări 23.11.2012

24. http://www.carpathiangarden.ro/ Data accesări 05.03.2013

25. http://monitorul.com.ro/national/noul-slogan-al-romaniei-explore-the-carpathian-garden-14219.html Data accesări 21.03.2013

Preview document

Campanii de promovare a turismului - Pagina 1
Campanii de promovare a turismului - Pagina 2
Campanii de promovare a turismului - Pagina 3
Campanii de promovare a turismului - Pagina 4
Campanii de promovare a turismului - Pagina 5
Campanii de promovare a turismului - Pagina 6
Campanii de promovare a turismului - Pagina 7
Campanii de promovare a turismului - Pagina 8
Campanii de promovare a turismului - Pagina 9
Campanii de promovare a turismului - Pagina 10
Campanii de promovare a turismului - Pagina 11
Campanii de promovare a turismului - Pagina 12
Campanii de promovare a turismului - Pagina 13
Campanii de promovare a turismului - Pagina 14
Campanii de promovare a turismului - Pagina 15
Campanii de promovare a turismului - Pagina 16
Campanii de promovare a turismului - Pagina 17
Campanii de promovare a turismului - Pagina 18
Campanii de promovare a turismului - Pagina 19
Campanii de promovare a turismului - Pagina 20
Campanii de promovare a turismului - Pagina 21
Campanii de promovare a turismului - Pagina 22
Campanii de promovare a turismului - Pagina 23
Campanii de promovare a turismului - Pagina 24
Campanii de promovare a turismului - Pagina 25
Campanii de promovare a turismului - Pagina 26
Campanii de promovare a turismului - Pagina 27
Campanii de promovare a turismului - Pagina 28
Campanii de promovare a turismului - Pagina 29
Campanii de promovare a turismului - Pagina 30
Campanii de promovare a turismului - Pagina 31
Campanii de promovare a turismului - Pagina 32
Campanii de promovare a turismului - Pagina 33
Campanii de promovare a turismului - Pagina 34
Campanii de promovare a turismului - Pagina 35
Campanii de promovare a turismului - Pagina 36
Campanii de promovare a turismului - Pagina 37
Campanii de promovare a turismului - Pagina 38
Campanii de promovare a turismului - Pagina 39
Campanii de promovare a turismului - Pagina 40
Campanii de promovare a turismului - Pagina 41
Campanii de promovare a turismului - Pagina 42
Campanii de promovare a turismului - Pagina 43
Campanii de promovare a turismului - Pagina 44
Campanii de promovare a turismului - Pagina 45
Campanii de promovare a turismului - Pagina 46
Campanii de promovare a turismului - Pagina 47
Campanii de promovare a turismului - Pagina 48
Campanii de promovare a turismului - Pagina 49
Campanii de promovare a turismului - Pagina 50
Campanii de promovare a turismului - Pagina 51

Conținut arhivă zip

  • Campanii de promovare a turismului.doc

Alții au mai descărcat și

Importanța creării unei echipe de succes

Tema aleasă prezintă o importanţă deosebită în domeniul managementului deoarece prezintă etapele necesare în modul de constituire şi în motivarea...

Managementul resurselor umane în strategia de dezvoltare a unei regii autonome

1.1. ORIGINI ŞI CONCEPTE Strategia este un termen care îşi are originea în grecescul strategia, care înseamnă ,,comanda generalului”. În domeniul...

Strategii și tactici în negocierea internațională

INTRODUCERE Comparativ cu piaţa internă negocierile comerciale purtate cu partenerii străini se caracterizează printr-o mai mare complexitate...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Rolul agențiilor de turism în promovarea serviciilor românești

Introducere „Orice pas al unei călătorii devine o aventură a cunoaşterii; la fiecare pas mori şi învingi de bucurie, ineditul te face să renaşti,...

Dezvoltarea și Promovarea Serviciilor Turistice

Introducere Societatea contemporană se orientează din ce în ce mai mult spre servicii, existând din ce în ce mai multe opinii conform cărora ea...

Promovarea vânzărilor în turism - studiu de caz pentru agenția Micomis Travel Tour Brașov

Capitolul I Marketing-baza promovării 1.1. Conceptul şi mixul de marketing în domeniul turismului Termenul de marketing (de origine...

Produsul turistic al unei societăți de turism și promovarea lui cu referire la SC Inter-Tour SRL Bacău

CAPITOLUL I PRODUSUL TURISTIC: CONCEPT, PARTICULARITĂŢI, COMPONENTE STRUCTURALE 1.1. Produsul turistic: concept, particularităţi, componente...

Branding - Promovarea Olteniei

Introducere Lucrarea de faţă îşi propune să schiţeze un program de promovare a unei zone turistice cu un potenţial turistic de netăgăduit, din...

Relațiile publice - componentă a promovării cu referire la agenția de turism Inter-Tour Bacău

Introducere Domeniul relaţiilor publice a beneficiat, mai ales în ultimele decenii, de o explozie a titlurilor. Piaţa cărţilor de relaţii publice...

Campanie de promovare - agenția de turism Transilvania Tour

Campanie de promovare: Transilvania Tour. „2 plus 2 (Platesc DOI si merg PATRU)” 1.Descrierea agentiei: Transilvania Tour este o societate...

Brandul de țară - Australia și Noua Zeelandă

Introducere In ultimii 20 de ani, tot mai multe tari cheltuiesc sume consistente pentru a-si promova valorile nationale cu scopul de a atrage...

Ai nevoie de altceva?