Proiect Licenta-Management

Imagine preview
(9/10 din 9 voturi)

Aceasta licenta trateaza Proiect Licenta-Management.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 59 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 10 puncte.

Domenii: Management, Marketing

Extras din document

Managementul resurselor umane-concept si importanta

“Managementul resurselor umane accentueaza

raporturile de reciprocitate dintre patroni si

angajati:scopuri reciproce;influente reciproce

responsabilitati reciproce”

WALTON

Procesul de management al resurselor umane include atragerea , dezvoltarea si pastrarea fortei de munca care sa asigure realizarea misiunii , obiectivelor si strategiei firmei.In sfera managementuluiresurselor umane sunt cuprinse trei principale activitati.

Prima activitate se refera la atragerea fortei de munca..Aceasta include planificarea resurselor umane , selectia si recrutarea personalului , precum si integrarea noilor angajati in cadrul organizatiei.

Cea de a doua activitate se refera la dezvoltarea fortei de munca , intelegand prin aceasta formarea si perfectionarea angajatilor dar si promovarea si planificarea carierei profesionale.

Cea de a treia activitate se refera la pastrarea fortei de munca.Aceasta cuprinde in principal evaluarea performantelor , motivarea si recompensa angajatilor.

1.2.Ce inseamna cariera?

Conceptul de cariera are numeroase intelesuri , neexistand pana in prezent o definitie oficiala unanim acceptata , care saintruneasca consensul specialistilor , in literatura de specialitate fiind cunoscute diferite formulari sau numeroase opinii.

In general , intelesul popular al termenului cariera este asociat cu ideea de miscare ascendenta sau de avansare a unei persoane intr-un domeniu de activitate dorit , cu scopul de a obtine mai multi bani , mai multa responsabilitate sau de a dobandi mai mult prestigiu si mai multa putere.

O cariera sa refera la situatii diferite pentru oameni diferiti.Este posibil ca un individ sa gandeasca cariera ca fiind o serie de posturi diferite in firme diferite , in timp ce un alt individ vede cariera sa similara cu o ocupatie.

Traditional , termenul de cariera este asociat doar cu aceia care detin roluri manageriale sau ocupa posturi bine platite.

Treptat insa , conceptul de cariera a dobandit o aceptiune mult mai larga si o aplicabilitate tot mai globala.Astfel , devenind destul de complex , conceptul de cariera are in vedere atat intregul personal al firmei , cat si dezvoltarea in cadrul postului detinut sau chyiar in cadrul altor ocupatii.

Cu alte cuvinte , cariera reprezinta un aspect important si o parte insemnata din viata unui individ care , la randul ei , reprezinta o permanenta lupta pentru atingerea scopurilor sau obiectivelor personale.Astfel , indivizii sunt , de obicei dornici sa-si dezvolte cariere care tin cont atat de nevoile personale si familiale , inclusiv educatia copiilor , cat si de carierele partenerilor sau de calitatea vietii.

In acest context , subliniem importanta optiunilor indivizilor in legatura cu valorile familiale si ale vietii , deoarece , in conceptia marii majoritati a acestora , familia reprezinta ca unitate “naturala” sau acel model institutional consfintit de istoria organizarii sociale , a carui functie de solidaritate familiala realizeaza mijloacele de protectie si de sprijin cele mai accesibile si cele mai adecvate.

Prin urmare , dezvoltarea carierei profesionale nu este o problema de sine statatoare , ci trebuie privita in sensul vietii si dezvoltarii de ansamblu a unei persoane si nu numai in calitatea sa de angajat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Licenta-Management.doc