Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 54 în total
Cuvinte : 26002
Mărime: 353.71KB (arhivat)
Publicat de: Ovi O.
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. INTRODUCERE 4
  2. CAPITOLUL I. Marketingul Direct 5
  3. 1.1. Definiţia marketingului direct 5
  4. 1.1.1.Definiţia dată de DMA 7
  5. 1.1.2. Definiţia dată de Bob Stone şi Ron Jacobs 8
  6. 1.2. Evoluţia marketingului direct 9
  7. 1.2.1. Dezvoltarea marketingului direct la nivel internaţional 10
  8. 1.2.2. Dezvoltarea marketingului direct în România 11
  9. 1.2.3. Cadrul economic al dezvoltării marketingului direct 11
  10. 1.3. Importanţa marketingului direct 14
  11. CAPITOLUL II. Mixul de marketing direct 16
  12. 2.1 Componentele mixului de marketing direct 16
  13. 2.2. Bazele de date 16
  14. 2.3. Oferta 17
  15. 2.4. Comunicarea (promovarea) 20
  16. 2.5. Logistica 22
  17. CAPITOLUL III. Organizarea campaniei de marketing direct 28
  18. 3.1. Aspecte generale ale campaniei de marketing direct 28
  19. 3.2. Proiectarea campaniei de marketing direct 29
  20. 3.3. Operaţionalitatea campaniei de marketing direct 30
  21. 3.4. Probleme în construirea bazelor de date 31
  22. 3.5. Strategii de contact 32
  23. 3.6. Responsabilitate şi eficienţă în cadrul campaniei de marketing direct 33
  24. CAPITOLUL IV. Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC AGASTIA SERV SRL Baia Mare 35
  25. 4.1. Prezentarea generală 35
  26. 4.1.1. Organizare 35
  27. 4.1.2. Servicii oferite 36
  28. 4.2. Analiza mediului extern 36
  29. 4.2.1. Ameninţarea concurenţei 36
  30. 4.2.2. Puterea de negociere a furnizorilor 37
  31. 4.2.3. Nivelul rivalităţii 38
  32. 4.2.4. Puterea de negociere a cumpărătorilor 38
  33. 4.3. Analiza mediului intern 38
  34. 4.3.1. Resursele materiale 39
  35. 4.3.2. Activitatea de producţie 40
  36. 4.3.3. Marketing 41
  37. 4.3.4. Cercetare – dezvoltare 41
  38. 2.3.5. Personal 41
  39. 4.3.6. Finanţe 42
  40. 4.3.7. Sistemul informaţional 42
  41. 4.4. Analiza SWOT 43
  42. 4.5.Analiza principalilor indicatori economico – financiari 44
  43. 4.6. Activitatea de marketing 45
  44. 4.6.1. Atribuţiile compartimentului de marketing 45
  45. 4.6.2. Strategia de Marketing 45
  46. CONCLUZII 48
  47. BIBLIOGRAFIE 50
  48. Anexa nr. 1 51
  49. Anexa nr. 2 52

Extras din licență

INTRODUCERE

În întreprinderea modernă care îşi desfăşoară activitatea în optica de marketing, comerţ s-au prestări servicii, funcţiunea de marketing ce s-a impus alături de funcţiile clasice presupune crearea unei structuri organizatorice adecvate în care compartimentul de marketing apare distinct cu atribuţii bine stabilite cu locul şi rolul corespunzător gradului de implementare a viziunii de marketing.

Atribuţiile compartimentului de marketing au rolul de a sintetiza, şi coordona diverse acţiuni ale organizaţiei care se înfăptuiesc prin relaţiile firmei cu mediul extern şi în special cu piaţa.

Marketingul serviciilor într-o altă viziune poate fi asimilată ca o îmbinare dintre filozofie, acţiune şi demersuri care urmăresc descoperirea, analizarea nevoilor şi preferinţelor consumatorilor în vederea satisfacerii cât mai bune a clienţilor şi totodată îndeplinirea obiectivelor organizaţiei în condiţii de profitabilitate maximă.

Marketingul direct este folosit şi implementat de o organizaţie pentru a contacta direct clienţii existenţi şi potenţiali pentru a promova produsele şi serviciile firmei, poate fi rentabil şi extrem de puternic la generarea de vânzări de aceea este ideal pentru întreprinderile mici.

Marketingul direct ne permite să generăm un răspuns de la clienţii ţintă. Ca urmare, întreprinderile mici îşi pot concentra resursele lor de marketing pentru a obţine rezultate. O campanie de marketing direct cu un apel clar la acţiune poate ajuta şi spori vânzările către clienţii existenţi, creşte loialitatea clienţilor, recâştigă clienţii vechi şi generează noi afaceri.

Am abordat acest subiect deoarece într-o industrie în continuă scădere şi o concurenţa puternică mi s-a părut o provocare imensă aceasta artă care este marketingul direct în vânzări şi servicii , am fost atras de posibilitatea de a recâştiga vechi clienţi , de a atrage noi clienţi , de a crea noi campanii promoţionale de a le implementa , de a cerceta piaţa pentru dezvoltarea de noi programe şi oferte capabile de a menţine ridicata cota de piaţa a societăţii noastre.

Lucrarea de faţă îşi propune să prezinte principalele aspecte teoretice şi practice în legătură cu mediul de marketing direct, având rolul de a prezenta informaţii în legătură cu marketingul intern, extern şi interactiv al întreprinderii.

Scopul lucrării constă în studiul atât teoretic cât şi practic al mediului de marketing direct la AGASTIA SERV SRL.

Metodologia de cercetare utilizată în lucrare s-a bazat pe cercetarea literaturii de specialitate, cât şi a unor documente interne care au furnizat date pentru analiza practică a acestor teme. În acest sens au fost analizate şi interpretate o serie de date statistice.

Lucrarea este structurată în patru capitole astfel: primul capitol prezintă aspecte teoretice legate de mediul de marketing direct, capitolul doi prezintă aspecte legate de mixul de marketing direct capitolul trei prezintă mixul de marketing în servicii iar în capitolul patru care este partea practică a lucrării sunt prezentate aspecte privind mixul de marketing direct la SC AGASTIA SERV SRL.

CAPITOLUL I

MARKETINGUL DIRECT

1.1. Definiţia marketingului direct

În ultimii ani datorită tehnologiei moderne, a dezvoltării mijloacelor de comunicare căile de comunicare tradiţionale cu clientul au cunoscut o dezvoltare accelerată urcând la un nou nivel asistând în acest moment la un comerţ tradiţional digitalizat sub forma comerţului electronic ,aceste tehnici şi instrumente fiind testate în timp s-au dovedit mult mai eficiente decât formele tradiţionale de marketing direct.

Astfel marketingul direct a devenit un puternic şi rentabil instrument de care organizaţiile trebuie sa profite la maximum prin adoptarea unor strategii inteligente care sa duca la generarea de vânzări.

Trăsăturile distincte ale marketingului direct includ:

- personalizarea: fiecare ofertă este adaptată în funcţie de nevoile şi dorinţele consumatorului, apropierea de client şi găsirea de soluţii pentru satisfacerea nevoilor lui;

- Interactivitatea: între firmă şi fiecare client sau potenţial client se realizează o comunicare, un dialog care permite o mult mai bună adaptare la dorinţele şi nevoile clienţilor;

- măsurabilitatea: orice acţiune de marketing direct întreprinsă este măsurabilă, putem cunoaşte exact cheltuielile, rezultatele obţinute şi impactul pe piaţă, şi se poate obţine un feedback rapid din partea consumatorului;

- selectivitatea: marketingul direct este cel mai selectiv tip de comunicare permiţând o segmentare precisă a pieţei, mesajele ajung la indivizi identificaţi prin nume, prenume, adresă, dar şi printr-o serie întreagă de caracteristici comportamentale stocate în baza de date;

- dispersia geografică: prin marketing direct poţi vinde de oriunde, oricui, dispar constrângerile spaţiale şi se lărgeşte foarte mult piaţa potenţială a firmei;

- confidenţialitatea: acţionează în dublu sens adică pe de o parte, caracterul confidenţial al mesajelor primite de consumatori duce la un comportament mai natural al acestora, pe de altă parte, acţiunile firmei sun ferite de ochii concurenţilor, se pot pregăti mai uşor lansări surpriză sau evenimente speciale, lăsând concurenţii fără replică (se vorbeşte tot mai mult despre astfel de acţiuni, numite stealth marketing - marketing prin surpriză, pe nepregătite).

În opinia a specialiştilor în marketing nu există o definiţie unanim acceptată fiecare autor încercând să definească marketingul direct având ca referinţă diferite idei, studii şi constatări din practica pieţei, mai mult decât atât putem vorbi de o evoluţie în timp a definiţiei marketingului direct în funcţie de percepţiile teoretice şi campanile de marketing dezvoltate .

Ca o definiţie simplă putem spune că marketingul direct este arta de a vinde prin cuvânt sau Orice activitate publicitară care creează şi foloseşte o relaţie directa între tine şi clientul actual sau virtual ca individ. Pe înţelesul oricui putem spune că marketingul direct este o formă de publicitate în care materialele de marketing fizice sunt furnizate consumatorilor, în scopul de a comunica informaţii despre un produs sau serviciu.

Marketingul direct nu exclude anunţuri plasate pe internet, la televizor sau la radio. Tipuri de materiale de marketing direct includ cataloage, corespondenţă internă şi pliante. Marketingul direct este un tip de campanie de publicitate care caută să provoace o acţiune, cum ar fi un ordin, o vizită la un site Web sau magazin, sau o solicitare de informaţii suplimentare dintr-un grup selectat de consumatori, ca răspuns la o comunicare de marketing.

Comunicarea în sine poate fi în oricare dintr-o varietate de formate, inclusiv poştă, telemarketing, marketing direct e-mail, precum şi punctul de vânzare (POS).

Bibliografie

1. Zaiţ, A., Elemente de marketing direct, Editura Economică Bucureşti, 2000

2. Berkovitz, E., Roger, A., William, R., Marketing, Second Edition, R Irwin, Illinois, 1999

3. Bruhn, M., Marketing, Editura Economică, Bucureşti, 1999

4. Maxim, E., Gherasim, T., Marketing, Editura Economica, Bucureşti, 2000

5. Popescu, I.C., Comunicarea în marketing - concepte, tehnici, strategii, Editura Uranus, Bucureşti, 2003

6. Popescu, I.C., Şerbănică, D., Balaure, V., Tehnici promoţionale, Metropol, Bucureşti, 1994

7. Iftimescu, A., Nica, P., Prodan, A., Management, Volumul I, Editia a II-a, Editura Sedcom Libris, Iaşi, 2001

8. Ioncică, M., Minciu, R., Stănciunescu, G., Economia serviciilor, Editura Uranus, Bucureşti, 1997

9. Kotler, A., Principiile Marketingului, Ediţia a treia, Editura Teora, Bucureşti, 2004

10. Kotler, P., Marketingul comparativ în sectorul serviciilor, Editura Teora, Bucureşti, 2003

11. Mărculescu şi Nichita, Serviciile şi modernizarea economiei româneşti, Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică, Bucureşti,1977

12. Olteanu, V., Marketingul serviciilor, Editura Economica, Bucureşti,2005

13. Kotler, P., Managementul marketingului, editia a III-a, editura Teora, 2002

14. Prada S., Negruţ V., Marketingul tradiţional şi marketingul electronic, Editura Solness, Timişoara, 2002

15. Prof. dr. Tănăsescu, D., Marketingul serviciilor - note de curs, Târgovişte, 2006

16. Florea, R., Tehnici de promovare- note de curs, Universitatea George Bacovia, Bacău, 2006

17. Stone B., Jacobs R., Metode de succes in marketingul direct, Ediţia a VII-a, Editura ARC

18. Tribuna Economică, Marketing. Vânzări, nr. 10/2008

19. Zaiţ, A., Marketingul serviciilor, Editura Sedcom Libris, Iaşi, 2004

20. http://www.agastiaserv.ro

21. http://www.insse.ro

Preview document

Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 1
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 2
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 3
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 4
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 5
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 6
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 7
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 8
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 9
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 10
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 11
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 12
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 13
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 14
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 15
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 16
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 17
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 18
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 19
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 20
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 21
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 22
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 23
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 24
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 25
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 26
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 27
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 28
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 29
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 30
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 31
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 32
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 33
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 34
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 35
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 36
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 37
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 38
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 39
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 40
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 41
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 42
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 43
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 44
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 45
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 46
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 47
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 48
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 49
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 50
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 51
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 52
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 53
Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL - Pagina 54

Conținut arhivă zip

  • Aspecte privind aplicarea marketingului direct la SC Agastia Serv SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Strategia de marketing a firmei Bona Avis

ELABORAREA STRATEGIEI DE MARKETING. ASPECTE TEORETICE 1.1. Rolul strategiei de marketing pentru atingerea obiectivului Strategia de marketing are...

Analiza comunicării prin marketingul direct în scopul creșterii economice

INTRODUCERE Probabil că mulţi dintre noi am trăit experienţe din genul apelurilor telefonice neaşteptate, în care o voce mai mult sau mai puţin...

Instrumente de Marketing Direct Utilizate de Oriflame

Introducere Într-o epocă în care totul evoluează cu o rapiditate nu foarte uşor de urmat pentru întreprinderile existente, în care progresul...

Marketing publicitar pe Facebook

INTRODUCERE Astăzi, când tehnologia Internet a pătruns în majoritatea domeniilor prin avantajele pe care le pune la dispoziţie, acces rapid la...

Folosirea mijloacelor de marketing direct pentru fidelizarea clienților - Omniasig

Capitolul I. Noţiuni de Marketing Direct I.1 Definirea noţiunii, caracteristici şi particularităţi Noţiunea de marketing a apărut cu aproximativ...

Studiu privind gradul de satisfacere a consumatorului prin calitatea serviciilor

INTRODUCERE Importanţa managementului calităţii rezultă din următoarele considerente: în primul rând, pentru o întreprindere, a realiza şi menţine...

Utilizarea Marketingului Direct pentru Comunicarea cu Diferite Categorii de Public ale Firmei Asirom

Introducere Marketingul direct poate fi definit ca un ansamblu de concepte, tehnici şi instrumente de marketing, concretizate într-un demers...

Abordarea consumatorului în marketing direct pe piața de afaceri la SC Hidrocon SRL

INTRODUCERE Lucrarea doreşte un studiu amplu despre abordarea consumatorului în marketingul direct la SC HIDROCON SRL. În ultimii ani odată cu...

Ai nevoie de altceva?