Elaborarea Campaniei de Relații Publice

Licență
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 56 în total
Cuvinte : 20746
Mărime: 96.13KB (arhivat)
Publicat de: Teodosia Pantea
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. I PREZENTAREA “ASOCIAȚIEI FILANTROPIA ORTODOXĂ”DIN ALBA IULIA 4
  3. 1.1 Momente cheie în evoluția Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia 4
  4. 1.2 Obiectivele Asociaţiei ‘‘Filantropia Ortodoxă’’ din Alba Iulia 8
  5. 1.3 Portofoliu de proiecte desfăşurate de Asociaţia ‘‘Filantropia Ortodoxă’’din Alba Iulia 8
  6. 1.4 Rezultate obținute de Asociaţiei 11
  7. ‘‘Filantropia Ortodoxă ” din Alba Iulia 11
  8. II RELAȚIILE PUBLICE – DELIMITĂRI CONCEPTUALE 14
  9. 2.1 Conceptul de relaţiile publice 14
  10. 2.2 Principalele momente în evoluția conceptului de relaţiilor publice 17
  11. 2.3 Rolul și importanța relaţiilor publice în activitatea unei organizații 19
  12. 2.4 Obiectivele activității de relaţii publice 22
  13. 2.5 Locul relaţiilor publice în teoria de marketing 26
  14. III COORDONATELE DOMENIULUI DE RELAȚIILE PUBLICE 27
  15. 3.1 Tipologia activității de relații publice 27
  16. 3.2 Factorii dezvoltării activității de relații publice 30
  17. 3.3 Procesul relațiilor publice 32
  18. 3.4 Tehnici și metode de relații publice 34
  19. 3.5 Funcțiile relațiilor publice 37
  20. IV CAMPANIA ”2% PENTRU FILANTROPIA = 100% PENTRU SĂRMANI” 40
  21. 4.1 Scopul și obiectivele Campaniei „2% pentru Filantropia =100% pentru sărmani” 41
  22. 4.2 Identificarea segmentelor țintă și alegerea canalelor de comunicare a Campaniei ” 2% pentru Filantropia = 100% pentru sărmani ” 42
  23. 4.3 Stabilirea strategiilor și tacticilor 44
  24. 4.4 Activități în cadrul Campaniei „ 2% pentru Filantropia = 100% pentru sărmani ” 45
  25. 4.5 Stabilirea procedurilor de monitorizare și evaluare a rezultatelor Campaniei ”2% pentru Filantropia = 100 % pentru sărmani” 51
  26. CONCLUNZII SI PROPUNERI 53
  27. BIBLIOGRAFIE : 55

Extras din licență

INTRODUCERE

Această lucrare este dovadă că din ce în ce mai mult, relaţiile publice se dovedesc a fi un instrument original şi eficace pentru a răspunde provocărilor cu care ne confruntăm. Relațiile publice sunt cele care pot ajuta la rezolvarea unor probleme, lansarea unei idei sau evitarea unor catastrofe. Ele se alătură altor perspective - juridică, financiară, umană şi chiar spirituală – în efortul de a depăşi problemele de zi cu zi.

Deoarece o organizaţie depinde de cantitatea de produse vândute sau de numărul de susţinători pe care îi are, relaţiile publice nu sunt doar o unealtă de control, ci devin un instrument de supravieţuire, devenind un element indispensabil unei civilizații moderne aflată în plină dezvoltare.

Lucrarea de față este structurată pe patru capitole, fiecare, la rândul său, fiind divizat în subcapitole.

În primul capitol sunt atinse aspecte privind prezentarea generală a Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia.

În al doilea capitol se abordează aspectele teoretice cu privire la conceptul de relații publice, principalele momente în evoluția lor, rolul și importanța acestora în activitatea unei organizații, obiectivele acestei activități, precum și locul acestora în teoria de marketing.

Următorul capitol evidențiază coordonatele domeniului de relații publice prin tipologia activitățiilor acestora, tehnici și metode, factorii dezvoltării, funcțiile și prezentarea procesului de relații publice.

Și pentru că majoritatea oamenilor cred că o campanie de relații publice înseamnă o serie de pliante, broșuri, întâlniri cu publicul, comunicate și conferințe de presă și alte asemenea activități am demonstrat în capitolul IV prin prezentarea etapelor campaniei ‚‚2% pentru Filantropie = 100% pentru sărmani că acest punct de vedere pune accentul pe produsul finit și nu pe activitatea de concepție, pe etapele de pregătire și, ulterior, evaluare.

I PREZENTAREA “ASOCIAȚIEI FILANTROPIA ORTODOXĂ”DIN ALBA IULIA

1.1 Momente cheie în evoluția Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia

Evoluţia activităţii filantropice în Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia, de la înfiinţarea Compartimentului de Asistenţă Socială în 1995 şi continuând cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, născută în 2001.

În anul 1995 se înfiinţează primul Birou eparhial de Asistenţă Socială din Patriarhia Română. La finele aceluiaşi an în Eparhia Alba Iulia funcţionau 2 centre sociale: un modul de Şcoală specială pentru fete, la Mănăstirea Râmeţ şi un Centru pentru femei vârstnice la Mănăstirea Recea.

Începând cu anul 1996, la nivelul Eparhiei de Alba se dezvoltă şi se continuă colaborări cu importanţi actori sociali, cu susţinerea şi binecuvântarea Înalt preasfinţitului Andrei: autorităţile locale şi judeţene la nivelul judeţului Alba şi Mureş, Serviciul de Ajutor Maltez din Koblenz – Germania, Crucea Albastră, diverşi donatori din ţară şi străinătate (în special Austria- prin intermediul părintelui Angel Ştefan, Germania şi Italia), organizaţii nonguvernamentale (Word Vision, AIDROM), precum şi cu alte organizaţii creştine: Societatea de ajutoare Diakonia evanghelică şi Organizaţia Caritas. Aceste colaborări s-au concretizat în special în ajutoare financiare şi materiale (alimente, îmbrăcăminte, medicamente), instruire, oferire de modele de bună practică.

În luna februarie a anului 1997, Compartimentul de Asistenţă Socială a înaintat Sfântului Sinod o propunere, elaborată de Preotul Mihail Ioan Dan, pentru înființarea unui sistem de asistență socială. Acest document a constituit baza Regulamentului de Organizare și Funcționare a Sistemului de Asistență Socială în Biserica Ortodoxă Română, aprobat de Sfântul Sinodor. Tot atunci la Alba Iulia a fost redactat primul „Ghid practic pentru Birourile de Asistență Socială” din cadrul protopopiatelor.

În luna august 1997 în Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia ia ființă Sectorul Biserica și Societatea, cu trei mari compartimente: Compartimentul de Asistență Socială, Compartimentul de misiune în instituțiile statului incluzând preoții din spitale, penitenciare și armată și Compartimentul de tineret. Tot în anul 1997, Compartimentul de Asistență Socială își face debutul în atragerea de fonduri de la Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDROM.

În următorii ani 1998- 1999 s-au pus bazele unei mari realizări în domeniul asistenței sociale în cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia, care poate fi luat ca model de bună practică la nivel național, și anume înființarea caselor de tip familial, în colaborare cu structurile statului, folosind personalitatea juridică a parohiei. Organizarea acestor așezăminte a devenit, sub toate aspectele, cea mai viabilă alternativă de ocrotire a copiilor în regim rezidențial la vechile case de copii. Costurile de ocrotire/copil pentru stat au devenit scăzute, iar copiii dobândesc cu adevărat o familie, un tată și o mamă în persoana preotului paroh și a soției lui, și multă dragoste, atenție și sprijin. Casa de tip familial “Sf. Andrei” Vingard și Casa de tip familial „Sf. Veronica” Dumbrava au fost primele două astfel de așezăminte.

La finele anului 1999, pe lângă aceste așezăminte, mai funcționau încă 3 cantine sociale, la Alba Iulia și Târgul Mureș, precum și la Lunca Bradului, Existând astfel în întreaga eparhie un număr de 7 centre sociale. Chiar dacă în anul 2000 a continuat funcționarea celor 7 centre sociale, s-au mai pus bazele înființării altor 3 Case de tip familial, la Almașul Mare, la parohia Aiud IV și la Alba Iulia și s-au continuat colaborările cu Serviciul de Ajutor Maltez din Koblenz – Germania, Crucea Albastră și Societatea de Ajutoare Diakonia Alba Iulia.

În 2001 se marchează conturarea a două direcții strategice: înființarea și dezvoltarea așezămintelor sociale și profesionalizarea activităților sociale. Astfel a urmat înființarea a 4 așezăminte sociale noi: Casa de tip familial „Sf. Nicolae” Târsa, Casa de tip familial „Bunavestire” Almașu Mare, Căminul de femei vârstnice Dumbrava și Cantina socială Sebeș. Simțindu-se nevoia de a diversifica și profesionaliza serviciile, precum și de a atrage și antrena cât mai multe resurse umane și financiare în asistența socială a eparhiei, la 11 septembrie 2001, s-a înființat Asociația “Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.

Preview document

Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 1
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 2
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 3
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 4
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 5
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 6
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 7
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 8
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 9
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 10
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 11
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 12
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 13
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 14
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 15
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 16
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 17
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 18
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 19
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 20
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 21
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 22
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 23
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 24
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 25
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 26
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 27
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 28
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 29
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 30
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 31
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 32
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 33
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 34
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 35
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 36
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 37
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 38
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 39
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 40
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 41
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 42
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 43
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 44
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 45
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 46
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 47
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 48
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 49
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 50
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 51
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 52
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 53
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 54
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 55
Elaborarea Campaniei de Relații Publice - Pagina 56

Conținut arhivă zip

  • Elaborarea Campaniei de Relatii Publice.docx

Alții au mai descărcat și

Sistemul de relații publice și rolul acestuia în promovarea imaginii BRD - Groupe Societe Generale

INTRODUCERE După cum sugerează şi titlul epicentrul acestei lucrări, este dat de abordarea unor subiecte legate de sistemul de relaţii publice şi...

Strategii de promovare - Studiu de caz SC Romaqua Group SA Borsec

INTRODUCERE Astăzi, când suntem martorii unor transformări extraordinare care au loc în societatea românească, este important pentru dezvoltarea...

Relații Publice

Argument La nivelul local, national, între granitele unei tari, cât si în relatiile internationale, exista o activitate care se ghideaza dupa...

Strategii de comunicare în instituțiile publice studiu de caz - strategia de comunicare a Curții de Conturi a României

Motto: ,,În natura înţeleasă ca universul întreg, comunicarea există, atât la nivelul sistemelor, cât şi la nivelul subsistemelor ce o compun. Nu...

Analiza comportamentului consumatorului

INTRODUCERE Lucrarea prezentă are ca scop principal pe de o parte identificarea gradului în care au fost primite produsele cu specific regional...

Branding - Promovarea Olteniei

Introducere Lucrarea de faţă îşi propune să schiţeze un program de promovare a unei zone turistice cu un potenţial turistic de netăgăduit, din...

Campanie de relații publice Orange

Campania: “Campanie de comunicare internă- angajaţii şi valorile companiei Orange. Client: Orange Timişoara Perioada: Februarie – Aprilie 2011...

Marketing Intern

Marketing intern. Generalitati “Marketingul este un lucru mult prea important pentru a fi considerat un simplu compartiment” David Packard de la...

Te-ar putea interesa și

Transparența Bugetara în Cadrul Administrației Publice Locale

INTRODUCERE Au trecut mai mult de 17 ani de când administraţia publică din România, sub imperiul noilor transformări social - politice a înţeles...

Strategii și Tehnici de Vânzare în Asigurări

ARGUMENT Un aspect esenţial în viaţa şi evoluţia omului, încă din cele mai vechi timpuri l-a constituit grija faţă de viitor, teama combinată cu...

Planul Campaniei de Informare Publică pentru Ministerul Culturii și Patrimoniului National

INTRODUCERE A devenit aproape un truism faptul că omenirea intră, începând cu sfârşitul acestui secol, într-o nouă eră – era informaţională....

Dezvoltarea și Promovarea Serviciilor Turistice

Introducere Societatea contemporană se orientează din ce în ce mai mult spre servicii, existând din ce în ce mai multe opinii conform cărora ea...

Campania de recrutare și încorporare militară

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE 1.1. MOTIVUL ALEGERII LUCRĂRII „În toate armatele moderne se apreciază că , pentru a fi victorioşi în război , cu cât...

Analiza de Marketing la Nivelul Firmei Jolidon Import Export

Capitolul 1 Scurta caracterizare a SC. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L. Societatea comercială S.C. JOLIDON IMPORT EXPORT S.R.L., cu sediul social în...

Relațiile publice - componentă a promovării cu referire la agenția de turism Inter-Tour Bacău

Introducere Domeniul relaţiilor publice a beneficiat, mai ales în ultimele decenii, de o explozie a titlurilor. Piaţa cărţilor de relaţii publice...

Campanii de relații publice

INTRODUCERE Campania de relaţii publice reprezintă totalitatea operaţiilor coordonate de comunicare, derulate într-o perioadă de timp determinată,...

Ai nevoie de altceva?