Afaceri în Familie

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 65 în total
Cuvinte : 17663
Mărime: 1.26MB (arhivat)
Publicat de: Andreea Cazan
Puncte necesare: 13

Extras din licență

ARGUMENT

Principalul motiv care a stat la baza alegerii acestei teme constă în lipsa unor studii solide în domeniul comunicării în afacerile de familie, cu toate că, categoria integratoare, comunicarea în afaceri, a cunoscut numeroase abordări în literatura de specialitate.

Particularităţile comunicării în afacerile de familie sunt generate de scopul, obiectivele şi rolurile acestei comunicări, de cadrul şi structura organizaţională şi de contextul culturii organizaţionale. În acelaşi timp trebuie subliniat ideea conform căreia comunicarea în afacerile de familie nu se supune anumitor norme de etică specifice comunicării în afaceri în general, care se regăsesc în cultura organizaţională, politica organizaţiei şi, evident, în etica individuală a managerilor. Cu toate că ne referim aici la comunicarea în afacerile de familie evidenţiat faptul că procesul şi produsele comunicării au la bază concepte, principii, standarde şi reguli caracteristice şi îmbracă forme specifice.

Managerul unei afaceri de familie nu comunică la întâmplare şi după bunul plac, ci conform unei strategii în ceea ce priveşte actul de comunicare; el adoptă anumite strategii de comunicare care să sprijine implementarea strategiei organizaţiei. Toate aceste comportamente de comunicare ale managerilor generează climatul de comunicare specific organizaţiei. De acest climat depinde productivitatea şi capacitatea de schimbare a organizaţiei, deci succesul acesteia.

Procesul de comunicare în afacerile de familie implică numeroşi factori emoţionali, de factură psihologică, factori care nu îşi găsesc mediul adecvat transmiterii în cadrul comunicării prin canalele formale de comunicare din organizaţie. De aceea managerul trebuie să cunoască, să analizeze, să influenţeze şi să folosească şi un alt tip de canele de comunicare, canale existente inevitabil acolo unde există oameni intercorelaţi. Este vorba despre canalele neformale de comunicare.

Orice comunicare ce are loc în afara canalelor formale de comunicare se încadrează în comunicarea neformală. Aceasta este specifică afacerilor de familie,după cum vom vedea şi în lucrarea de licenţă intitulată „Comunicarea în afacerile de familie”.

REZUMAT

Pentru a încadra comunicarea specifică afacerilor de familie trebuie să o încadrăm în familia mare a comunicării în afaceri.

În 1920 se introduc primele cursuri de comunicare în afaceri la universităţile Harvard, Virginia Darden School şi Darmounth Tuck School din S.U.A. Treptat, ele devin obligatorii pentru educaţia oricărui manager american, impunându-se ceva mai târziu şi în Europa.

În acest context, Comunicarea în afaceri nu mai are doar rol de transmitere a mesajelor de informare, instruire, convingere sau motivare. Ea devine o forţă dinamică şi independentă care şi este modelată de mediul în care funcţionează. Sistemul de comunicare creează instrumente puternice pentru ajustarea continuă a structurii şi a proceselor organizaţiei la condiţiile în continuă schimbare.

Resursele strategice ale organizaţiei devin astfel informaţia, cunoaşterea şi creativitatea. Toate acestea sunt de neconceput în afara comunicării eficace şi eficiente care devine astfel un instrument de competitivitate al organizaţiei.

Am structurat această lucrare pe 5 capitole. Primul abordeazăg generalităţi despre afacerile de familie şi este însoţit de modele de afacri de familie.

Un al doilea capitol cuprinde comunicarea de afaceri în general, prezentând, într-o formă succintă principalele sale caracteristici.

Al treilea capitol este o introducere în comunicarea specifică afacerilor de familie prezentând premisele acesteia.

Capitolul patru este un studiu de caz, o aplicare a conceptelor teoretice prezentate anterior la o firmă românească,iar in cele din urmă, ultimul capitol reprezintă concluziile cercetării aplicate studiului de caz precum şi sugestii pentru îmbunătăţirea comunicării în companie.

În speranţa că am îndeplinit toate obiectivele stabilite pentru această lucrare doresc să mulţumesc doamnelor si domnilor profesori ai catedrei de Marketing cărora le datorez cunoştinţele mele până în prezent şi de la care am învăţat multe lucruri ţi desigur încă mai am de învăţat.

Capitolul 1

Generalităţi despre afacerile de familie şi modele

Rularea unei afaceri de familie este mult mai dificilă decât orice alt tip de afacere, tocmai pentru ca ea implică atât legături de familie, precum şi relaţii comerciale.

1.1 Generalităţi despre afacerile de familie

Afaceri familiale sunt acele societăţi în care cel puţin 51% din acţiuni sunt deţinute de către un membru al familiei sau, membri de familie sunt de fapt echipa de management. Afacerile de familie sunt cea mai comună formă a structuri de afaceri care angajează multe milioane de oameni şi care generează venituri considerabile. Într-adevăr, de multe ori obţin rezultate remarcabile, mult mai bune chair decât firmele obişnuite.

Povestea fiecărei afaceri de familie,de succes, incepe cu cineva care a avut pasiunea, curajul şi încrederea de a investi în ideile sale. Antreprenorii sunt creativi, dornici de a-şi atinge ţelurile, au abilitatea de a vedea oportunităţile de afaceri acolo unde ceilalţi nu văd.

Afacerile de familie joacă un rol crucial în economia globală. O măsură a importanţei lor este dată de rezultatele comapiilor care sunt controlate de familie - 50% în Uniunea Europeană (UE) cu între 65% şi 90% în America Latină şi în peste 95% în SUA . Un al doilea aspect este puterea lor economică. Afacerile familiale generează între 5% şi 65% din produsul naţional brut (PNB) din statele membre ale UE, circa 40-45% din PNB-ul din America de Nord, între 50% şi 70% din PNB-ul din America Latină, precum şi între 65% şi 82% din PNB al Asia. Pe scurt, afacerile de familie domină în structura afacerilor din întreaga lume. Această formă de afacere a produs giganţi cum ar fi Wal-Mart şi Samsung, ca şi alte multe milioane afaceri modeste. Totuşi, această structură unică prezintă unele probleme.

Preview document

Afaceri în Familie - Pagina 1
Afaceri în Familie - Pagina 2
Afaceri în Familie - Pagina 3
Afaceri în Familie - Pagina 4
Afaceri în Familie - Pagina 5
Afaceri în Familie - Pagina 6
Afaceri în Familie - Pagina 7
Afaceri în Familie - Pagina 8
Afaceri în Familie - Pagina 9
Afaceri în Familie - Pagina 10
Afaceri în Familie - Pagina 11
Afaceri în Familie - Pagina 12
Afaceri în Familie - Pagina 13
Afaceri în Familie - Pagina 14
Afaceri în Familie - Pagina 15
Afaceri în Familie - Pagina 16
Afaceri în Familie - Pagina 17
Afaceri în Familie - Pagina 18
Afaceri în Familie - Pagina 19
Afaceri în Familie - Pagina 20
Afaceri în Familie - Pagina 21
Afaceri în Familie - Pagina 22
Afaceri în Familie - Pagina 23
Afaceri în Familie - Pagina 24
Afaceri în Familie - Pagina 25
Afaceri în Familie - Pagina 26
Afaceri în Familie - Pagina 27
Afaceri în Familie - Pagina 28
Afaceri în Familie - Pagina 29
Afaceri în Familie - Pagina 30
Afaceri în Familie - Pagina 31
Afaceri în Familie - Pagina 32
Afaceri în Familie - Pagina 33
Afaceri în Familie - Pagina 34
Afaceri în Familie - Pagina 35
Afaceri în Familie - Pagina 36
Afaceri în Familie - Pagina 37
Afaceri în Familie - Pagina 38
Afaceri în Familie - Pagina 39
Afaceri în Familie - Pagina 40
Afaceri în Familie - Pagina 41
Afaceri în Familie - Pagina 42
Afaceri în Familie - Pagina 43
Afaceri în Familie - Pagina 44
Afaceri în Familie - Pagina 45
Afaceri în Familie - Pagina 46
Afaceri în Familie - Pagina 47
Afaceri în Familie - Pagina 48
Afaceri în Familie - Pagina 49
Afaceri în Familie - Pagina 50
Afaceri în Familie - Pagina 51
Afaceri în Familie - Pagina 52
Afaceri în Familie - Pagina 53
Afaceri în Familie - Pagina 54
Afaceri în Familie - Pagina 55
Afaceri în Familie - Pagina 56
Afaceri în Familie - Pagina 57
Afaceri în Familie - Pagina 58
Afaceri în Familie - Pagina 59
Afaceri în Familie - Pagina 60
Afaceri în Familie - Pagina 61
Afaceri în Familie - Pagina 62
Afaceri în Familie - Pagina 63
Afaceri în Familie - Pagina 64
Afaceri în Familie - Pagina 65

Conținut arhivă zip

  • Afaceri in Familie.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing direct la firma SC Omarel SRL

1. Prezentarea firmei Numele firmei este „OMAREL" si provine de la numele copiilor familiei care a infiintat aceasta firma, dupa cum urmeaza:...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Tehnici de comunicare în vânzări

INTRODUCERE Comunicarea reprezintă unul dintre cele mai dificile aspecte ale muncii unui manager. Sursa majorităţii problemelor de comunicare o...

Întocmirea documentației și planului de afaceri pe submasura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri- Apicultură

Dintre toate ramurile agriculturii, un rol deosebit de important îl constituie apicultura. Aceasta este definită drept „o ramură a zootehniei care...

Grupuri de presiune - influențele familiei Rockefeller în Clubul Bilderberg

Capitolul 1. Grupurile de presiune 1.1 Delimitări conceptuale Grupurile de presiune, sunt grupuri specializate ce intră în competiţie pentru...

Coduri de Conduită și Comportament Comunicațional Uman

Introducere Această lucrare dorește să atragă atenția asupra unui subiect care deși pare o normalitate a zilelor noastre, este deseori trecut cu...

Argentina - cultură în afaceri

1. PRIMELE CONTACTE CU CIVILIZAŢIA DIN ARGENTINA Orice om de afaceri care intenţionează să întreprindă activităţi economice în Argentina trebuie...

Economia Turismului Rural

1. Prezentarea ideii si a elementului de noutate Am ales sa-mi amplasez pensiunea în satul Manastirea Humorului, în frumoasa Bucovina. De ce?...

Factorii determinanți ai dezvoltării afacerilor familiale

Noi oferim aici o completare la lucrările recente cu privire la afacere de familie, care a demonstrat necesitatea de a merge dincolo de definiţiile...

Publicitate și Advertising 4

1. De informare Am ales acest print, fiindcă are ca scop aducerea la cunoştinţa grupului ţintă apariţia unui nou produs. Este un print simplu care...

Ai nevoie de altceva?