Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 12773
Mărime: 94.96KB (arhivat)
Publicat de: Anatolie Ichim
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Capitolul I - Importanta si continutul planului de afaceri
  2. 1.1 Studiul de fezabilitate: punct de pornire in elaborarea unui plan de afaceri eficient.
  3. 1.1.1 Studiul de oportunitate
  4. 1.1.2 Studiul de prefezabilitate
  5. 1.1.3 Studiul de fezabilitate
  6. 1.1.4 Diferenta dintre un studiu de fezabilitate si un plan de afaceri
  7. 1.2 Planul de afaceri
  8. 1.2.1 Ce este planul de afaceri
  9. 1.2.2 Rolul si functiile planului de afaceri
  10. 1.2.3 Necesitatea realizarii planului de afaceri
  11. Capitolul II – Plan de afaceri pentru obtinerea unei finantari de catre SC SIDET SA – DEVA
  12. 2.1 ELEMENTE DE IDENTIFICARE A FIRMEI
  13. 2.2 ISTORICUL S.C. SIDET S.A. DEVA
  14. 2.3 STAREA ECONOMICA GENERALA A FIRMEI S.A. SIDET S.A.
  15. 2.3.1. Indicatori de apreciere a dimensiunii afacerii
  16. 2.3.2. Volumul desfacerilor de laminate
  17. 2.3.3. Dinamica productiei fizice
  18. 2.3.4 Concluzii
  19. 2.3.5.Indicatori de eficienta
  20. 2.3.6.Concluzii
  21. 2.4 DOMENIUL DE ACTIVITATE
  22. 2.5 DIAGNOSTICUL JURIDIC
  23. 2.6 DIAGNOSTICUL POTENTIALULUI UMAN
  24. 2.6.1.Asigurarea cu personalul
  25. 2.6.2.Structura personalului
  26. 2.7 ASIGURAREA BAZEI TEHNICE SI SPATII DE DEPOZITARE
  27. 2.8 POTENTIALUL COMERCIAL
  28. 2.8.1.Piata de desfacere
  29. 2.8.2.Piata de aprovizionare
  30. 2.9 POTENTIAL FINANCIAR
  31. 2.9.1.Trezoreria
  32. 2.9.2.Lichiditatea firmei
  33. 2.9.3.Indicatori de structura
  34. 2.9.4.Indicatori de eficienta
  35. 2.9.5.Concluzii
  36. 2.10 ANAGEMENTUL SI ORGANIZAREA
  37. 2.10.1.Managementul
  38. 2.10.2.Organizarea
  39. 2.11 PUNCTE FORTE SI PUNCTE SLABE ALE S.C. SIDET S.A. DEVA
  40. 2.12 PROGNOZE
  41. 2.12.1.Estimarea veniturilor din exploatare
  42. 2.12.2.Esimarea veniturilor financiare si exceptionale
  43. 2.12.3.Estimarea cheltuielilor pentru exploatare
  44. 2.12.4.Estimarea profitului
  45. 2.12.5.Estimarea veniturilor din exploatare in preturi curente
  46. 2.12.6.Estimarea profitului in preturi curente
  47. 2.12.7.Programul de investitii
  48. 2.13. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI LA S.C. SIDET S.A. DEVA

Extras din licență

Capitolul I - Importanta si continutul planului de afaceri

1.1 Studiul de fezabilitate : punct de pornire in elaborarea unui plan de afaceri eficient.

1.1.1 Studiul de oportunitate

Studiul de oportunitate reprezinta primul pas in realizarea unui proiect de investitii si consta in identificarea si analiza oportunitatilor de investitii intr-o anumita industrie, zona geografica sau afacere concreta.

La nivel macroeconomic studiul trebuie sa analizeze in ansamblu potentialul de investitii si interesul economic general al realizarii investitiei. Analiza potentialului de investitie presupune studiul ariei geografice, al sectorului industrial si al resurselor disponibile; analiza interesului pentru investitie presupune studiul situatiei actuale a economiei nationale, eventualele probleme structurale ale sectorului industrial etc.

La nivel microeconomic este necesara identificarea conditiilor ce trebuie indeplinite de investitori pentru a realiza investitia si presupune o trecere in revista a perspectivelor de afaceri, a autoritatilor de promovare a investitiilor si a institutiilor financiare potential finantatoare.

In cadrul studiului de oportunitate se folosesc astimari si nu se face o analiza detaliata, costurile sunt de regula preluate de la proiectele comparabile, existente sau in curs de implementare, nefiind bazate pe ofertele ferme ale furnizorilor.

1.1.2 Studiul de prefezabilitate

Pentru a redacta un studiu de fezabilitate reusit, care sa poata oferi raspunsurile necesare, este bine sa se realizeze mai intai un studiu de prefezabilitate. Acesta va permite analiza alternativelor din cadrul proiectului de investitii, precum si a atractivitatii de ansamblu a acestuia.

O astfel de analiza realizata in cadrul studiului de fezabilitate ar necesita alocarea unui volum mare de timp si resurse financiare, aceasta datorita rigorii sporite impuse studiului de fezabilitate. La nivelul studiului de prefezabilitate sunt acceptabile estimari pentru elementele de cost mai putin importante, nu insa si pentru elementele principale. Chiar siasa , studiul de prefezabilitate nu necesita un volum ridicat de timp si resurse ca studiul de fezabilitate.

Studiul de prefezabilitate si cel de fezabilitate au structura identica, diferentele fiind bazate pe detalierea informatiei si profunzimea in care sunt analizate alternativele. Alternativele sunt detaliate la nivelul studiului de prefezabilitate, datorita faptului ca o detaliere riguroasa a acestora in cadrul studiului de fezabilitate ar fi costisitoare si ar implica un volum mare de munca.

Studiul de prefezabilitate trebuie sa fie redactat astfel incat sa acopere urmatoarele aspecte:

• Analiza tuturor alternativelor;

• Prezentarea ideii de afaceri si a argumentului pro;

• Determinarea aspectelor cruciale pentru fezabilitatea proiectului;

• Identificarea si prezentarea potentialilor investitori;

• Evaluarea efectelor asupra mediului natural.

Inainte de a continua cu un studiu de fezabilitate este „recomandabil” sa se realizeze o analiza de prefezabilitate. Un studiu de prefezabilitate poate fi realizat pentru a ajuta sa se aleaga din mai multe scenarii doar pe acelea care merita sa faca obiectul unui studiu de fezabilitate, unei analize mai amanuntite (si deci mai costisitoare). Daca de la inceput se constata ca o idee nu este viabila , se se va economisi foarte mult timp si bani. Daca dimpotriva, informatiile sunt convingatoare se continua cu un studiu de fezabilitate.

1.1.3 Studiul de fezabilitate

Dupa cum indica si numele, studiul de fezabilitate este analiza fezabilitatii unei idei.

Un asemenea studiu trebuie sa raspunda la intrebarea „ merita sa implementam acest proiect ?” si toate activitatile lui trebuie sa fie orientate catre gasirea raspunsului real. Daca un antreprenor realizeaza ca ideea sa de afaceri nu este viabila sub nici un scenariu, acesta va economisi bani, timp si munca, resurse importante, care vor putea fi utilizate in identificarea si implementarea unei idei de afaceri cu adevarat functionale.

O afacere viabila este cea care vagenera un castig si un profit adecvate luand in calcul riscurile asociate , va ramane viabila pe termen lung si va va indeplini obiectivele fondatorilor sai. Un studiu de fezabilitate poate analiza o firma start-up, cumpararea unei afaceri deja existente, expansiunea activitatilor unei companii etc.

Studiul de fezabilitate arata cum ar opera afacerea luand in calcul un anumit set de ipoteze – tehnologia folosita (cladiri, echipament, procesul de productie etc.) piata si aspectele financiare (nevoile de capital, volum, costul bunurilor, salarii etc.) Studiul este primul moment din procesul de dezvoltare a proiectului cand toate „piesele” sunt asamblate pentru a vedea daca impreuna pot functiona corect astfel incat sa rezulte un concept viabil din punct de vedere tehnic si economic. Studiul arata, de asemenea, cat de influentabila este afacerea la schimbari in aceste ipoteze de baza.

Cu cat ipotezele initiale sunt mai aproate de realitate, cu atat mai valoros va fi in final proiectul. Daca presupunerile sunt prea optimiste sau simpliste, este posibil ca partenerii si investitorii sa nu aprecieze rezultatele finale. De asemenea, un studiu ar trebui intotdeauna sa faca o distictie clara intre informatii concrete si presupuneri. Sursele acestor informatii si procesul de rationalizare din spateleipotezelor-cheie ar trebui notate in anexe pentru mai multa claritate.

1. Redactarea studiului de fezabilitate

Un studiu de fezabilitate evalueaza potentialul pentru succes. Obiectivitatea perceputa in aceasta evaluare este un factor important pentru credibilitatea lui in fata investitorilor sau creditorilor care ar putea cere un asemenea studiu, dar este in primul rand importanta pentru intreprinzator, care are nevoie de informatii reale, si nu de o consolidare falsa a viselor sale. De asemenea, realizarea unui studiu de fezebilitate presupune cunostinte solide in domenii tehnice si financiare legate de proiect. Pentru aceste motive, in majoritatea cazurilor, studiile sunt realizate de consultanti exteriori firmei.

Un astfel de studiu nu ar trebui sa fie realizat pentru a sustine ideea antreprenorului ca proiectul va avea succes. Dimpotriva, ar trebui sa fie o evaluare obiectiva a sanselor de succes ale proiectului. Studii cu concluzii atat pozitive, cat si negative pot ajuta antreprenorul sa ia o decizie corecta. Uneori si finantatorii pot cere un studiu de fezabilitate, insa rolul principal al studiului nu este de a asigura obtinerea finantarii (aici intervine planul de afaceri), ci sa furnizeze toate informatiile necesare pentru ca antreprenorul sa inteleaga daca afacerea merita sau nu demarata.

Daca proiectul de afaceri necesita constructia unui obiectiv (fabrica, aripa unei fabrici, sera etc.), atunci este necesara consultarea unor arhitecti si ingineri. Expertiza necesara va fi descrisa in studiul de fezabilitate, incluzand si schitele proiectului constructiei.

Un studiu de fezebilitate este de obicei realizat dupa ce persoanele implicate in proiect au discutat mai multe alternative pentru implementarea ideii de afaceri. In acest context, prin realizarea unui studiu de fezabilitate, numarul alternativelor este de obicei rapid diminuat. In timpul procesului de realizare a studiului pot fi investigate mai multe modalitati de organizare a afacerii si de pozitionare a produsului pe piata, urmandu-se ca scenariile viabile sa fie ulterior discutate pentru a se lua o decizie finala.

Preview document

Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 1
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 2
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 3
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 4
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 5
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 6
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 7
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 8
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 9
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 10
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 11
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 12
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 13
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 14
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 15
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 16
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 17
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 18
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 19
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 20
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 21
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 22
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 23
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 24
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 25
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 26
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 27
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 28
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 29
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 30
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 31
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 32
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 33
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 34
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 35
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 36
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 37
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 38
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 39
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 40
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 41
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 42
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 43
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 44
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 45
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 46
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 47
Plan de afaceri pentru obținerea unei finanțări de către SC Sidet SA - Deva - Pagina 48

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri pentru Obtinerea unei Finantari de Catre SC Sidet SA - Deva.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - cașcavalul

PLAN DE AFACERI Noţiuni introductive: Se remarcă în ultima perioadă o evoluţie din ce în ce mai accelerată a economiei în ansamblul ei, evoluţie...

Plan afaceri sală fitness

CAPITOLUL I-DESCRIEREA AFACERII 1. Descriere generala firma: Denumire: S.C. Gold Gym S.A. Sediu: Strada Vasile Lupu nr.105A, Tatarasi,Iasi....

Reengineering-ul în modele de afaceri pentru start-up-uri

CAPITOLUL 1 REEGINEERING-UL MANAGERIAL 1.1 Apariția Reengineeringului Reeingineering - un termen din ce în ce mai des folosit, dar nu și din...

Plan de Afaceri - PET Solutions SRL

1. REZUMAT Recuperarea ambalajelor de plastic reprezinta cea mai mare provocare, si nu doar in realizarea economica privind colectarea de...

Plan de afaceri - covrigărie

Capitolul 1: Prezentarea generală a ideii de afaceri Ideea de afacere pe care noi o propunem este una obişnuită : deschiderea unei covrigării....

Plan de Afaceri - SpeedNet

1. Sinteza planului de afaceri SpeedNet va fi o firma furnizoare de servicii de internet pe o piata locala, concomitent cu prestarea de servicii...

Plan de Afacere SC Covrigelul SRL

1. Descrierea planului de afacere Date de identificare a agentului economic -Denumirea societăţii: SC COVRIGELUL SRL; -Număr de înregistrare:...

Plan de Afaceri Isopan EST

Capitolul I – Sinteza planului de afaceri Societatea ISOPAN EST, parte a grupului multinational ISOPAN SPA, a fost infiintata la...

Ai nevoie de altceva?