Crearea de Brand Farmec Cluj

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 64 în total
Cuvinte : 104978
Mărime: 672.67KB (arhivat)
Puncte necesare: 11

Extras din licență

Introducere

Farmec SA este una dintre cele mai prestigioase firme romanesti, atat pe plan national, cat si pe plan international. De`a lungul vremii, compania si`a continuat ascensiunea in topul firmelor producatoare de cosmetice, ajungand, astazi, pe cele mai fruntase pozitii.

Motivele care m`au determinat sa aleg drept tema a lucrarii de licenta, promovarea unui nou produs Farmec, sunt legate de valoarea companiei si notorietatea sa mondiala, calitatea produselor create de`a lungul vremii. Este remarcabila implicarea sa in spatiul comunitar prin anumite responsabilitati sociale: sustinerea pe care compania a acordat`o, in ultimii ani, bataliei contra cancerului de san, de diversele campanii sociale avand ca scop ajutorarea copiilor defavorizati si de implicarea in noua miscare bio, care sustine produse exclusiv naturale, lipsite de orice tip de chimicale.

Interesul crescut si actual al barbatilor romani pentru piata de produse cosmestice, m`a determinat sa optez, in propunerea, pentru promovarea noii crème hidratante, -o extensie a gamei deja existente, Athos- pe care compania o va lansa anul viitor.

Primul capitol al lucrarii reprezinta familiarizarea cu Farmec, istoria sa, de la inceput pana astazi, seria de transformari ce a adus`o la nivelul la care se gaseste azi, oferta de produse si recunoasterea de care acestea se bucura. De altfel, brandul “Gerovital”, produs la Cluj este printre putinele marci cunoscute pe plan mondial, fiind o componenta redutabila a imaginii de tara.

In cel de`al 2`lea capitol, accentul este pus pe competitia inegala, existenta intre produsele companiilor multinationale, care beneficiaza de o promovare intensa si produsele companiilo romanesti, in promovarea carora se investesc sume modice. Am analizat ultima campanie publicitara intreprinsa de compania Farmec, in raport cu cea mai recenta campanie realizata de principalul competitor national, Elmiprodfarm.

Pentru stabilirea publicului tinta, si a directiei pe care trebuie sa o urmeze campana de RP, am realizat, in capitolul 3, un studiu al pietei actuale. Deoarece, companiile nu elibereaza astfel de date publicului, am intreprins o ancheta proprie, in cadrul careia am utilizat un chestionar cu 14 intrebari.

Ultimul capitol prezinta proiectul de campanie de RP pentru pozitionarea noului produs bio “Athos” si mix`ul comunicational: organizarea de evenimente, crearea unei reclame, a unor brosuri.

Lansarea produsului inovativ bio, primul de acest gen fabricat in Romania, ofera Companiei Farmec o noua posibilitate de a`si consolida pozitia actuala pe plan extern si o oportunitate de a explora noi piete de desfacere.

Cap. 1

“Farmec”, Cluj

Un brand pentru imaginea de tara

Cel mai bine vandute produse romanesti

Pozitinare, istoric

Cu o experienta de 120 de ani in domeniu, si creatoare a industriei moderne de produse cosmetice in Romania, compania Farmec Cluj Napoca este cel mai mare producator autohton si detine suprematia ca volum de vanzari anuale pe piata locala.

Este prima si cea mai importanta companie producatoare de produse cosmetice din Romania. Povetea companiei incepe in anul 1889, cand apar, in Budapesta, laboratoarele Molnar Mose. 50 d ani mai tarziu s`a desprins din acestea un mic laborator, cu sediu la Cluj`Napoca, Mol`Mos. Laboratorul producea, in principal, apa de colonie si pudra pentru copii. In 1945, acesta isi schimba denumirea in Laboratoru Werzar.

In anul 1964, s`a desfiintat activitatea de fabricare a uleiurilor vegetale pentru ca dupa trei ani, respectiv in anul 1967, sa se puna in functiune o serie mecanizata de imbutelire a uleiului comestibil, an in care se adopta denumirea de fabrica Flacara, avand ca profil de activitate producerea de articole cosmetice si imbutelierea uleiului comestibil. In aceasta perioada, valoarea fondurilor fixe ajunge la 13,6 milione lei.

In anul 1968, se pune in functiune actualul atelier de cosmetice I . Din acelasi an, 1968, s`a inceput pentru prima oara in tara fabricarea produselor cosmetice sub forma de spray.

In 1970, profilul intreprinderii cuprinde :

• activitatea de preparare si ambalare produse cosmetice

• activitatea de confectii matrite

• activitatea de preparare esente si arome alimentare

• activitatea de imbuteliere a uleiului comestibil

In deceniul 1960`1970, sortimentatia s`a diversificat continuu, aparand noi produse, dintre care amintim : crema Sanda cu biostimulatori, lotiunea si emulsia Litoral, rimel contur gene, crema Atractiv, creionul dermatograf, spray`uri, crema Gerovital H3, samponul BOB etc, astfel ca, in anul 1970, se produceau circa 130 de sortimente.

In anul 1971, sectia mecanizata de imbuteliere a uleiului comestibil este predata intreprinderii de Morarit si Panificatie, Cluj.

Incepand cu anul 1972, s`a dezvoltat activitatea de fabricare a ambalajelor din mase plastice, unde s`au concentrat toate tehnologiile de prelucrare a maselor plastice (injectie, suflare, imprimari serii grafice, flexagrafice, fabricarea tuburi din mase plastice).

Laboratorul este nationalizat si redenumint Fabrica de Produse Cosmetice Cluj, Nr.21. Nationalizarea laboratorului reprezinta si momentul deschiderii unor noi linii de productie, ce ofereau produse precum : rujuri,creme si uleiuri de par. Incepand de la 9 Aprilie 1973, ea devine Intreprinderea de Produse Cosmetice Farmec, avand ca obiect de activitate fabricarea de produse cosmetice, parfumuri, compozitii de parfumare si produse de sinteza.

Sub aceasta denumire unitatea cunoaste o dezvoltare continua, astfel :

• in anul 1973, s`a pus in functiune instalatia de suflare a alcoolilor grasi si instalatia pentru sinteza dipterexului, materii prime folosite la fabricarea sampoanelor si produselor chimico`casnice

• in anul 1975, activitatea de fabricare a esentelor si aromelor alimentare se cedeaza la intreprinderea „Victoria”Bucuresti

Preview document

Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 1
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 2
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 3
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 4
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 5
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 6
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 7
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 8
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 9
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 10
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 11
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 12
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 13
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 14
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 15
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 16
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 17
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 18
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 19
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 20
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 21
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 22
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 23
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 24
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 25
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 26
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 27
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 28
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 29
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 30
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 31
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 32
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 33
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 34
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 35
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 36
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 37
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 38
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 39
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 40
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 41
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 42
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 43
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 44
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 45
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 46
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 47
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 48
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 49
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 50
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 51
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 52
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 53
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 54
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 55
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 56
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 57
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 58
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 59
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 60
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 61
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 62
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 63
Crearea de Brand Farmec Cluj - Pagina 64

Conținut arhivă zip

  • Crearea de Brand Farmec Cluj.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnici de promovare a vânzărilor în cadrul companiei SC Niran Co Products SRL

CAPITOLUL I. Politica de promovare 1.1. Continutul si rolul politicii de promovare În sistemul relaţiilor cu mediul economico-social, cu piaţa,...

Tehnici de Persuasiune în Vânzări

A vinde" înseamnă, în sensul cel mai general, a convinge pe cineva, a-l determina, dinaproape în aproape, să reacţioneze aşa cum doreşte...

Analiza Pieței Condimentelor

I. Marketingul. Politica de produs. Mix-ul de marketing O definiţie corectă sau cel puţin cât mai aproape de real este cea dată de Philip Kotler:...

Plan de Marketing SC Eva Plant SRL

Cap. 1. Rezumat executiv S. C. Eva Plant S.R.L a fost înfiinţată în anul 2005 de doamna Eva Nistor care a fost pasionată încă din copilărie de...

Lucrare de practică la SC Farmec SA

1.PREZENTARE GENERALA A “S.C. FARMEC S.A.” Denumirea: SOCIETATEA COMERCIALA “FARMEC” S.A. Sediul: Cluj-Napoca, str.H.Barbusse, nr.16, Domeniul...

Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco

1. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING (analiza SWOT) 1.1 Analiza mediului intern de marketing şi determinarea forţelor şi slăbiciunilor firmei...

Lansarea unui produs cosmetic pe o piața străină

I. PREZENTAREA GENERALA COMPANIEI GEROVITAL PLANT S.C. Gerovital Cosmetics S.A este o societate cu capital majoritar privat, ce produce şi...

L`oreal versus Nivea

Capacitatea pietei produselor cosmetice in Romania Piata românească a produselor cosmetice atinge anual circa 620 de milioane de euro,...

Te-ar putea interesa și

Proiect de Promovare a Orașului Cluj-Napoca

City Branding - promovarea oraşului Cluj Napoca În România, ideea de city branding, este una mai mult la nivel de concept, decât una pusă în...

Ai nevoie de altceva?