Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval

Licență
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 4 fișiere: doc
Pagini : 112 în total
Cuvinte : 37339
Mărime: 674.75KB (arhivat)
Puncte necesare: 13
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Drd. Fotache Lăcrămioara

Cuprins

  1. CAP.1. SERVICIILE DE TRANSPORT 1
  2. 1.1. Încadrarea transporturilor în conceptul de servicii 1
  3. Feroviar 6
  4. Feroviar 6
  5. 1.2. Clasificarea serviciilor de transport 8
  6. 1.3. Obiectul şi importanţa serviciilor de transport 9
  7. 1.4. Particularităţile serviciilor de transport 11
  8. CAP.2. SERVICIILE DE TRANSPORT MARITIM SI NAVAL 13
  9. 2.1. Apariţia transportului naval 13
  10. 2.2. Serviciile de transport maritim 15
  11. - caracteristici şi elemetele de bază - 15
  12. 2.2.1. Caracteristicile transportului maritim 17
  13. 2.2.2. Avantajele transportului maritim 18
  14. 2.2.3. Scopul şi elementele transportului maritim 20
  15. 2.2.4. Politica UE în domeniul trasporturilor maritime 26
  16. 2.3. Serviciile de trasport fluvial – importanţa şi premisele dezvoltării economice 31
  17. 2.3.1. Perspectiva transportului fluvial containerizat în 33
  18. contextul exploatării Canalului Dunăre – Main – Rhin 33
  19. 2.3.2. Conectarea transporturilor fluviale româneşti 36
  20. la reţeaua europeană de transporturi 36
  21. CAP. 3 MANAGEMENTUL PORTUAR 38
  22. 3.1. Obiectivele managementului portuar 38
  23. 3.2 Instrumentele managementului portuar 40
  24. 3.3 Decizia în managementul portuar 44
  25. CAP.4. ASIGURAREA INFRASTRUCTURII SERVICIILOR DE TRANSPORT NAVAL PE SECTORUL DUNĂRII MARITIME – STUDIU DE CAZ PE ADMINISTRAŢIA FLUVIALĂ A DUNĂRII DE JOS – R.A. GALAŢI 48
  26. 4.1. Statutul Dunării şi obligaţiile României ca stat riveran 48
  27. 4.2.PREZENTAREA GENERALĂ A REGIEI AUTONOME ADMINISTRAŢIA FLUVIALĂ A DUNĂRII DE JOS GALAŢI 51
  28. 4.2.1. Organizarea juridică 51
  29. 4.2.2. Descrierea obiectului de activitate 52
  30. 4.2.3. Structura organizatorică 57
  31. STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A.F.D.J. - RA GALAŢI 59
  32. 4.2.4. Mediul concurenţial 60
  33. 4.3.Diagnostigarea strategică privind activitatea desfăşurată de A.F.D.J. – R.A. GALAŢI 63
  34. 4.3.1. Diagnosticarea resurselor umane 64
  35. 4.3.2. Diagnosticare economico – financiară 68
  36. 4.3.3. Analiza indicatorilor fizici 68
  37. 4.3.4. Analiza bugetului de venituri şi cheltuieli 74
  38. PUNCTE SLABE 80
  39. OPORTUNITĂŢI 80
  40. 4.3.5. Diagnosticarea resurselor tehnice 81
  41. 4.3.6. Sinteza oportunităţilor şi ameninţărilor 82
  42. 4.3.7. Sinteza punctelor tari şi punctelor slabe 84
  43. CAP.5. EVOLUŢIA SERVICIILOR DE TRANSPORT NAVAL 86
  44. PE SECTORUL DUNĂRII MARITIME LA A.F.D.J. – R.A. GALAŢI 86
  45. 5.1. Evoluţia traficului de nave pe Dunărea Maritimă 86
  46. 5.2. Evoluţia traficului de mărfuri pe Dunărea Maritimă 96
  47. CONCLUZII 103
  48. BIBLIOGRAFIE: 107

Extras din licență

CAP.1. SERVICIILE DE TRANSPORT

1.1. Încadrarea transporturilor în conceptul de servicii

Serviciile sunt unele din cele mai discutate teme din literatura economică de specialitate care abordează o problemă largă, în centrul preocupărilor situându-se: caracterul muncii prestate în acest domeniu de activitate, delimitarea, natura şi conţinutul activităţii respective, clasificarea serviciilor precum şi implicaţiile atât de variate şi însemnate ale dezvoltării lor asupra creşterii producţiei de bunuri de consum materiale şi sporirea eficienţei economice şi sociale.

Sfera serviciilor este extrem de largă şi eterogenă din punct de vedere al elementelor componente, în această categorie putând fi incluse o serie de ramuri, subramuri şi activităţi ale sferei producţiei materiale, precum şi ramuri, subramuri şi activităţi ale sferei nemateriale.

Deşi în majoritatea cazurilor, munca prestatoare de servicii nu se concretizează în bunuri materiale, iar producţia serviciilor coincide, în general, cu consumul lor, aceste particularităţi nu caracterizează pe deplin serviciile şi se referă numai la o parte dintre acestea. Sfera serviciilor cuprinde şi unele activităţi, în care rezultatul muncii este încorporat în bunuri materiale şi unde consumul serviciilor nu coincide cu prestarea lor (de exemplu, activitatea de proiectare). Tot pe baza acestor particularităţi nu pot fi excluse din sfera serviciilor transportul, aprovizionarea, desfacerea, telecomunicaţiile etc.

Din diferitele sfere de activitate se poate constata că dacă unele ramuri sau subramuri ale activităţii umane au ca rezultat final produsul, care poate şi trebuie să fie destinat consumului, scopul activităţii altora constă în asigurarea desfăşurării normale a unor faze premergătoare procesului de fabricaţie nemijlocită sau asigurarea intrării în exploatare şi funcţionării în condiţii normale ale produselor în consum, întreţinerea, transportul, repararea lor etc. Tocmai aceste activităţi constituie o parte importantă a serviciilor şi totodată una din trăsăturile lor carateristice. În consecinţă, prin această categorie de servicii putem înţelege acea formă a activităţii umane care se depune anterior, paralel, sau ulterior creării produsului finit şi care are ca scop asigurarea condiţiilor pentru pregătirea procesului de producţie, pentru funcţionarea normală a mijloacelor de muncă din sfera producţiei materiale sau a obiectelor de consum, care au ieşit deja din sfera producţiei, în procesul utilizării sau consumării lor. Cu toate că, nu se referă la toate formele de servicii, ci mai ales la serviciile materiale, aceste trăsături prezintă o importanţă deosebită întrucât precizează existenţa serviciilor în sfera producţiei materiale propriu-zise. O bună parte dintre aceste genuri de servicii se desfăşoară însă în sfera repartiţiei, schimbului şi consumului. În aceste cazuri activităţile depuse pentru prestarea serviciului nu au ca scop direct crearea de bunuri materiale noi, ci se depun anterior, paralel sau ulterior creării produsului finit. Tocmai relaţiile care se creează în legătură cu repartiţia, schimbul şi consumul produselor finite fac ca aceste activităţi să îmbrace forma serviciilor. În această categorie pot fi incluse comerţul, aprovizionarea tehnico – materială, alimentaţia publică, transportul etc.

Cea de a doua trăsătură caracteristică a majorităţii serviciilor şi respectiv un alt criteriu important de delimitare a acestora de ansamblul activităţii umane o constituie faptul că producerea lor coincide, în cele mai multe cazuri, cu consumul lor. Producţia materială propriu-zisă se caracterizează prin aceea că rezultatul ei, respectiv produsul, are o existenţă şi o utilizare independentă, în timp şi în spaţiu, de procesul de fabricaţie. Spre deosebire de aceasta, caracteristic majorităţii serviciilor este faptul că procesul de prestare a serviciului coincide cu consumarea, respectiv întrebuinţarea lui, cele două faze desfăşurându-se concomitent în timp şi în spaţiu.

O altă caracteristică a activităţii prestatoare de servicii şi totodată un alt criteriu de delimitare a sferei serviciilor constă în aceea că într-o serie de cazuri ea se resfrânge direct asupra omului, societăţii în ansamblu sau asupra naturii. Este cazul diferitelor forme de învăţământ, ocrotirii sănătăţii, activitatea de conducere a societăţii, al serviciilor de ocrotire a mediului ambiant etc.

În lumina acestor criterii se pot defini serviciile ca activităţi din sfera producţiei materiale sau nemateriale care, fie că preced procesul de creare a produsului finit, contribuind la pregătirea lui, fie că sunt legate de produsele care au ieşit deja din sfera producţiei sociale, fie că se caracterizează în anumite efecte utile care se răsfrâng direct asupra omului, societăţii în ansamblu sau asupra naturii, trăsătura generală a majorităţii lor constituind-o faptul că prestarea lor coincide cu întrebuinţarea, consumarea lor, în timp şi în spaţiu.

Pentru determinarea locului şi rolului serviciilor, pentru dezvăluirea contribuţiei lor la crearea venitului naţional şi la ridicarea nivelului de trai al populaţiei nu este suficientă numai delimitarea lor de celelalte sfere ale activităţii economice şi sociale, aşa cum nu este suficientă numai împărţirea lor între cele două sfere: cea a producţiei materiale şi cea nematerială.

Un prim criteriu de clasificare a serviciilor poate fi locul şi rolul diferitelor genuri de servicii în crearea venitului naţional. Din acest punct de vedere activităţile depuse în sfera serviciilor pot fi împărţite în (a se vedea schema nr.1) : productive - serviciile de producţie, componente de bază a sectorului serviciilor şi factor important al creşterii productivităţii muncii; neproductive - serviciile de agrement, a organelor de apărare, menţinerea ordinii publice, a organelor judiciare, de asigurări etc.

Un alt criteriu de clasificare a serviciilor îl constituie conţinutul lor social – economic, după care ele se pot împarţi în: servicii fără caracter economic şi servicii cu caracter economic.

Serviciile cu caracter economic alcătuiesc o grupă omogenă şi se caracterizează prin aceea că îndeplinesc o funcţie economică. În cadrul lor putem deosebi două mari categorii: servicii de producţie şi servicii de consum. Această împărţire nu se referă la caracterul productiv sau neproductiv al acestora, ci este o transpunere în sfera serviciilor a împărţirii produsului social în mijloc de producţie şi bunuri de consum.

Preview document

Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 1
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 2
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 3
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 4
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 5
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 6
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 7
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 8
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 9
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 10
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 11
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 12
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 13
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 14
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 15
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 16
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 17
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 18
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 19
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 20
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 21
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 22
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 23
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 24
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 25
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 26
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 27
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 28
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 29
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 30
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 31
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 32
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 33
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 34
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 35
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 36
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 37
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 38
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 39
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 40
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 41
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 42
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 43
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 44
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 45
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 46
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 47
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 48
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 49
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 50
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 51
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 52
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 53
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 54
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 55
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 56
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 57
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 58
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 59
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 60
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 61
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 62
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 63
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 64
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 65
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 66
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 67
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 68
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 69
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 70
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 71
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 72
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 73
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 74
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 75
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 76
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 77
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 78
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 79
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 80
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 81
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 82
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 83
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 84
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 85
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 86
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 87
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 88
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 89
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 90
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 91
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 92
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 93
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 94
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 95
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 96
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 97
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 98
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 99
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 100
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 101
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 102
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 103
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 104
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 105
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 106
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 107
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 108
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 109
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 110
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 111
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 112
Managementul portuar - evoluția serviciilor de transport naval - Pagina 113

Conținut arhivă zip

  • Managementul Portuar - Evolutia Serviciilor de Transport Naval
    • CUPRINS.doc
    • Managementul Portuar - Evolutia Serviciilor de Transport Naval.doc
    • Pagina coperta.doc
    • Prima pagina.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul în Transportul Aerian Internațional

Introducere Transporturile internationale sunt numite metaforic „aparatul circulator al întregii economii mondiale”, fiind mijloc efectiv de...

Influențe ale Mobilității asupra Operațiilor Forțelor Terestre

INTRODUCERE În noul context al revoluţiei tehnologice, s-au putut şterge limitele geografice ale luptei armate, s-au creat mijloace moderne de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Pozitia Judetului Giurgiu în Cadrul Regiunii 3 Sud-Muntenia

Capitolul I – Caracteristici generale Giurgiu aparţine Regiunii Sud-Muntenia, dezvoltată sub semnul sectorului auto, a industriei petroliere şi,...

Management Portuar - Note de Curs

CAPITOLUL I Portul maritim 1.1 Locul, rolul şi importanţa administrării eficiente a activităţilor economice ale unităţii portuare 1.2 Structura...

Ai nevoie de altceva?