Facebook - instrument de marketing online

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta licenta trateaza Facebook - instrument de marketing online.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: ..... ..........

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul 1. Aspecte conceptuale privind marketingul online
1.1 Conceptul de marketing online
1.2 Apariția și dezvoltarea marketingului online
1.3 Marketingul online vs marketingul traditional
1.4 Instrumente de promovare a marketingului online
Capitolul 2. Rețeaua de socializare Facebook
2.1 Facebook
2.2Strategii de promovare pe Facebook
2.3 Companii românești pe Facebook
Capitolul 3 Studiu de caz: Comportamentul consumatorului de pe Facebook

Extras din document

Capitolul 1. Aspecte conceptuale privind marketingul online

1.1 Conceptul de marketing online

În zilele noastre Internetul a ajuns să fie o formă de comunicare și de informare a lumii moderne, de aceea tot mai multe firme aleg să aibă pe langa sedii fizice și sedii virtuale. Internetul a ajuns să schimbe lumea în care traim, conducand la un mediu din ce în ce mai conectat.

La început Intentetul era folosit strict pentru cercetare, acum utilizăriile lui fiind nelimitate. Având mult mai ușor acces la informații, putem comunica cu oamenii din întreaga lume, putem partaja articole, clipuri video, fotografii și multe altele.

Era informațională a fost propulsată de Internet, unde sunt create piețe puternic concurențiale, unde consumatorul țintește firma și nu invers,avand acces direct la ofertele concurenței. În mediul online consumatorii trebuie să fie atenți în privința prețurilor și mult mai exigenți în privința calității. Un rol important pe Internet îi revine marketingului, fiind considerat factorul decisiv în strategia corporativă în cadrul firmelor cât și în mediu virtual. În actuala economie digitala, marketingul trebuie să intervină pentru ca firmele să fie cât mai cunoscute în mediu virtual prin plasarea lor în topul motoarelor de cautare și de asemenea prin promovarea acestora prin cât mai multe alte site-uri și retele de socializare.

În ultimul deceniu, marketingul pe Internet a început să fie din ce în ce mai utilizat, destul de abordat în numeroase publicații, în special în Statele Unite ale Americii.

Evoluția marketingului pe Internet a fost înfluențată de factorii tehnologici și economici. La început piața era foarte fragilă și nu foarte promițătoare, Internetul având un viitor incert.

În zilele noastre, activitățile de marketing au devenit foarte importante pentru mediul afacerilor, datorită schimbărilor frecvente care apar pe piață, apariția consumatorilor din ce în ce mai informați, puterea consumatorilor crește, competiție strânsă, raportul calitate preț are o importanță crescândă, consumatorii nu mai sunt loiali doar unuei singure mărci sunt aspecte pe care o companie trebuie să o ia in calcul pentru a rămâne pe piață.

1.2 Apariția și dezvoltarea marketingului online

Rețeaua de internet a fost inventată cu scopul inițial de a fi o unealtă de comunicare utilizată de guvernul Statelor Unite ale Americii. La început nimeni nu se aștepta că va ajunge să se răspândească atât de repede și să reușească să susțină și să faciliteze ușurința cu care i-au nașterea unele afaceri.

Internetul este privit ca o „rețea de rețele”, unde mai multe calculatore sunt conectate pentru ca utilizatorii să acceseze informația dorită. El a aparut la sfarșitul anilor 1969, fiind o rețea care conecta computerele guvernului Statelor Unite ale Americii, purtând numele de ARPANET.

În anul 2000, Dave Chaffey afirmă că Internetul este un element foarte important care poate sprijini strategiile de afacere și de marketing, doar că Internetul trebuie să fie tratat pe un plan separat. Iar în anul 2003, Allan Afuah și Christopher L. Tucci precizează că Internetul este o „tehnologie cu multe proprietăți care au potențialul de a transforma peisajul competitional în mai multe peisaje industriale, creând alte sectoare industriale complet noi, in acelați timp.”

Pe Internet navigăm cu ajutorul sistemului World Wide Web, fiind „un sistem cu posibilități grafice de legaturi și indicatoare care conectează site-urile Web și documentele care se află pe Internet”. Datorita sistemului World Wide Web, acum 3,2 miliarde de oameni din întreaga lume care au acces la Internet.

Foarte multe firme consideră că Web-ul este o fomă de comunicare ce poate fii folosit în conducerea afacerilor, este de asemenea considerat o mare oportunitate pentru orice tip de afaceri. Firmele utilizează Internetul pentru o comunicare cât mai eficientă cu clienți actuali cât și cu potențiali clienți la un cost redus indiferent de zona geografică. Acest tip de comunicare este convenabil și eficient pentru firme cât și pentru potențiali clienți, Web-ul devenind cunoscut pentru practica de marketing. Pentru unii oameni, este în primul rând un canal de comunicare, în timp ce pentru alții este un canal de cercetare, cu motoare de căutare care joacă un rol important în experiența lor online .

Fisiere in arhiva (1):

  • Facebook - instrument de marketing online.doc