Distributia si logistica produselor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Distributia si logistica produselor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 59 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CAPITOLUL 1 2
PREZENTAREA FIRMEI 2
1.1. Scurt istoric 2
1.2.Obiectul de activitate al firmei 4
1.3.Managementul si personalul firmei 4
CAPITOLUL 2 9
ROLUL LOGISTICII 9
2.1. Definirea și rolul logisticii 9
2.2. Activități incluse în Managentul Logistic 11
2.3. Rolul logisticii în cadrul întreprinderii 13
2.4. Importanța organizării logisticii 16
2.5. Logistica - sursă de profitabilitate 16
CAPITOLUL 3
SISTEMUL DE DISTRIBUȚIE COMPONENTĂ A LOGISTICII 20
3.1.Canale de distribuție. Elemente definitorii . 20
3.2. Structura canalelor de distribuție 23
3.3. Măsurarea performanței canalelor de distribuție 25
3.4. Membrii canalului de distribuție 30
3.4.1. Selectarea, motivarea și controlul membrilor 31
3.5. Organizarea distribuției la SC Dorna Lactosan SA 33
CAPITOLUL 4 48
SERVICIUL CĂTRE CLIENȚI 48
4.1. Elementele serviciului către clienți. 48
4.2. Strategia serviciului către clienți 50
4.3. Metode de determinare a strategiei serviciului către clienți 54
CAPITOLUL 5 57
CONCLUZII ȘI PROPUNERI 57
Bibligrafie 60

Extras din document

CAPITOLUL I

PREZENTAREA FIRMEI

1.1. Scurt istoric

Numele societatii: S.C Dorna Lactosan S.A.

Nr. inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului: J33/482/18.08.1997

Cod fiscal si autoritatea fiscala tutelara: R9689910

Obiectul de activitate. Fabricarea produselor lactate și a brânzeturior.

S.C Dorna Lactosan S.A. a pornit activitatea productivă în 15 decembrie 1998 obținând ințial două sortimente de lapte, două sortimente de smântână. Laptele ambalat la cutii de 1000ml cu grăsimi de 1,5% și 3,3% iar smântâna ambalată la cutii de 200ml și 1000ml cu grăsimi de 32% și 15%. Ulterior a fost achiziționat un utilaj ce a făcut posibilă ambalarea laptelui la pungi de 500ml. Creșterea cantității de materie primă achiziționată a determinat închirierea a două secții de producție pentru cașcavaluri și o secție pentru producția de șvaițer.

Obiectivele

Obiectivele pe termen lung ale firmei sunt asumarea unor responsabilități atât economice cât și sociale. În esență, prin demersurile făcute împreună cu Guvernul Romaniei, firma achiziționeaza lapte materie primă dintr-un sistem de ferme BIO, a căror construcție Lactate Dobrogene a finanțat-o în proporție de 50%. Această activitate a îmbunătăți calitatea și cantitatea laptelui procesat, si a deschis perspective pentru micii gospodari din zonă ce cresc animale de rasă cu o producție mare de lapte în condiții de igienă europene,

Pe termen mediu obiectivul principal este dezvoltarea de noi produse. Departamentul de cercetare - dezvoltare produse noi inființat în anul 2004 are o activitate direcționată intensiv spre produse lactate dietetice, cu arome, destinate femeilor sau copiilor. Acest obiectiv este o țintă mai veche a firmei ale carei eforturi au fost inițial canalizate spre școlarizarea de tineri absolvenți români în institute Europene a căror muncă nu se va materializa în termen scurt.

Pe termen scurt obiectivele sunt urmărite lunar și în principal se referă la eficiență operațională, productivitate și profitabilitate, la imaginea firmei și cota de piață, la condițiile de muncă,

Forma juridica si un scurt istoric de la data infiintarii, cu mentionarea evenimentelor majore din activitatea acesteia:

Societate comercială pe acțiuni, S.C. Dorna Lactosan S.A. s-a constituit in luna august 1997, propunându-și ca obiect de activitate colectarea și producerea laptelui și smântânii UHT. Anii 1997 și 1998 sunt cei in care s-a constituit fabrica, centrele de colectare, s-au montat utilajele, s-au făcut probele tehnologice astfel incât după 15 decembrie 1998 a inceput producția sortimentelor de lapte și smântână UHT, sub sigla La Dorna.

Primele produse au fost, așa cum am amintit, laptele și smântâna UHT, urmând apoi brânzeturile (șvaițer, diferite sortimente de cașcaval), untul.

Ca o recunoaștere a calității deosebite a produselor noastre, in toamna anului 1999 s-au inceput, la soliciarea furnizorului pentru Romania al lanțului de fast-food, Mc Donald’s firma Romdis București, testele pentru produsele Sundae Mix și Shake Mix, pe baza instrucțiunilor tehnologice aprobate de compania Mc Donald’s, cu respectarea normelor sanitar-veterinare.

Reușita testelor a determinat o colaborare reciproc avantajoasă, astfel că in prezent suntem furnizori pentru aceste sortimente, volumul producției acestora depinde direct de dinamica vânzărilor din restaurantele Mc Donald’s.

In vara anului 2000 au demersurile obținerii certificării furnizorilor de lapte ca produs bio, ecologic, de către firma BCS Őko-Garantie GmbH Nűrnberg, Germania., in prezent fiind avizate favorabil zonele de colectare Panaci, Coșna, Poiana Negri, Poiana Stampei,Neagra Șarului, Șaru Dornei și Dorna Candrenilor.

Produsele noastre au fost testate de laboratoare acreditate in Romania (ICA București, Ministerul Sănătății, Laboratorul Bucur-Obor al Direcției Sanitar Veterinare), obținându-se avizul de export in țările Uniunii Europene pentru lapte și smântână UHT, cu specificația de ștampilă L22.

Structura capitalului social si evolutia acestuia de la infiintare (conform ultimei cereri de inscriere de mentiuni la Oficiul Registrului Comertului) : valoarea capitalului social subscris si varsat si structura actionariatului, cu mentionarea numelor, datelor de identificare ale asociatilor/ actionarilor si procentul de capital social detinut de acestia. Numai pentru societatile publice pe actiuni se vor mentiona doar actionarii semnificativi (minim 5% din capitalul social).

Informatii referitoare la locul desfasurarii activitatii :

Activitatea de producție pentru produsele UHT se desfasoara în fabrica nou construita din satul Floreni, al comunei Dorna Candrenilor, din judetul Suceava.Satul Floreni este situat la 10 km de orasul Vatra Dornei pe drumul european E576, care leagă Vatra Dornei de Bistrița.

Materia prima necesară obținerii produselor La Dorna este achiziționată de la micii fermieri din Bazinul Dornelor, zona Câmpulung Moldovenesc, zona Rădăuți si Suceava (județul Suceava).

Județul Suceava este o regiune cu tradiție în creșterea animalelor, de aceea pentru mulți locuitori creșterea animalelor este principala ocupație si datorită restrângerii activităților industriale după revoluție, a devenit principala sursă de venit. Prin construcția acestei fabrici de prelucrare a laptelui UHT pentru locuitorii din zonă s-au creat noi locuri de muncă angajându-se personalul din împrejurimi și de asemenea agricultorii de pe aceste meleaguri au posibilitatea să predea laptele rezultat de pe urma creșterii vacilor

Fisiere in arhiva (1):

  • Distributia si logistica produselor.doc

Bibliografie

1. Bucklin L. P., Competition and Evaluation in the Trades, Editura Prentice Hall, New Jersez, 1972
2. Douglas L., Strategic Logistic, Editura Homervood - Management, Boston, 1992
3. Gattorna I., Managementul Logistic și Distribuției, Editura Teora, București, 1999
4. Harrington, J.H., Harrington J.S., Managementul Total în Firma Secolului XXI, Editura Teora, București, 2000
5. Iliești L., Distribuția și logistica produselor, Editura Biblioteca Revistei Familia, Oradea, 1995
6. Ilieș L., Managementul întreprinderii, Editura Risoprint, Cluj Napoca, 2000
7. Ilieș L., managementul logistic, Editura Dacia, Cluj Napoca, 2003
8. Koller P., Managementul marketingului, Editura Teora, București, 1997
9. Koller P., Saunders, J., Principiile marketingului, Editura Teora, București, 1997
10. Lazăr Ioan, Comportamentul consumatorului, Editura Risoprint, Cluj Napoca, 2001
11. Porter M., Avantajul concurențial, Editura Teora, București, 2001