Dream Dance - Marketingul dansului sportiv

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Dream Dance - Marketingul dansului sportiv.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 47 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Virginia Cucu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere 3
CAPITOLUL I: Marketingul sportiv 5
I.1 Introducere în marketingul sportiv 5
I.2 Marketingul prin sport 8
I.3 Asocierea identității profesionale a unui sportiv pentru realizarea promovării 9
I.4 Marketingul pentru sport 10
I.5 Marketing-management în sport 10
I.6 Sponsorizarea 12
I.7 Asocierea de imagine cu un sportiv/echipă (endorsement) 14
Capitolul II: Marketingul sportiv în dansul sportiv 15
II.1 Introducere în dansul sportiv 15
II.2 Dansul în societate 15
II.3 Marketingul dansului sportiv 16
II.4 Marketingul artei spectacolelor 19
II.5 Practica și implicațiile acesteia 22
II.6 Marketingul evenimentelor 23
Capitolul III: Activitatea personală în studioul de dans sportiv Dream Dance 25
III.1 Prezentare 25
III.2 Realizarea unei strategii de marketing 26
III.3 Studiu de caz 34
Concluzii 42
Bibliografie 43

Extras din document

Introducere

Dansul de societate reprezintă un set de dansuri în pereche, care se bucură din punct de vedere social, cât și din punct de vedere competitiv de atenție în întreaga lume. Datorită performanțelor sale și aspectelor de divertisment, dansul de societate este prezent pe scenă, în filme și în televiziune. Cu toate acestea, odată cu apariția dansului sportiv în timpurile moderne, termenul a devenit mai restricționat și se referă în mod tradițional la cele cinci dansuri standard și cinci dansuri latino.

Prima redactare a celor mai vechi dansuri de salon a fost înregistrată spre sfârșitul secolului al XVI-lea, când Jehan Tabourot, sub denumirea de "Thoinot-Arbeau", a publicat în 1588 Orchésographie, un studiu al dansului social renascentist francez din secolul al 16-lea.(Wikipedia „ballroom dance” )

Lucrarea de față are ca scop propunerea unui nou mod de abordare și aducerea în discuție a mediului de marketing pe care îl prezintă dansul de societate. Această ramură a marketingului a fost de-a lungul timpului abordată în diverse lucrări de specialitate în moduri diferite. Unele lucrări asociază acest mediu cu sponsorizarea, cu asocierea de imagine și celelalte instrumente specifice, până la opinii ce consideră marketingul sportiv o nouă ramură per total cu uneltele specifice mediului tradițional de marketing și nu numai.

„Ansamblu de mișcări ritmatice, variate, ale corpului omenesc, executate de obicei în ritmul unei melodii, cu caracter ritual, artistic sau de divertisment” (DEX Online 2018), aceasta este definiția dansului. Cu toate acestea, în dansul de societate se predă cu vehemență partea sportivă pe care o prezintă modul acesta de exprimare. Ca rezultat, acest sport nu are parte de un mediu de marketing stabil deoarece nu se respectă pe deplin caracterul istoric, sau proveniența, împreună cu partea emoțională implicit prezentă în mișcările de dans ce pot fi exprimate foarte estetic în mediul video sau cel al spectacolelor, mediu ce este slab sau deloc dezvoltat în cadrul acestui sport .

Lucrarea are 4 capitole ce prezintă succint concepția personală asupra temei alese.

Primul capitol, intitulat „Marketingul sportiv”, conține o redactare a ideilor și definițiilor marketingului sportiv ale unor autori din domeniu, ale căror percepții asupra domeniului sunt împărțite în mai multe categorii. În acest capitol sunt prezentate definiții ce asociază marketingul sportiv cu sponsorizarea cât și definiții ce clasifică acest mediu ca o altă ramura a marketingului tradițional ce conține diverse metode și instrumente de promovare specifice.

„Marketingul sportiv în dansul sportiv”, capitolul doi, intenționează să descrie mediul actual de marketing al dansului sportiv, împreună cu o scurtă prezentare a istoricului dansului de societate, plus efectele marketingului asupra dansului împreună cu diverse moduri de abordare în acest domeniu.

Capitolul trei reprezintă activitatea preliminară de penetrare a pieței a studioului de dans de societate Dream Dance plus partea aplicativă a acestei lucrări, fiind intitulat „Activitatea studioului de dans sportiv Dream Dance”. Cuprinde o scurtă prezentare a clubului împreună cu scopurile acestei asociații, realizarea personală a unei strategii de marketing împreună cu studiul de caz ce reprezintă modul în care consumatorul român percepe acest mediu sportiv, cum ar trebui abordat mediul vizual cât și rezultatul interacțiunii cu dansul de societate.

Mediul de marketing în dansul sportiv este un concept ce este foarte ușor evitat de către cluburile de dans din România, majoritatea folosid tehninici precum: împărțitul pliantelor pe la școli, afișele publicitare, evenimente precum nunți și botezuri, organizarea spectacolelor locale și organizarea competițiilor sportive. Însă pentru a putea extinde aria de desfășurare a activității sportive și pentru a putea atrage diverse categorii de consumatori, trebuie ca mediul de marketing să cunoască o anumită restructurare și reorganizare ce se poate realiza relativ ușor implicând membrii participanți ai cluburilor de dans.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dream Dance - Marketingul dansului sportiv.docx

Bibliografie

1. Alonzo, V. 1994, The Wild World of Sports Marketing, în ,,Incentive”, SUA, p. 53
2. Cant, M. (2012). Service quality and spectator satisfaction on university sporting grounds. „International Business & Economics Research Journal 11” (12), p. 1311-1324.
3. Constantinescu, M. & Gheorghe, D.C. (2015), „Marketing sportiv”, Ed. ASE, București, p. 31-40
4. D’Alonzo, K.T., & Cortese, L.B. (2007). O investigație a obiceiurilor și a activităților fizice printre tinerele din Costa Rica. ,, Journal of Transcultural Nursing”, 18(3), p. 201-207
5. Deighan, M. A. (2005). Flexibility in dance. ,,Journal of Dance Medicine and Science”, 9(1), p. 13- 17
6. DeVous, S. (1994), Sport Marketing, în ,,Incentive” ,SUA, p. 24
7. Fullerton, S., Merz, G.R, (2008), „The Four Domains of Sports Marketing: A Conceptual Framework”, Sport Marketing Quartell, nr. 17, p. 97, p. 90-108
8. Gardan, D. A. (2016) ,,Marketing în sport” editura Universitara p. 146
9. Lewis , G, Appenzeller, H (1985), „Successful sport management”, Virginia , Michigan, SUA; din Van Heerden, p. 47
10. Martensen, A., & Gronholdt, L. (2008). How events work: understanding consumer responses to event marketing. Innovative Marketing, 4(4), 44-56
11. Olteanu V. (2002), „Management-marketing: o provocare științifică”, Ed. Ecomar, București, p. 27
12. Oprișan, V. (2001), „Marketing și comunicare în sport”, Ed. Uranus, București, p. 51
13. Parkhouse, B.L. (1996), „The management of sport - Its foundation and application”, 2nd Edition, Mosby, Saint Louis, USA, p. 46)
14. Pop, N. Al (2000), Marketing strategic, Editura Economică, București, p. 50
15. Schiffman, L. G. & Kanuk, L. L. (2000). „Consumer Behavior”, 8th ed. Upper Saddle River, NJ: Prentice Hall
16. Schlossberg, H. (1996), „Sports Marketing”, Blackwell Publisher, Massachusetts, USA, p. 46
17. Smith, A. (2008), Introduction to sport marketing, Elsevier, UK, p. 175
18. Statutul ASOCIAȚIEI CLUB DE DANS SPORTIV DREAM DANCE
Resurse Internet
- Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Ballroom_dance
- Definiție preluată de pe pagina web : https://dexonline.ro/definitie/dans
- Origins Project - ASU, ,,The Storytelling of Science” 2013
- McCarthy, F.K., & Jinnett, K. (2001). „A new framework for building participation in the arts.” United States: RAND Corporation. Linkul cu informațiile: http://www.wallacefoundation.org/knowledge-center/pages/new-framework-for-building-participation-in-the-arts.aspx